Roleski - 200 osób straci pracę.
Właśnie wczoraj na TVP Kraków było o Nowym Sączu gdzie rządzi Prezydent który ''nie znalazł czasu na spotkanie z Prezydentem RP Komorowskim'' - ogólnie Sącz stacza się szybciej niż my wynikało z tej rozmowy wszystko im odbierają problemy z Sanepidem,Pogotowiem -dyspozytornia wysokie bezrobocie itp.itd
Nie wiem co Roleski tam widzi i na jakiej podstawie wystawił taką diagnozę.
Dają mu 900 mln od ręki a on nie chce?
Druga sprawa to jego mentalność i sprawa ze swoim bratem z którym się sądzi -głośna była sprawa z ochroniarzami itp.
Nie wiem co Roleski tam widzi i na jakiej podstawie wystawił taką diagnozę.
Dają mu 900 mln od ręki a on nie chce?
Druga sprawa to jego mentalność i sprawa ze swoim bratem z którym się sądzi -głośna była sprawa z ochroniarzami itp.
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Cytat z forum strony Sącza
Teraz powstał ranking inwestycji przez wspólnotę, tej samej która robiła ranking zamożności Tarnowa z 8 miejscem. I Tarnów 27, Sącz natomiast 5. To teraz tam się chwalą jak wysoko są.
Brzmi swojsko?:)A teraz poprosimy o dane ilu mieszkańców ubyło w Nowym Sączu (bo woleli wyjechać z tego grajdołu do Krakowa czy UK) oraz ile podmiotów gospodarczych upadło/zamknęło swoją działalność.
Teraz powstał ranking inwestycji przez wspólnotę, tej samej która robiła ranking zamożności Tarnowa z 8 miejscem. I Tarnów 27, Sącz natomiast 5. To teraz tam się chwalą jak wysoko są.
-
- Archont
Po prostu z byle gołodupcami mu się nie chce gadać, a w Sączu miałby kilku sobie równych, a nawet bogatszych i to byłby prestiż. Tutaj czegoś takiego nie osiągnie bo do klasy średniej się nie zbliży bo z takimi ani pogadać nie ma o czym, ani biznesu wielkiego też się nie zrobi.
A może ten wywiad, to próba wkupienia się w łaski sądeckich milionerów bo gdzie mu do Florka, Korala czy Kluski - takie skamlenie o podrapanie za uchem.
A może ten wywiad, to próba wkupienia się w łaski sądeckich milionerów bo gdzie mu do Florka, Korala czy Kluski - takie skamlenie o podrapanie za uchem.
-
- Rhetor
O jakim wielkim bzdecie mówimy w kontekscie 900 mln to powiem tylko, ze bezprzecznie najbogatszy tarnowianin w okolicy- Marek Pawlik (prezes ABMu), mial pakiet akcji spolki gieldowej warty ok.120 mln zlotych w szczytowym momencie posiadajac z zona jakies 70 procent akcji.Czyli cala firma nie miala kapitalizacji 200 mln, a backlog miala w ok.1 mld na jedne rok!
Przyjmijmy, ze mial moze jescze kilkadziesiat ekstra milionow pochowanych w skarpetach.Ale to wszystko.
W swiecie biznesu przyjete jest kupowanie przedsiebiorstwa za ok.4-6 razy EBIDTA, czyli zysku pomniejszonego o amortyzacje i podatki. To by wychodzilo, ze Roleski ma od 130-225 mln rocznego zysku na czysto. NIEMOZLIWE
Gdyby za 900 mln sprzedalby pan Roleski swoja wytwornie majonezu to bylby nie tylko najbogatszy w okolicy ale i jednym z najbogatszych w Polsce.
Przyjmijmy, ze mial moze jescze kilkadziesiat ekstra milionow pochowanych w skarpetach.Ale to wszystko.
W swiecie biznesu przyjete jest kupowanie przedsiebiorstwa za ok.4-6 razy EBIDTA, czyli zysku pomniejszonego o amortyzacje i podatki. To by wychodzilo, ze Roleski ma od 130-225 mln rocznego zysku na czysto. NIEMOZLIWE
Gdyby za 900 mln sprzedalby pan Roleski swoja wytwornie majonezu to bylby nie tylko najbogatszy w okolicy ale i jednym z najbogatszych w Polsce.
Ostatnio zmieniony 18-10-2013, 14:38 przez Mr Greenback, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Jezeli tak bardzo masz gdzieś to miasto i nie obchodzi cię już jego los to powiedz mi po co wchodzisz na to forum? Po co piszesz tu i zabierasz głos? Ja ci odpowiem po co. Bo tak naprawdę to ci szkoda że musiałeś stąd wyjechać. Wylewasz tu swoje frustracje i niezadowolenia. Roleski coś pitoli o Sączu że wspaniały itp itd a znam kilka osób z Sącza i oni tam wszyscy mają kompleks Tarnowa, tak jak my mamy kompleks Krakowa. Ty Panie Dominik tylko płyniesz tym nurtem razem z innymi.Tyle w temacie.Dominik_PCH pisze:wejss walcz Ty, ja spełnię kolejne marzenie. W Tarnowie zostawiłem trwały ślad po sobie, teraz Twoja kolej!, przekonaj się.
Dziś pracuje w Krakowie, jutro sprawa otwarta. Jestem tu od pół roku. 4 miesiące temu gość wypowiedział mi umowę, pierwsza praca w krk, 2 godziny później miałem nową - pod każdym względem lepszą. Za chwilę zakładam swoją firmę. Tarnów? - można kochać, ale jeśli jesteś młody i to czytasz, jak najszybciej opuść to miasto.
-
- Rhetor
Sprawdzilem sobie i taka malutka firemka jak HJ Heinz, Pudliszki miala 500 mln przychodu. Gdyby zalozyc, ze udalo im sie po wszytskim miec czystego zysku 10 procent to mieliby 50 mln zysku Mysle ze Roleski moze miec max. z polowe tego, czyli 25 mln rocznie (nie wierze w to ale mu dam dla naszych wyliczen tyle).
Kto bylby taki glupi i chcialby kupic wytwornie musztardy za 35-stokrotnosc czystego zysku rocznego ?? Panie Andersen ! Czas na wyjazd do Nowego Sacza!
Kto bylby taki glupi i chcialby kupic wytwornie musztardy za 35-stokrotnosc czystego zysku rocznego ?? Panie Andersen ! Czas na wyjazd do Nowego Sacza!
Ostatnio zmieniony 18-10-2013, 14:55 przez Mr Greenback, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Archont
-
- Rhetor
Wejss wleję wodę na Twój młyn i napiszę Ci, że po zarejestrowaniu firmy zabiorę stąd swoje podatki . Wejss życzę Ci wszystkiego dobrego w walce o lepsze życie w mieście.
Tyle w tym temacie, z mojej strony również.
PS
Nigdzie nie napisałem, że mam Tarnów gdzieś. Opuścić miasto można, jednocześnie mieć do niego szacunek dalej. To w Twoje głowie jest problem nie w mojej.
PS
Nigdzie nie napisałem, że mam Tarnów gdzieś. Opuścić miasto można, jednocześnie mieć do niego szacunek dalej. To w Twoje głowie jest problem nie w mojej.
Miałem już się nie odzywać ale wtrącę jeszcze pare groszy. Nie możesz porównywać miasta 100 tysięcznego z 800-tysięcznym. Logiczne jest, że w dużym mieście można więcej, życie wygląda inaczej, ma się wieksze możliwości. Przeprowadź się do Koszalina, Słupska, Kalisza albo Włocławka i potem zdaj nam relację jak to jest tam wspaniale. Ciekawe czy wtedy też ten podły Tarnówek nadal będzie taki podły.Dominik_PCH pisze:Wejss wleję wodę na Twój młyn i napiszę Ci, że po zarejestrowaniu firmy zabiorę stąd swoje podatki . Wejss życzę Ci wszystkiego dobrego w walce o lepsze życie w mieście.
-
- Rhetor