Proszę... bez tekstów o 'takie Polskie' Wierzyłbym w ta naszą przypadłość gdybym nie wytknął nosa poza nasz kraj. Inni ( nie-my ) też tak robią. A ciężko mi powiedzieć, że niemiec czy inny anglik robi coś 'takie Polskie'ad2222 pisze:imlazy, tak, piętnowanie i ukazanie winy, ale udowodnionej (inna sprawa jak tą winę udowadniano). Nie mam syndromu Sztokholmskiego, to tylko zwykłe chrześcijańskie współczucie - przede wszystkim z powodu nie zastosowania poręczenia majątkowego. Prezydent jest ewidentnie na "wydobywczym", i trochę mi go szkoda. To wszystko. A kopanie leżącego jest... takie Polskie.
W momencie kiedy niezbyt popularna czy lubiana postać spada z wysokiego krzesła bo jej się w końcu noga omsknęła niestety ( albo i stety ) wiele osób reaguje mówiąc: dobrze mu tak.
Nie sądzę aby pan prezydent wprowadzając niektóry ze swoich niepopularnych pomysłów współczuł obywatelom.
Daleko mi do współczucia. Jedyne czego mu życzę to solidnego dochodzenia, ale jeśli okaże się winnym to za wiele to nie zmieni. Jeśli będzie niewinnym, nie sprawi to, że go nagle polubię. Na to się pracuje czynami a nie tym, że się nie wzięło łapówki.