[Teatr] Spektakle w Solskim - informacje prasowe

Dzieje się coś ciekawego w mieście? Jakiś koncert, wystawa - może Clooney przyjechał do miasta? Przeczytałeś dobra książkę, może film niezły widziałeś? Napisz o tym!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

małopolska2
Archont

Post autor: małopolska2 »

Więc po co są recenzje?
Mogą komentować, przekonywać, pocieszać ale przede wszystkim ostrzegać, by nikt inny nie stracił niepotrzebnie półtorej godziny.
Wszak tarnowski teatr już zapomniał, że:
Obrazek
wydaje mi się, że w wypadku sztuki teatralnej własną opinię wygłasza się po obejrzeniu sztuki, a nie tylko czyta cudze recenzje.
Jednak Ci się wydaje, najpierw sztuka powinna być sztuką, nie banalnym, wręcz prostackim eksperymentem lub odgrzanym kotletem, powinna uczyć, bawić lub dawać do myślenia.
Skąd wiesz, że "sztukę teatralną" można gdzieś znaleźć w tarnowskim teatrze?
Bardziej byłem zajęty oglądaniem tych zawiniętych w folię aluminiową rur niż nudnych przeskakujących obrazków! :)
A potem czytałem cudze recenzje.
Ostatnio zmieniony 04-12-2013, 23:36 przez małopolska2, łącznie zmieniany 2 razy.
Ciepiela - co dziś zrobiłeś dla Tarnowa?

sainte_nitouche
Archont

Post autor: sainte_nitouche »

Malopolska ja cie bardzo prosze, ty powiedz, ze ty zartujesz!?

:shock:

Chociaz... moze wlasnie recenzje sa pisane dla takich, jak ty.

'Slowacki wielkim poeta byl'.

Amen

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

małopolska2, ale widziałeś sztukę, czy tylko przeklejasz z przyzwyczajenia niekorzystne dla tarnowskiego teatru recenzje?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

sainte_nitouche
Archont

Przeciez pisze, ze widzial.
Kiedys widywal kurz na glosnikach; tym razem - zawiniete w aluminium rury.
Aktorzy mu przeszkadzaja w kontemplacji wystroju wnetrza.

Nastepnym razem na widowni underground`u nie siadaj za tym filarkiem z prawej strony sceny; stamtad faktycznie widac tylko rury.

Awatar użytkownika

małopolska2
Archont

Mogę przyklejać korzystne recenzje lub nawet sam je pisać :)
Mogę przyklejać korzystne recenzje , jeśli tylko takie kiedykolwiek zaczną się pojawiać.
Aktorzy mu przeszkadzaja w kontemplacji wystroju wnetrza.
Ja jestem kulturalnym widzem i czekam do przerwy by wyjść, nie tak jak niektórzy co wychodzą w trakcie przedstawienia, no coś do tej przerwy muszę robić.
Ostatnio zmieniony 04-12-2013, 23:41 przez małopolska2, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

małopolska2 pisze: sam je pisać
To udzielisz mi w końcu tej super tajnej informacji? Widziałeś sztukę?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

sainte_nitouche
Archont

Daj mu czas; wlasnie goraczkowo szuka w sieci opisu sztuki i obsady.

:shock:

Awatar użytkownika

małopolska2
Archont

ad2222 pewnie interesuje czy aktorka miała majtki czy była bez
Przestańcie!

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

małopolska2 pisze:Przestańcie!
Nie interesują mnie majtki, pytam czy byłeś na tej sztuce czy nie?

Awatar użytkownika

małopolska2
Archont

Ok, i cóż z tego, że byłem, z moim zdaniem, z moją recenzją byś się nie liczył, bo mnie nie lubisz, zadajesz ciągle jakieś pytania, piszesz nie na temat, używając jednozdaniowych postów, rozpływasz wątek, masz coś do mnie personalnie, bo Cię ugryzłem parę razy i szczekasz, Twoje posty nadają się na jakiś czat czy do "gg" a nie na forum wymiany myśli czy spostrzeżeń.
Nie obrażaj się tylko ale merytorycznie możemy rozmawiać, na zaczepki personalne nie odpowiadam.
A majtki było widać.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

małopolska2, to napisz może coś od siebie, podobało się, czy nie?

Już pisałem, że nie interesują mnie Twoje fiksacje na damskiej bieliźnie.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

A mnie się spektakl podobał i może temat trąci "myszką" jak to napisała w recenzji Pani Drużyńska, może bardziej pasuje do krajów postkolonialnych niż postsocjalistycznych - ale to co napisała santusia - jest w zasadzie sednem sprawy. Jeśli potraktujemy spektakl - jak pewien uniwersalny przekaz, to będzie on również i nam dawał do myślenia. Powiem więcej - w związku z ostatnimi wydarzeniami i nasilaniem się pewnych zjawisk społecznych - jest to całkiem aktualne. Poza tym poprawna gra aktorska i forma przekazu dają ciekawe spojrzenie na Teatr. Dla niektórych może troche kontrowersyjne, ale spektakl pasuje do sceny na której został wystawiony. No i jeszcze jedna mnie naszła refleksja. Niektórzy ludzie, zanim pójdą do Teatru - powinni poczytać coś o sztuce na którą się wybierają. Bo zaskoczenie na oczach paru osób było widoczne. Zwłaszcza tych, którzy szli do Teatru myśląc, że idą na klasykę. :-)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Jakub Kwaśny pisze:szli do Teatru myśląc, że idą na klasykę
Tu chyba już sam tytuł powinien dać coś do myślenia ;)

Kulfon
Rhetor

Post autor: Kulfon »

To już widzę że nawet recenzji krytyka nie można zamieścić pięknie i tak ''lokalni eksperci'' wiedzą lepiej.

Zamiast bić pianę to może zamieścić pochlebne recenzje?
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Kulfon, dlaczego nie? Byle z jakimś własnym komentarzem czy przemyśleniem. Wklejanie czegokolwiek tylko po to, żeby wkleić jest niemile widziane.

ODPOWIEDZ