RYSZARD ŚCIGAŁA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?
zdecydowanie nie, to z czystej ciekawości, a że żyjemy w wolnym kraju, więc to jak zadam pytanie - zależy wyłącznie ode mnie. A że cała zaistniała sytuacja nie jest pozytywna dla miasta i Panu Prezydentowi też nie zazdroszczę obecnej sytuacji, to przynajmniej staram się do niej podchodzić z dystansem, tudzież w formie żartu...ad2222 pisze:robertoas, pięknie, jak już ktoś leży, to trzeba go jeszcze z buta pociągnąć, wtedy wzrasta poczucie własnej wartości, prawda?
PS. Zbliża się Tarnowska Noc Kabaretowa - ciekawe czy będzie coś w niej o aresztowaniu Prezydenta (i nie tylko), czy też może repertuar kabareciarzy będzie pięknie przecenzurowany żeby przypadkiem cała Polska się nie śmiała z naszego włodarza...
-
- Thesmothetai
Kiedyś jedną z kar było piętnowanie i publiczne ukazanie winy. I nie było w tym nic aż tak strasznego.ad2222 pisze:robertoas, pięknie, jak już ktoś leży, to trzeba go jeszcze z buta pociągnąć, wtedy wzrasta poczucie własnej wartości, prawda?
Teraz widzę, że dzieje się odwrotnie i niedługo będzie tu panował prawdziwy 'syndrom sztokholmski' - połowa ludzi zacznie współczuć panu Prezydentowi i rozumieć dlaczego wziął kasę ( oczywiście jeśli udowodnią mu, że wziął i będę mógł o tym napisać jak o pewniku, bo obecnie to tylko podejrzenie ).
Im Lazy and I like it
imlazy, tak, piętnowanie i ukazanie winy, ale udowodnionej (inna sprawa jak tą winę udowadniano). Nie mam syndromu Sztokholmskiego, to tylko zwykłe chrześcijańskie współczucie - przede wszystkim z powodu nie zastosowania poręczenia majątkowego. Prezydent jest ewidentnie na "wydobywczym", i trochę mi go szkoda. To wszystko. A kopanie leżącego jest... takie Polskie.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
Autor tematu - Rhetor
Ci co nie podpisali nie chcą sobie robić krypto-reklamy, w przypadku gdyby Panu Ryszardowi byłaby udowodniona wina, więc chyba tacy całkiem głupi nie są, jak to się w potocznej mowie wyraża.gushman pisze:Ciekawe, że w kółko mówi się tylko o tych, którzy podpisali. A wg mnie równie ciekawa dyskusja mogłaby być o tych co nie podpisali.MST wónraT pisze:Inni też nie chwala się, że podpisali.
Wydaje mi się, że nie mówi się za wiele o tych osobach. Skompromitowały się, ale ile dzisiaj znaczy honor. Ludzie się przyzwyczaili i zapominają stopniowo.gushman pisze:Ciekawe, że w kółko mówi się tylko o tych, którzy podpisali.
Jeśli chodzi o tych co nie podpisali, to trzeba by wiedzieć komu zaproponowano, a nie podpisał. Czytałem tylko o Czesaku, ale on po swoim ostatnim wypięciu się na Tarnów raczej się nie liczy.
Hmm a tu chyba jeszcze jeden dowód jak "sprawnie" pracuje nasz Urząd Miasta (pod władaniem kolegów z partii Pana Ś.) i jak to nie może poradzić sobie z trudnymi pytaniami - to do cholery z czym sobie w ogóle umie radzić nasz Urząd, który utrzymywany jest z naszych podatków???, tu więcej szczegółów :
http://www.rdn.pl/rdn/index.php/wiadomo ... cej-miasto
http://www.rdn.pl/rdn/index.php/wiadomo ... cej-miasto