OT: jakby Cię tak klawiatura przypadkiem świerzbiała, możebyś skrobnął w innym wątku parę słów na temat codziennego życia pod jarzmem i uciskiem Baćki?pilips pisze:Na codzień pracuję w Mińsku na Białorusi
Remonty ulic w Tarnowie
Jak bym miał zgadywać to strzelam, że w Mińsku przeciętnemu białorusinowi żyje się nieco lepiej niż w Tarnowie, ale znacznie gorzej niż w Warszawie. Ale też chętnie poczytałbym relację z pierwszej rękii.maup pisze:OT: jakby Cię tak klawiatura przypadkiem świerzbiała, możebyś skrobnął w innym wątku parę słów na temat codziennego życia pod jarzmem i uciskiem Baćki?pilips pisze:Na codzień pracuję w Mińsku na Białorusi
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Jak chcesz poczytać o czymś takim nie w Białorusi ale w Rosji to polecam książki Hugo Badera. Większość możesz znaleźć w sieci aby sprawdzić czy Ci styl pisania odpowiada.maup pisze:Ideałem byłoby posłuchać/poczytać coś o życiu nie w stolicy ale w jakimś prowincjonalnym zad***, no ale nie można mieć wszystkiego od razu
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
maup, był kiedyś taki program: Szerokie Tory, leci od czasu do czasu na jakimś programie
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Jasne, chętnie się podzielę, bo i czasami nudno tu siedzieć samemu to można poopowiadać
Poprosiłbym tylko o pomoc/wskazówki gdzie taki temat założyć. Bo doświadczenie forumowe u mnie póki co niewielkie
Muszę jednak z góry zaznaczyć, że o żadnych dramatach, zatykaniu ust, więzieniach itp. nie będzie, bo żyje się tu całkiem normalnie, choć może troszkę inaczej niż w Polsce
Poprosiłbym tylko o pomoc/wskazówki gdzie taki temat założyć. Bo doświadczenie forumowe u mnie póki co niewielkie
Muszę jednak z góry zaznaczyć, że o żadnych dramatach, zatykaniu ust, więzieniach itp. nie będzie, bo żyje się tu całkiem normalnie, choć może troszkę inaczej niż w Polsce
No mam nadzieję, właśnie dlatego pożądam informacji od normalnego ludzia a nie od jakiegoś dziennikarza, który w dodatku nie napisze o normalności bo a.nieciekawe, b.nie po linii politycznejpilips pisze:że o żadnych dramatach, zatykaniu ust, więzieniach itp. nie będzie....
I właśnie takie normalne choć trochę inne życie mnie ciekawipilips pisze:...żyje się tu całkiem normalnie, choć może troszkę inaczej
Żeby skończyć OT - załóż, jeśli łaska, po prostu osoby temat, skrobnij parę słów, jeżeli (na co mam wielką nadzieję) więcej osób się zainteresuje, to pewnie same pytania i odpowiedzi poprowadzą wątek dalej
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
A wracając do Łodzi to za dwa lata napiszę jak wygląda sytuacja odnośnie jazdy bo się własnie przeprowadzam. Na ten moment to jest dramat.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Rhetor
Dzieje, kopią po chodnikach po obu stronach, coś tam chyba wymieniają. Dobrze, że teraz a nie jak wyremontują drogę
Wysłane z mojej budki telefonicznej
-
- Archont