W drugą stronę ruch by to jednak upłynniło i od wysokości pizzerii Desperado odbywałby się sprawniej. A i w stronę Rzeszowa było by nieco lepiej. Część korków robi się właśnie przez czerwoną falę.marecki 0701 pisze:A propo upłynnienia ruchu poprzez synchronizację świateł; zastanawiałem się nad tym również klnąc na czym świat stoi w dni, kiedy trzeba na Jana Pawła jechać ( a uwierzcie mi, że jak się 5 lub 6 kółek 0 lub 1 robi to trzeba swoje odstać) no i wymyśliłem, że to nic nie da. Kupa Rojka i tak wszystko zatrzyma.
Oczywiście synchronizacja nie rozwiąże problemu i nie przeskoczy wąskiego gardła w postaci wiaduktu i ronda ale odrobinę polepszyła by sprawę. A Tarnów miałby dodatkową kartę przetargową - "zrobiliśmy co było w naszej mocy, korki dalej są"
A tymczasem Tarnów nic nie zrobił - więc nie ma co się dziwić, że GDDKiA ma nas gdzieś.
Zresztą nawet pomijając ruch z A4 powinan być zrobiona dla mieszkańców. Tymczasem , gdy wyjeżdżam na zielonym świetle z pierwszego wjazdu na os Zielone to mam gwarancję, że na kolejnych światłach będę stał na czerwonym. Zawsze.