RYSZARD ŚCIGAŁA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?
-
- Archont
Mam w biurze na ścianie dyplom od Prezydenta Miasta, podpisany przez Ryszarda Ścigałe i właśnie mi klient zaproponował, żebym zakleił czarnym paskiem nazwisko bo to wręcz na moją niekorzyść taki dyplom pokazywać ... oczywiście pisze to bardziej w formie żartu pokazującego jak bardzo stracił już na wizerunku
-
- Prytan
-
- Prytan
Przyznaję że dopiero sprawa pana prezydenta Ś. ściągnęła mnie tutaj - proszę jakie ma oddziaływanie społeczne
Zastanowiło mnie właśnie określanie i postrzeganie kwoty pięćdziesięciu tysięcy jako niskiej. Dla mnie to duże pieniądze. Z drugiej jednak strony moim miesięcznym dochodom daleko, daleko do dochodów prezydenckich.
A z trzeciej, takie podejście sugeruje trochę, że za przychylność urzędu "bierze" się więcej.
Ciekawe.
Inna sprawa, że od razu skojarzyło mi się to hasełko: "Polska - kraj w którym za 20 zł wiele nie nakupisz, ale za flaszkę sporo załatwisz".
Zastanowiło mnie właśnie określanie i postrzeganie kwoty pięćdziesięciu tysięcy jako niskiej. Dla mnie to duże pieniądze. Z drugiej jednak strony moim miesięcznym dochodom daleko, daleko do dochodów prezydenckich.
A z trzeciej, takie podejście sugeruje trochę, że za przychylność urzędu "bierze" się więcej.
Ciekawe.
Inna sprawa, że od razu skojarzyło mi się to hasełko: "Polska - kraj w którym za 20 zł wiele nie nakupisz, ale za flaszkę sporo załatwisz".
-
- Prytan
Dla mnie to też duże pieniądze ale jak się zarabia tak jak Ryszard Ś. czyli 12 847 zł to kwota nabiera innego znaczenia i jest równowartością +/- 4 jego pensji.Dla mnie to duże pieniądze.
Opcji jest kilka:
-RŚ jest strasznym chytruskiem,
-ABW ma dowody tylko na 50 tyś,
-RŚ dostał w prezencie tę kwotę od G. (?), a ten go teraz wrabia.
-
- Archont