Tarnów-centrum, którego dostawcę internetu wybrać ?
Tarnów-centrum, którego dostawcę internetu wybrać ?
przeprowadziłem sie z obrzeży do centrum (nieopodal urzędu miasta Tarnowa) i chcę się podłączyć do sieci. Którego dostawce byście proponowali (typowy, domowy "użytek własny") Mogę na to przeznaczyć maksymalnie do 40zł miesięcznie.
Jeżeli chodzi Ci o zwykłego neta do stron www, maila , i skype zadzwoń do multimediów. Swego czasu mieli promocje 6 mb/s za coś koło 40 zł właśnie. Mniejsze łącza odpowiednio taniej.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
A potem się z nimi pierdziel jak ci będzie źle działać, ja ci odradzam tą firmę, wszystko tylko nie mm.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Ja z racji bycia informatykiem mam non-stop doświadczenie z różnymi sieciami.
Polecam : Internet Solutions, Testowane w domu i firmie - Mają szybkie łącza, publiczne adresy IP, nie ma problemów z uzyskaniem dodatkowych adresów IP. Pierwsi wprowadzili światłowodową, porzadną sieć.
MKT - działa dobrze, jak działa, ale jak się spier... to po zawodach, parę lat temu mieli FATALNĄ sieć szkieletową (jak IS miało swiatłowody to oni jechali na koncentrykach i Radiu). Dziś się to zmieniło dalej ich sieć lubi mieć narowy.
TOI - mała przepustowość, jeszcze dwa lata temu o transferach rzędu 10 mb/s które w IS były normą można było zapomnieć. Dziś jest lepiej ale nadal nie tak szybko jak w IS. Generalnie TOI jest wyżej w moim prywatnym rankingu niż MTK.
NeoZDRADA - czyli wynachodek Telekomunikacji Polskiej, powiem tak, MASAKRA, ODRADZAM
DSL TP - a tu miła niespodzianka, chodzi DOSKONALE, drogo, ale obsługa perfekcyjna (o 8 rano w Tuchowie mam awarię, zgłaszam ją, po dwóch godzinach przyjażdża ekipa i naprawia - wymieniają uszkodzony modem - identyczna sytuacja w Bochni była dwa razy, równie szybko działali). Niestety ceny są z kosmosu jakby.
Multimedia - jak Neostrada TP, tyle, że trochę bardziej się starają, ale i tak odradzam.
Generalnie, zawsze lepiej wybierać lokalnego, dużego operatora, łatwiej walczyć o swoje, zawsze można się udać do siedziby i nawrzucać czego na infolini nie zrobimy.
Tak więc jeśli Możesz E12 wybrać IS to wybierz.
Mała uwaga na temat dostępu Wireless (WIFi) jest bardzo kapryśny, wystarczy, że ktoś zainstaluje "konkurencyjny" dostęp i mamy problem, o zakłuceniach "przemysłowych" (np. alarmy) nie mówię. ak mamy możliwość to bierzmy kabel.
Polecam : Internet Solutions, Testowane w domu i firmie - Mają szybkie łącza, publiczne adresy IP, nie ma problemów z uzyskaniem dodatkowych adresów IP. Pierwsi wprowadzili światłowodową, porzadną sieć.
MKT - działa dobrze, jak działa, ale jak się spier... to po zawodach, parę lat temu mieli FATALNĄ sieć szkieletową (jak IS miało swiatłowody to oni jechali na koncentrykach i Radiu). Dziś się to zmieniło dalej ich sieć lubi mieć narowy.
TOI - mała przepustowość, jeszcze dwa lata temu o transferach rzędu 10 mb/s które w IS były normą można było zapomnieć. Dziś jest lepiej ale nadal nie tak szybko jak w IS. Generalnie TOI jest wyżej w moim prywatnym rankingu niż MTK.
NeoZDRADA - czyli wynachodek Telekomunikacji Polskiej, powiem tak, MASAKRA, ODRADZAM
DSL TP - a tu miła niespodzianka, chodzi DOSKONALE, drogo, ale obsługa perfekcyjna (o 8 rano w Tuchowie mam awarię, zgłaszam ją, po dwóch godzinach przyjażdża ekipa i naprawia - wymieniają uszkodzony modem - identyczna sytuacja w Bochni była dwa razy, równie szybko działali). Niestety ceny są z kosmosu jakby.
Multimedia - jak Neostrada TP, tyle, że trochę bardziej się starają, ale i tak odradzam.
Generalnie, zawsze lepiej wybierać lokalnego, dużego operatora, łatwiej walczyć o swoje, zawsze można się udać do siedziby i nawrzucać czego na infolini nie zrobimy.
Tak więc jeśli Możesz E12 wybrać IS to wybierz.
Mała uwaga na temat dostępu Wireless (WIFi) jest bardzo kapryśny, wystarczy, że ktoś zainstaluje "konkurencyjny" dostęp i mamy problem, o zakłuceniach "przemysłowych" (np. alarmy) nie mówię. ak mamy możliwość to bierzmy kabel.
-
- Prytan
tylko pytanie po jaką cholerę przeciętnemu użytkownikowi własny adres IP ?ad2222 pisze:IS, MTK - mtk miało nawet taką ofertę za 30 pln ale bez zewnętrznego własnego IP. Normalny abo za korzystanie ze wszystkich dobrodziejstw internetu to jednak ok 50-55 pln. Chyba że trafisz na jakieś 'promocje'
Dla zwykłego, ale też firmowego zwykłego wykorzystania internetu w 98 % przypadkach
to zupełnie nie ma znaczenia.
Wysyłasz, odbierasz, www, skype, programy p2p, itp
Przeciętny użytkownik nie stawia serwera, więc dla niego to nie ma żadnej różnicy
A gdyby nawet ktoś jednak chciał to są programy, które to umożliwiają z publicznym IP
postawienie serwera.
Jak mówi staropolskie przysłowie " Jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać"
-
- Obywatel
Polecam Internet Solutions - 55 zł/miesiąc przy umowie bezterminowej internet 100 Mbit/s, gdzie nie jest niczym niezwykłym ściągać plik z prędkościa 4-8 MB/s. Nie ma problemów z routerami, jest zewnętrzne stałe IP, ostatnio też jest względnie bezawaryjnie.
ps : jeśli się pomyliłem w pisowni skrótów bajt i bit to przepraszam, wiecznie mi się myli wielkość liter
ps : jeśli się pomyliłem w pisowni skrótów bajt i bit to przepraszam, wiecznie mi się myli wielkość liter
-
- Rhetor
Dobrze napisałeś literkiMichał Woliński pisze:ps : jeśli się pomyliłem w pisowni skrótów bajt i bit to przepraszam, wiecznie mi się myli wielkość liter
Wysłane z mojej budki telefonicznej