Roleski - 200 osób straci pracę.
Ad ZUS-u, to w tym miejscu aż się prosi żeby zacytować Korwina-Mikke:
"ZUS jest z całą pewnością instytucją przestępczą, ale nie można jej nazwać zorganizowaną"
Stówka miesięcznie i deklaracjami ZUS/PIT i pochodnymi martwi się księgowy w biurze.
Naprawdę warto - mój czas jest sporo droższy.
"ZUS jest z całą pewnością instytucją przestępczą, ale nie można jej nazwać zorganizowaną"
Stówka miesięcznie i deklaracjami ZUS/PIT i pochodnymi martwi się księgowy w biurze.
Naprawdę warto - mój czas jest sporo droższy.
Gdyby tak wybuchła wojna, to dostałbym broń do ręki.
Ale nie jestem w 100% pewien w którą stronę miałbym większą chęć strzelać.....
Ale nie jestem w 100% pewien w którą stronę miałbym większą chęć strzelać.....
Roleski o sprzedaży firmy: "proszę mi wierzyć, że dostaję 300 milionów dolarów od ręki, gdybym nawet dziś chciał to sprzedać".
Członkowie zarządu: "Nikt o tym nie mówi, a w tym roku zatrudniliśmy 150 osób".
I potwierdziły się przypuszczenia niektórych z tego forum: "co ciekawe klientami firmy ze Zbylitowskiej Góry są m.in. Unilever czy Kraft".
więcej: artykuł w Gazecie Krakowskiej
Członkowie zarządu: "Nikt o tym nie mówi, a w tym roku zatrudniliśmy 150 osób".
I potwierdziły się przypuszczenia niektórych z tego forum: "co ciekawe klientami firmy ze Zbylitowskiej Góry są m.in. Unilever czy Kraft".
więcej: artykuł w Gazecie Krakowskiej
Tak skromnie licząc 300 mln. dolarów to ponad 900 mln. złotych .
Wartość gruntu w Tarnowie wraz z domem z nim stojącym niechyby była 1 mln. ale jest to wartość zawyżona czyli Pan Roleski za tą kasę może sobie kupić 900 domów z gruntem ....to tak dla wyobrazenia tej ''SUMY'' jaką mu niby proponują
Wartość gruntu w Tarnowie wraz z domem z nim stojącym niechyby była 1 mln. ale jest to wartość zawyżona czyli Pan Roleski za tą kasę może sobie kupić 900 domów z gruntem ....to tak dla wyobrazenia tej ''SUMY'' jaką mu niby proponują
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
No to się nam oberwało od pana Roleskiego... http://tarnowianin.com/7020_my_tu_w_tar ... ujemy.html
Problem w tym, że przedsiębiorcy z reguły mówią to co faktycznie myślą i z reguły mają rację...
Problem w tym, że przedsiębiorcy z reguły mówią to co faktycznie myślą i z reguły mają rację...
-
- Thesmothetai
Ciężko się nie zgodzić, że Tarnów to miasto 'specyficzne'. W wielu miastach 'coś' załatwiałem, ale tylko u nas ludzie są jak w rodzinie, dziwnej, oderwanej od rzeczywistości rodzinie Głównie chodzi mi o urzędy. Ciężko oprzeć się wrażeniu, że żyją głównie sami dla siebie, a petent jest intruzem.gushman pisze:No to się nam oberwało od pana Roleskiego... http://tarnowianin.com/7020_my_tu_w_tar ... ujemy.html
Im Lazy and I like it
" Ludzie mają tu dziwną mentalność, którą ciężko przeskoczyć. Taką "schowam się do kąta, może nikt mnie nie zauważy". Nie są odważni, nie wierzą w siebie, mają problem ze zdefiniowaniem siebie. Nie to, co na Sądecczyźnie. Nie dziwię się, że tam jest znacznie więcej milionerów. Tam ludzie mają fantazję. Kocham Nowy Sącz, a nie Tarnówek."
Tutaj moim zdaniem ma akurat rację. Tarnowski marazm nie bierze się znikąd. On idzie od dołu, ludzie są tutaj nim przesiąknięci. W miastach nawet o gorszej sytuacji niż Tarnów i biedniejszych od niego tego tak nie widać. Tutaj jest to na każdym kroku. Wszystko, źle, wszystko niedobrze. Nic nie ma sensu, nic się nie opłaca. (nie chodzi mi tutaj o krytykę władz, która akurat jest zasadna ale o zwykłe codzienne sytuacje)
"Wie pani, co mi kiedyś nagadała jedna z osób z sanepidu? "No chłopie, po co ci to wszystko? My tu, w Tarnowie, potentatów nie potrzebujemy". Rozumie pani, jaka mentalność?"
No tutaj pani z sanepidu grubo pojechała. Ale ja jej się nie dziwię. Potentat może mieć panią z sanepidu w czterech literach, natomiast gdy taka pani wpada do zwykłej przeciętnej firmy to od razu zaczyna czuć władzę
Tutaj moim zdaniem ma akurat rację. Tarnowski marazm nie bierze się znikąd. On idzie od dołu, ludzie są tutaj nim przesiąknięci. W miastach nawet o gorszej sytuacji niż Tarnów i biedniejszych od niego tego tak nie widać. Tutaj jest to na każdym kroku. Wszystko, źle, wszystko niedobrze. Nic nie ma sensu, nic się nie opłaca. (nie chodzi mi tutaj o krytykę władz, która akurat jest zasadna ale o zwykłe codzienne sytuacje)
"Wie pani, co mi kiedyś nagadała jedna z osób z sanepidu? "No chłopie, po co ci to wszystko? My tu, w Tarnowie, potentatów nie potrzebujemy". Rozumie pani, jaka mentalność?"
No tutaj pani z sanepidu grubo pojechała. Ale ja jej się nie dziwię. Potentat może mieć panią z sanepidu w czterech literach, natomiast gdy taka pani wpada do zwykłej przeciętnej firmy to od razu zaczyna czuć władzę
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Moją ułańską fantazję w ciągu 6 lat skutecznie zabił wielki nieobecny. Wybudował autostradę, wyprowadziłem się i z uśmiechem na twarzy gram o swoje mercedesy za sms'y. Polecam każdemu młodemu. Jeśli nie masz czegoś, czego nie możesz zostawić w 5 sek. opuść to miasto jak najszybciej. W Tarnowie życie stygnie!
Jeśli tu zostaniesz za 10, 20 lat zasilisz grupę miejskich frustratów. Po prostu przesiąkniesz klimatem miasta i zmarnujesz swoją okazję.
Jeśli tu zostaniesz za 10, 20 lat zasilisz grupę miejskich frustratów. Po prostu przesiąkniesz klimatem miasta i zmarnujesz swoją okazję.
-
- Archont
Twój wpis świadczy tylko o tym, że jesteś za słaby żeby podołać trudom życia tutaj, dlatego podkuliłeś ogon i uciekłeś tam gdzie jest łatwiej. Po prostu poszedłeś na łatwizne. Zamiast próbować walczyć z tym co jest uciekłeś. Gdyby tak myślał każdy w czasach zaborów nie było by nas w ogóle.Dominik_PCH pisze:Moją ułańską fantazję w ciągu 6 lat skutecznie zabił wielki nieobecny. Wybudował autostradę, wyprowadziłem się i z uśmiechem na twarzy gram o swoje mercedesy za sms'y. Polecam każdemu młodemu. Jeśli nie masz czegoś, czego nie możesz zostawić w 5 sek. opuść to miasto jak najszybciej. W Tarnowie życie stygnie!
-
- Thesmothetai
W czasie zaborów nie miałeś gdzie uciekaćwejss pisze:Twój wpis świadczy tylko o tym, że jesteś za słaby żeby podołać trudom życia tutaj, dlatego podkuliłeś ogon i uciekłeś tam gdzie jest łatwiej. Po prostu poszedłeś na łatwizne. Zamiast próbować walczyć z tym co jest uciekłeś. Gdyby tak myślał każdy w czasach zaborów nie było by nas w ogóle.Dominik_PCH pisze:Moją ułańską fantazję w ciągu 6 lat skutecznie zabił wielki nieobecny. Wybudował autostradę, wyprowadziłem się i z uśmiechem na twarzy gram o swoje mercedesy za sms'y. Polecam każdemu młodemu. Jeśli nie masz czegoś, czego nie możesz zostawić w 5 sek. opuść to miasto jak najszybciej. W Tarnowie życie stygnie!
Przecież chyba nie o to chodzi, aby we własnym kraju, w swoim mieście człowiek musiał walczyć o normalność. Życie ma się tylko jedno.
Poza tym zobacz, pierwszy lepszy przykład:
Krakowska spierniczona - gdzie ta walka ? Kto za to dostał po tyłku ? Nikt.
Gdzie ta walka z bylejakością ? Poza pisaniem postów na forum ( czego za walkę uznać nie można ).
Po drugie, najczęściej będąc dopiero dalej, mogąc spojrzeć na 'nasz' Tarnów z trochę innej perspektywy widzi się jak w nim życie wygląda.
Ot, taki kociołek o nazwie 'Tarnowianie w sosie własnym'. Dosyć zamknięte środowisko. Dosyć sfrustrowane.
Szkoda, bo lubię to miasto.
Im Lazy and I like it
-
- Rhetor
Roleskiemu dawali 900 mln i nie wziął? Ale z bratem o miedzę to juz z 5 rok ciągną po sądach. Patrzta jaki wiracha! 900 baniek mu dają, ale on lubi wyzwania
Zgodzęsię nim co do kwestii mentalności ludzi w Tarnowie, ale niech popatrzy najpierw na siebie jaką on mam mentalność. Moja dobra rada dla pana Marka:
Sprzedaj to przyjacielu za 900 milionów! Będziesz miała za to setki tysięcy godzin latania, a i na kupno parówek wystarczy. No i musztardy do nich też se nakupisz.
PS> Zawsze mi się wydawało, że jak się jest bogatym to można się wyprowadzić gdzie indziej....
Zgodzęsię nim co do kwestii mentalności ludzi w Tarnowie, ale niech popatrzy najpierw na siebie jaką on mam mentalność. Moja dobra rada dla pana Marka:
Sprzedaj to przyjacielu za 900 milionów! Będziesz miała za to setki tysięcy godzin latania, a i na kupno parówek wystarczy. No i musztardy do nich też se nakupisz.
PS> Zawsze mi się wydawało, że jak się jest bogatym to można się wyprowadzić gdzie indziej....
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
wejss walcz Ty, ja spełnię kolejne marzenie. W Tarnowie zostawiłem trwały ślad po sobie, teraz Twoja kolej!, przekonaj się.
Dziś pracuje w Krakowie, jutro sprawa otwarta. Jestem tu od pół roku. 4 miesiące temu gość wypowiedział mi umowę, pierwsza praca w krk, 2 godziny później miałem nową - pod każdym względem lepszą. Za chwilę zakładam swoją firmę. Tarnów? - można kochać, ale jeśli jesteś młody i to czytasz, jak najszybciej opuść to miasto.
Dziś pracuje w Krakowie, jutro sprawa otwarta. Jestem tu od pół roku. 4 miesiące temu gość wypowiedział mi umowę, pierwsza praca w krk, 2 godziny później miałem nową - pod każdym względem lepszą. Za chwilę zakładam swoją firmę. Tarnów? - można kochać, ale jeśli jesteś młody i to czytasz, jak najszybciej opuść to miasto.