680 lat Tarnowa

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Dorota1975 pisze:o zakupie silnika do takiej wikipedii
Silnik wikipedii jest darmowy :)
Dorota1975 pisze:Redakcja odpowiada wyłącznie na listy posiadające podpis oraz inne dane umożliwiające identyfikację nadawcy
Ta sama redakcja która podpisuje się: "Jeden z redaktorów odpowiedzialnych za całość." ?

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Zastanawia mnie tylko jedno. Czy nasz miłościwie panujący Riczi ma tak słabych PiaRowców, że nie są w stanie zadbać o dobry jego wizerunek ? Bo nie uwierzę, że on sam jest aż takim szaleńcem, by kopać sam pod soba dołek.

Oczywistym było, że cała opinia publiczna będzie poddawać krytyce "Encyklopedie Tarnowa". Więc nie dało się zrobić tak, by nie było żadnych kontrowersji ? Ewentualnie, by tych zastrzeżeń było jak najmniej ?

Zakładam, że ta encyklopedia miała pomoc czy wzmocnić pozycję Ricziego, a jest wprost odwrotnie i nagonka dopiero co się zaczyna. Zresztą podobnie było z Horbacewiczem... Oczywistym było, że sprawa będzie przegrana przez magistrat, a mimo to brneli w tym dalej i dalej... Podziwiam.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Deto pisze:Zastanawia mnie tylko jedno. Czy nasz miłościwie panujący Riczi ma tak słabych PiaRowców, że nie są w stanie zadbać o dobry jego wizerunek ? Bo nie uwierzę, że on sam jest aż takim szaleńcem, by kopać sam pod soba dołek.

Oczywistym było, że cała opinia publiczna będzie poddawać krytyce "Encyklopedie Tarnowa". Więc nie dało się zrobić tak, by nie było żadnych kontrowersji ? Ewentualnie, by tych zastrzeżeń było jak najmniej ?

Zakładam, że ta encyklopedia miała pomoc czy wzmocnić pozycję Ricziego, a jest wprost odwrotnie i nagonka dopiero co się zaczyna. Zresztą podobnie było z Horbacewiczem... Oczywistym było, że sprawa będzie przegrana przez magistrat, a mimo to brneli w tym dalej i dalej... Podziwiam.
Deto, ale mylimy w tym momencie pojęcia. Ja rozumiem, że Urząd Miasta w jakiś sposób zlecił opracowanie Encyklopedii Tarnowa, ale odbyło się to w Konkursie dla ORGANIZACJI POZARZĄDOWYCH. I to właśnie ta organizacja wzięła na siebie ogromną odpowiedzialność. Teraz będą pod ostrzałem pytań...

Gdyby UMT ingerował w redagowanie Encyklopedii były krzyk, że to próba wykorzystania Encyklopedii w kampanii wyborczej, nie ingerował to jest krzyk, że czegoś nie dopilnował, i tak źle i tak nie dobrze.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Jakub Kwaśny pisze:Deto, ale mylimy w tym momencie pojęcia. Ja rozumiem, że Urząd Miasta w jakiś sposób zlecił opracowanie Encyklopedii Tarnowa, ale odbyło się to w Konkursie dla ORGANIZACJI POZARZĄDOWYCH. I to właśnie ta organizacja wzięła na siebie ogromną odpowiedzialność. Teraz będą pod ostrzałem pytań...

Gdyby UMT ingerował w redagowanie Encyklopedii były krzyk, że to próba wykorzystania Encyklopedii w kampanii wyborczej, nie ingerował to jest krzyk, że czegoś nie dopilnował, i tak źle i tak nie dobrze.
Kubo, dobrze wiesz, że największe baty zbierze Riczi. A mnie nie interesuje to, kto tym zarządzał. Ktoś wziął kase i ktos się musi rozliczyć.

Jeżeli pan Roman "wieczny odwyk" bierze się za temat sportu i z Marcina Rempały, Kużdzała robi większe gwiazdy od Mariana Wardzały, to nie róbmy jaj. Jak można było ?

Nie widziałem tej encyklopedii, nie chce jej nawet wziąc w ręce, jeżeli rzeczywiście doszło do takich "pomyłek".

Czy ktoś może potwierdzić, że nie ma w tej encyklopedii Edyty Ropek ?

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

A ktoś może potwierdzić, że jest Marcin Rempała?
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

gushman pisze:A ktoś może potwierdzić, że jest Marcin Rempała?
Jest i wygląda na to, że jest bardziej zasłużony dla tarnowskiego żużla od Mariana Wardzały.

GTW
Obywatel

Post autor: GTW »

Ja odbieram to jednoznacznie. Encyklopedia powstałą na życzenie Prezydenta i termin wydania musiał wypaść na rok wyborczy. Sam sobie strzela już nie w stopy tylko w kolana.
Powodzenia RICZI :lol:
Gdy następuję upadek moralny władzy tam pojawiam się JAĄ

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

GTW pisze:Ja odbieram to jednoznacznie. Encyklopedia powstałą na życzenie Prezydenta i termin wydania musiał wypaść na rok wyborczy. Sam sobie strzela już nie w stopy tylko w kolana.
Tak bo Prezydent Ścigała tak sobie ustalił z Łokietkiem, żeby akurat w 1330 roku dał nam prawa miejskie! ;) Co by 680. rocznica wypadła w roku wyborczym! o! :)

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

Deto pisze:Czy ktoś może potwierdzić, że nie ma w tej encyklopedii Edyty Ropek ?
tak, potwierdzam; nie ma też np. Szczepana Bukowskiego.

Goscinny pisze:Silnik wikipedii jest darmowy :)
się nie znam ;) tak jednym uchem słuchałam wypowiedzi prezydenta ;)

GTW
Obywatel

Jakub Kwaśny pisze:
GTW pisze:Ja odbieram to jednoznacznie. Encyklopedia powstałą na życzenie Prezydenta i termin wydania musiał wypaść na rok wyborczy. Sam sobie strzela już nie w stopy tylko w kolana.
Tak bo Prezydent Ścigała tak sobie ustalił z Łokietkiem, żeby akurat w 1330 roku dał nam prawa miejskie! ;) Co by 680. rocznica wypadła w roku wyborczym! o! :)
Nie Panie Jakubie. Chodzi o to że redakcja chciała więcej czasu tj żeby encyklopedia ukazał się najwcześniej w maju, a Riczi naciskał żeby to było na początku roku. Stąd mamy bubla.
Sprawę znam z bardzo dobrego źródła.
I nie znoszę prześmiewczego tonu. Encyklopedia mogła też być wydana pod koniec roku ale kto Prezydent w tym biznesu nie miał.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

GTW pisze:
Jakub Kwaśny pisze:
Nie Panie Jakubie. Chodzi o to że redakcja chciała więcej czasu tj żeby encyklopedia ukazał się najwcześniej w maju, a Riczi naciskał żeby to było na początku roku. Stąd mamy bubla.
Sprawę znam z bardzo dobrego źródła.
I nie znoszę prześmiewczego tonu. Encyklopedia mogła też być wydana pod koniec roku ale kto Prezydent w tym biznesu nie miał.
To nie prześmiewczy ton, tylko forum zdejmuje choć trochę ze mnie ów formalny stelaż :) Czasami wypowiedzi są trochę luźniejsze - ot cały internet! :) nie miałem na celu nikogo wyśmiewać jeśli tak zabrzmiało to przepraszam :)

W kwestii Encyklopedii, z punktu widzenia marketingu politycznego lepiej byłoby ją trochę przetrzymać, ale termin chyba był z góry wiadomy twórcom. Z resztą chyba wystarczający skoro opracowano za dużo haseł i trzeba było ograniczać?!

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Teraz ja czegoś nie kapuję: skoro encyklopedia ruszyła teraz na polityczne zamówienie prezydenta, to co robią w niej hasła 'Anna Czech' i 'Kromka chleba'?
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

GTW
Obywatel

gushman pisze:Teraz ja czegoś nie kapuję: skoro encyklopedia ruszyła teraz na polityczne zamówienie prezydenta, to co robią w niej hasła 'Anna Czech' i 'Kromka chleba'?
A co ma jedno z drugim ?? Na miejscu Ricziego bałbyś się Anny Czech ??
Znalazła się tam bo jest dyrektorką jednego z dwóch szpitali. Dobrze nim zarządza. Jest radną. Wystarczy by była w encyklopedii?

Proszę wymień mi fundacje tarnowskie które tarnowianie znają ??
Zapewniam Cię że w dużej mierze więcej osób słyszało lub zna "Kromkę chleba" niż Fundację j. Tarnowskiego

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

ale dyrektora drugiego tarnowskiego szpitala już nie wymieniono....; podobnie z dyrektorami teatru - jest Smożewski, Żentara, Świder, ale nie ma Markiewicza; nie ma też Teresy Szafrańskiej...

GTW
Obywatel

Dorota1975 pisze:ale dyrektora drugiego tarnowskiego szpitala już nie wymieniono....; podobnie z dyrektorami teatru - jest Smożewski, Żentara, Świder, ale nie ma Markiewicza; nie ma też Teresy Szafrańskiej...
I co z tego wynika bo nie nadążam ?

ODPOWIEDZ