RYSZARD ŚCIGAŁA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?
-
- Obywatel
Tu się muszę zgodzić ale przynajmniej jednego spotka kara za chciwość i brak działaniadefekator pisze:Problem w tym, że jak nie jestem zwolennikiem Pana Ścigały to jakoś nie widzę nikogo kto rokował by szanse na poprawę. Bo kto? Pani Czech? pan Rojek? Ciesielczyk ?? :D
Kuba Kwaśny, mimo, że politycznie się z nim nie zgadzam mógłby wnieść nieco świeżości do miasta, ale obawiam się, że jeszcze nie ma na tyle doświadczenia aby nie dać się zjeść na tym stanowisku.
Tak więc nie obiecujcie sobie za wiele po zmianie prezydenta. Będzie tak jak jest - tylko, że kto inny będzie czerpał garściami z koryta.
Co do Kuby Kwaśnego to również uważam że wniósłby coś nowego, a co do jego doświadczenia może rzeczywiście troche mało go ma ale w sumie jak nie będzie alternatyw to już wolałbym zaryzykować żeby ktoś młody był prezydentem może akurat się odnajdzie w tej roli. Z tym brakiem doświadczenia prezydenta jest trochę i tak jak z nasza reprezentacją piłkarską Trzymamy się starych którzy niekoniecznie są dobrzy zamiast dawać szanse młodym aby pokazali co potrafią i się oswajali z nową rolą
To, że jest młody to faktycznie jego atut. Co prawda powoduje to wspomniany brak doświadczenia ale z drugiej strony daje szanse na świeże spojrzenie na wiele spraw.tarnowianinn pisze: a co do jego doświadczenia może rzeczywiście troche mało go ma ale w sumie jak nie będzie alternatyw to już wolałbym zaryzykować żeby ktoś młody był prezydentem może akurat się odnajdzie w tej roli
Bo jak patrzę na resztą kandydatów to mam wrażenie, że mentalnie to oni zatrzymali się w latach 80 ubiegłego wieku.
Edit:
A nie dalej jak dwa posty pisałem o politycznych sępach
A masz lepszego kandydata?
J. Kwaśny na pewno nie jest moim idealnym prezydentem i ewentualny głos na niego to wciąż będzie wybór "mniejszego zła" Jak będzie ktoś lepszy od niego to bez wahania dostanie mój głos. Tylko ktoś taki musi się pojawić.
Zaproponujesz mi kogoś kto daje jakiekolwiek szanse, że w Tarnowie coś się zmieni ?
J. Kwaśny na pewno nie jest moim idealnym prezydentem i ewentualny głos na niego to wciąż będzie wybór "mniejszego zła" Jak będzie ktoś lepszy od niego to bez wahania dostanie mój głos. Tylko ktoś taki musi się pojawić.
Zaproponujesz mi kogoś kto daje jakiekolwiek szanse, że w Tarnowie coś się zmieni ?
Być może, ale pozostali potencjalni prezydenci nadają się na prezydenta jak na świętego sam Belzebub we własnej osobielll pisze:
Ale błagam, nie róbcie cyrku, bo Kwaśny się nadaje na prezydenta jak Palikot na świętego.
Ciepiela mnie nie przekonuje - to dalej ta sama klika. Zmieni się osoba w ratuszu - standardy rządzenia pozostaną takie jak obecnie. Nawet krewni i znajomi królika wkręcani na stanowiska będą mniej więcej ci sami co teraz.
A dodatkowo za długo już jest przy żłobie - kolejny pociotek PRLowskiej mentalności
Nawet jeżeli to jako osoba nowa i świeża nie będzie miał większych szans. Ludzie wiąż głosują w takich wyborach na partie i na znane nazwiska.a, że pojawi się ktoś rozsądny na kogo można oddać głos.
-
- Proedroj
A ja tak na "wyluzowanie" dyskusji, dzisiejszy screenshot z www.se.pl
I wreszcie wiem kto reklamuje te "kredyty"
I ten podpis przy tow. jaruzelskim: wolność, szczerość i swoboda
I wreszcie wiem kto reklamuje te "kredyty"
I ten podpis przy tow. jaruzelskim: wolność, szczerość i swoboda
Dla mnie kandydatura pana Kwaśnego nie wchodzi w grę. Owszem ma zalety i przed nim jeszcze wiele. Ale niby wypowiadał sie (czasami) krytycznie o polityce R. Scigały aby za chwile poprzec jakiś jego projekt albo np głosowac za przyjęciem absolutorium. Mam obawy że mógł być w układzie R.Scigały. Obym się mylił
Roberto pisze:A Kwaśny to niby do organizacji należącej do jakiej mentalności należydefekator pisze:kolejny pociotek PRLowskiej mentalności
Ścigała pobudował drogi-buble a Kwaśny będzie je imionami sekretarzy PZPR nazywał
Co innego wybory parlamentarne a co innego samorządowe. W tych drugich przynależność partyjna nie jest taka ważna. Bo że SLD to śmierdząca kupa w "nowoczesnym" opakowaniu to ja dobrze wiem.
Z potencjalnych kandydatów jedyną osobą poza układem jest Ciesielczykdoberman pisze: Mam obawy że mógł być w układzie R.Scigały. Obym się mylił
Cała reszta to jakiś układ - jak nie POwski to PISowski. Patrząc realnie nie ma szans na prezydenta spoza układu - chyba, że objawi się jakiś niezależny geniusz polityczny, który przekona ludzi do siebie. Ale nie liczę na to.
Dlatego w wyborach będę patrzył nie na to do jakiego układu kto należy (bo każdy należy do jakiegoś) ale na to co robił do tej pory i jaki miał stosunek do wyborców.
I jak Kwaśnemu można sporo zarzucić to jednak jest jednym z niewielu we "władzach" który nie olewa ludzi sikiem prostym. Ktoś może powiedzieć, że tak zbija sobie kapitał polityczny. Może i tak. Ale nie mam nic przeciwko aby każdy z naszych pożal się boże włodarzy tak sobie kapitał nabijał. A przecież do większości radnych nawet maila nie można wysłać - bo nigdzie nie go nie podają. A jaki stosunek do ludzi miał Ryszard Ś. można łatwo sprawdzić czytając zapis dowolnego czata z nim czy też słuchając wypowiedzi pani rzecznik.
W ramach poszukiwania wyborców pojawia się na portalach, forach i innych i jest takim przyjacielem młodzieży. Bo przecież zawsze na funfla z forum zagłosują.
Szkoda tylko, że jak się przyjrzy jego działaniom w RM okazuje się, że mamy pewien rozdźwięk.
Głosowanie za absolutorium prezydenta?
Głosowanie za podwyżką za prezydenta?
a dla mieszkańców:
głosowanie za podwyżką opłat za śmieci
Pamiętajcie - kolegów to się ma w knajpie na piwie, a ktoś kto udaje kolegę chodząc wciąż pod krawacikiem, to raczej farbowany lis.
Szkoda tylko, że jak się przyjrzy jego działaniom w RM okazuje się, że mamy pewien rozdźwięk.
Głosowanie za absolutorium prezydenta?
Głosowanie za podwyżką za prezydenta?
a dla mieszkańców:
głosowanie za podwyżką opłat za śmieci
Pamiętajcie - kolegów to się ma w knajpie na piwie, a ktoś kto udaje kolegę chodząc wciąż pod krawacikiem, to raczej farbowany lis.