Po pierwsze pomysł był podrzucony wcześniej przez kogoś innego. Po drugie jakbyś zadał sobie trud przerzucenia wątku kilka stron wcześniej to byś wiedział, że początkowo uznałem ten pomysł za idiotyczny z tych samych powodów. Taka zmiana zakorkuje Mościce - to nie ulega wątpliwości. Nie ma dobrego wyjścia z tej sytuacji, jednakże brak zdecydowanych działań spowoduje to, że z Tarnowem każda władza centralna będzie mogła zrobić co chce, bo Tarnów grzecznie "podkuli ogon" jak za przeproszeniem zbity pies...BIGer pisze: Najbardzie idiotyczny pomysł o jakim tu przeczytałem! Rozwiązanie widzisz w utrudnieniu tysiącom mieszkańców największej sypialni Tarnowa w dojeździe do pracy w zachodniej części Tarnowa np. Azoty. Jesteś w stanie wyobrazić sobie korki jakie będą się tworzyć w godzinach szczytu np na moście nad Białą? A mieszkańcy Mościc nie potrzebują korzystać z SOR’u i w miarę szybko się tam dostać (chyba w tym celu w Mościcach jest stacja karetki).
Można pójść na całość i całkowicie zakazać możliwości wjazdu pojazdów o DMC pow. 12 ton do Tarnowa zmuszając je do jazdy z autostrady przez Mielec, z tym, że nie mam pewności, czy jest to prawnie możliwe.