A może by tak nazwa dla obwodnicy ??
-
Autor tematu - Archont
A może by tak nazwa dla obwodnicy ??
W większości miast naszego pięknego kraju zauważyłem że obwodnice mają jakieś nazwy np. w Dębicy jest to ulica Lwowska, a odcinek A4 biegnący przez GOP nazywa się Aleją Górnośląską, przykłady można by mnożyć... Stąd zacząłem się zastanawiać nad nadaniem jakiejś nazwy naszej obwodnicy :-) Z tego co mi się zdaje to w Tarnowie nie ma nigdzie ulicy Teritila więc może "Aleja Tertila" albo tak bardziej szpanersko "Trasa Tertila".
No właśnie a co wy sądzicie o tym pomyśle?
No właśnie a co wy sądzicie o tym pomyśle?
-
- Archont
-
- Rhetor
W sumie to nie wiem o co chodziło z tym "zakrętem owwoca" ale fajnie to jakoś brzmi
Co do nazwy, to poważnie, zacznijmy myśleć coś o młodych ludziach. Miało i mogło być nowe rondo - Rondem Studenckim. Zacznijmy jakoś przyciągac tych ludzi, zacznijmy dostosowywać to miasto pod młodych. Ja wiem, że nazwa ulicy, ronda czy obwodnicy młodych ludzi nie przyciągnie. Taka nazwa to tylko jakiś tam bardzo mały szczegół, ale duże rzeczy składają się ze szczegółów.
Co do nazwy, to poważnie, zacznijmy myśleć coś o młodych ludziach. Miało i mogło być nowe rondo - Rondem Studenckim. Zacznijmy jakoś przyciągac tych ludzi, zacznijmy dostosowywać to miasto pod młodych. Ja wiem, że nazwa ulicy, ronda czy obwodnicy młodych ludzi nie przyciągnie. Taka nazwa to tylko jakiś tam bardzo mały szczegół, ale duże rzeczy składają się ze szczegółów.
-
- Rhetor