RYSZARD ŚCIGAŁA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za odwołaniem Przezydenta Tarnowa

Czas głosowania minął 01-05-2013, 22:05

TAK
26
68%
NIE
12
32%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Mr Greenback pisze:No to donos.
Właśnie - w tym szaleństwie tłumaczenia się pani DKP popełniła jeden wielki błąd - za dużo powiedziała.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

sprawiedliwy
Prytan

Post autor: sprawiedliwy »

Mr Greenback pisze: No to donos. To jedyne co pisowcom wychodzi. Nie rozumiesz chlopie, ze probuja jakos uratowac NASZE dupska. Bo to my -mieszkancy Tarnowa zaplacimy?! E nie! Najwazniejsze to se donos zlozyc. :evil:
Mr Greenback , po pierwsze niestety spudłowałeś co do pisowca, z tym ugrupowaniem, jak zresztą z innymi również utrzymuję jedynie kontakty. Po drugie nie jest to donos, tylko informacja o stwierdzonej nieprawidłowości. Podchodząc do tematu od strony etycznej, czy popierałbyś próbę wyłudzenia?
Po trzecie, jeżeli chodzi o ścisłość to przeczytaj mój wpis https://www.facebook.com/...31349433595039/ , a zrozumiesz o co tak naprawdę toczy się gra. Z problemu Urzędu Marszałkowskiego zrobiony został problem Tarnowa. Po czwarte, mieszkańcy Tarnowa zapłacili już dużo więcej patrząc na inwestycje realizowane przez obecną ekipę, która w dodatku dalej tkwi w samozadowoleniu. Po piąte, zwróć uwagę na tryb warunkowy mojej wypowiedzi - tzn. gdy ta sytuacja będzie mieć miejsce.
Jeżeli myślisz, że decyzja ta przychodzi mi z łatwością, to bardzo się mylisz.
Robert Erazmus

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

MTar pisze: Szacując że dofinansowanie wyniosłoby 60% potrzeba znaleźć inwestycje na jakieś 26 milionów.
Mogą dofinansować inwestycje do 85%.

Jest to jakieś wyjście z tej całej sytuacji. Trzeba przyznać, że Dominik ma trochę racji w tym co napisał. No ale kto inny miał szukać wyjścia z tej całej sytuacji?! Mimo, że znaleziono "jakieś" wyjście - miejmy nadzieję - skuteczne. To jednak wciąż są za to współodpowiedzialni. Wszak odpowiedzialność ciąży na całej koalicji.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Autor tematu
MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

ad2222 pisze: Właśnie - w tym szaleństwie tłumaczenia się pani DKP popełniła jeden wielki błąd - za dużo powiedziała.
Kiedy, gdzie pani DKP za dużo powiedziała w tej sprawie. Może cytat?

sprawiedliwy
Prytan

Post autor: sprawiedliwy »

Jakub Kwaśny pisze:Wszak odpowiedzialność ciąży na całej koalicji.
Nie tylko koalicji, na radnych opozycji również - w tym radnych z PIS-u i SLD.
Robert Erazmus

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

I trzeba pamiętać jeszcze o jednym. Nawet jeśli jakoś uda się "odzyskać" te 16 milionów, to Tarnów nadal jest stratny kilkanaście milionów na zmowie przetargowej samej w sobie. I tej sprawy nie można odpuścić. Nie rozumiem głupoty polskiego prawa. Bo miasto mówi że będzie się starało o odszkodowanie za poniesione straty. W moim odczuciu sprawiedliwości powinno być to automatyczne. Okradłeś kogoś, masz mu oddać i dodatkowo ponieść karę. A znając życie, sprawa cywilna będzie się ciągnąc latami bo Strabag opłaci dobrych prawników i do widzenia pieniążki.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

SLD to nie jest żadna opozycja tylko chorągiewka. Prawda jest taka, że każda osoba, która jest obecnie przy władzy, zarówno w Urzędzie Miasta, jak i w Radzie Miasta, powinna być obciążona finansowo, wraz z najbliższą rodziną. Nie może być tak, że ci którzy spieprzyli będą wypisywać farmazony, że odpowiadają inni. To nie tylko wina koalicji, ale też opozycji, która się nie sprawdziła. Wszyscy powinni za to odpowiadać, a potem odejść w niebyt polityczny.

Autor tematu
MST wónraT
Rhetor

lll pisze:Wszyscy powinni za to odpowiadać, a potem odejść w niebyt polityczny.
Sąd skorupkowy, zwołać ostrakoforię, przeprowadzić ostracyzm i wygonić.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

MST wónraT pisze:Kiedy, gdzie pani DKP za dużo powiedziała w tej sprawie. Może cytat?
Masz to w linku. Nie wiem po co się chwaliła tymi 16 mlnPLN? Nie mogli tego po prostu zrobić i postawić nas przed faktem dokonanym? Nie wiem, co chciała tym chwaleniem się osiągnąć.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Autor tematu
MST wónraT
Rhetor

ad2222 pisze:Masz to w linku.
A rzeczywiście, nie zauważyłem, że z
D.Kunc-Pławecka pisze: Jest plan awaryjny:
http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/KORI-9E5J4K#
można
ad2222 pisze: Właśnie - w tym szaleństwie tłumaczenia się pani DKP popełniła jeden wielki błąd - za dużo powiedziała.
zwłaszcza, że dla Radio Kraków Pani DKP nic nie powiedziała.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

MST wónraT pisze:zwłaszcza, że dla Radio Kraków Pani DKP nic nie powiedziała.
Czepiasz się. Pan HSN za dużo powiedział. A pani DKP rozpowszechniła ten "plan awaryjny". Lepiej się już czujesz?

Autor tematu
MST wónraT
Rhetor

ad2222 pisze: Lepiej się już czujesz?
Nie, nie lepiej bo nadal doskonale, mimo że wcale nie śmieszne, chyba że na onecie.
ad2222 pisze: Nie mogli tego po prostu zrobić i postawić nas przed faktem dokonanym?
"W Tarnowie mogliśmy wszystko."

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

MST wónraT pisze:"W Tarnowie mogliśmy wszystko."