Remonty ulic w Tarnowie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

pilips pisze:Na codzień pracuję w Mińsku na Białorusi
OT: jakby Cię tak klawiatura przypadkiem świerzbiała, możebyś skrobnął w innym wątku parę słów na temat codziennego życia pod jarzmem i uciskiem Baćki?
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

maup pisze:
pilips pisze:Na codzień pracuję w Mińsku na Białorusi
OT: jakby Cię tak klawiatura przypadkiem świerzbiała, możebyś skrobnął w innym wątku parę słów na temat codziennego życia pod jarzmem i uciskiem Baćki?
Jak bym miał zgadywać to strzelam, że w Mińsku przeciętnemu białorusinowi żyje się nieco lepiej niż w Tarnowie, ale znacznie gorzej niż w Warszawie. Ale też chętnie poczytałbym relację z pierwszej rękii.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Ideałem byłoby posłuchać/poczytać coś o życiu nie w stolicy ale w jakimś prowincjonalnym zad***, no ale nie można mieć wszystkiego od razu :)

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

maup pisze:Ideałem byłoby posłuchać/poczytać coś o życiu nie w stolicy ale w jakimś prowincjonalnym zad***, no ale nie można mieć wszystkiego od razu :)
Jak chcesz poczytać o czymś takim nie w Białorusi ale w Rosji to polecam książki Hugo Badera. Większość możesz znaleźć w sieci aby sprawdzić czy Ci styl pisania odpowiada.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Bader sympatycznie pisze, ale widzisz, nie chodzi mi o oficjalne wydawnictwa, zwłaszcza unijne, nie chodzi mi o wywiad z Kałasznikowem i spojrzenie okiem reportera tylko o opowieść normalnego ludzia, najlepiej z pierwszej ręki

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

maup, był kiedyś taki program: Szerokie Tory, leci od czasu do czasu na jakimś programie :)

pilips
Obywatel

Post autor: pilips »

Jasne, chętnie się podzielę, bo i czasami nudno tu siedzieć samemu to można poopowiadać ;)
Poprosiłbym tylko o pomoc/wskazówki gdzie taki temat założyć. Bo doświadczenie forumowe u mnie póki co niewielkie ;)
Muszę jednak z góry zaznaczyć, że o żadnych dramatach, zatykaniu ust, więzieniach itp. nie będzie, bo żyje się tu całkiem normalnie, choć może troszkę inaczej niż w Polsce :)

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

pilips pisze:że o żadnych dramatach, zatykaniu ust, więzieniach itp. nie będzie....
No mam nadzieję, właśnie dlatego pożądam informacji od normalnego ludzia a nie od jakiegoś dziennikarza, który w dodatku nie napisze o normalności bo a.nieciekawe, b.nie po linii politycznej
pilips pisze:...żyje się tu całkiem normalnie, choć może troszkę inaczej
I właśnie takie normalne choć trochę inne życie mnie ciekawi :)

Żeby skończyć OT - załóż, jeśli łaska, po prostu osoby temat, skrobnij parę słów, jeżeli (na co mam wielką nadzieję) więcej osób się zainteresuje, to pewnie same pytania i odpowiedzi poprowadzą wątek dalej

pilips
Obywatel

Post autor: pilips »

Żeby skończyć OT - załóż, jeśli łaska, po prostu osoby temat, skrobnij parę słów, jeżeli (na co mam wielką nadzieję) więcej osób się zainteresuje, to pewnie same pytania i odpowiedzi poprowadzą wątek dalej
Założyłem temat w części "Wolne myśli" w zakładce "Agora".
Chętnych zapraszam :)

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

A wracając do Łodzi to za dwa lata napiszę jak wygląda sytuacja odnośnie jazdy bo się własnie przeprowadzam. Na ten moment to jest dramat.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Kulfon
Rhetor

Post autor: Kulfon »

Przejeżdżałem wczoraj Narutowicza .... że tak powiem dzieje się tam coś bo nic nie zauważyłem? :D
Aaaa załatali w końcu tą wielką wyrwę koło komendy Policji tyle.
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Dzieje, kopią po chodnikach po obu stronach, coś tam chyba wymieniają. Dobrze, że teraz a nie jak wyremontują drogę :P

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

LordRuthwen, a jak zrobią chodniki, to poczekają do pierwszego śniegu i ssssru pierwszą warstwę. Bo wiadomo, że nic tak asfaltu do podłoża nie przyklei jak 5cm śniegu...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Wodociągi wymieniały swoje rury a teraz kładą krawężniki. Jak skończą to pewnie tak jak ad2222 napisał będą czekać na pierwszy śnieg co by na twardym nie kłaść tylko na miękko.

Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Kontakt:

Post autor: sajdak »

ad2222 pisze: Bo wiadomo, że nic tak asfaltu do podłoża nie przyklei jak 5cm śniegu...
A dodatkowo przykryje tak, żeby na forum Agory do marca kwietnia się ludzie nie pluli, że znowu trzeba poprawiać.
...

ODPOWIEDZ