Autostrada A4
Cubaza, widzę że masz straszny problem. Przecież możesz jechać ul.Krzyską w kierunku Słonecznej. Ominiesz korek. Już nie przesadzaj że tak musisz JP II.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
ClNEK, zdajesz sobie sprawę, że oni walczą od kilkunastu lat o to i wywalczyli dopiero w momencie kiedy jest autostrada? Wcześniej blokowali i jakoś nic im się nie zmieniło aż do teraz. I tak będę mówił tak dalej bo to jest uprzykrzanie ludziom życia, tym ludziom, którzy nie są temu winni.
ozi, Tutaj nie chodzi o to czy ja mogę czy nie moge jechać Jana Pawła. Mogę i znam inne ścieżki w mieście. Tutaj chodzi o sens uprzykrzania ludziom życia, którzy nie są temu winni... O to chodzi.
ozi, Tutaj nie chodzi o to czy ja mogę czy nie moge jechać Jana Pawła. Mogę i znam inne ścieżki w mieście. Tutaj chodzi o sens uprzykrzania ludziom życia, którzy nie są temu winni... O to chodzi.
Też nie za bardzo wierzę w skuteczność takich protestów. Co innego postulaty lokalne jak na Nowodąbrowskiej a co innego ruch krajowy. A przez tą blokadę oberwą po tyłku wyłącznie zwykli ludzie. Jednak protest rozumiem - coś trzeba chociaż spróbować zrobić - puszczenie TIRów przez 120 tysięczne miasto z powodów protestów małej Łapczycy jest dla mnie całkowicie niezrozumiałe. Już obecnie karetki mają problem z przejazdem. Ostatnio widziałem jak jedna stała przez 3 minuty bo kierowcom tyle zajęło zrobienie jej przejazdu.
Co prawda zawsze można niby zjechać na trawiaste pobocze - ale wystarczy jedno auto z niskim zawieszeniem i karetka już stoi. Jak będą Tiry czas przejazdu karetek może wydłużyć się o 5 do 10 minut. A to już ogromna różnica.
Co do objazdów Krzyską to obawiam się, że korek będzie aż pod Lisią Górę - jeżeli objazd tamtędy to chyba przez Pawęzów (sam tak planuje bo akurat w tych godzinach muszę jechać tą trasą)
Co prawda zawsze można niby zjechać na trawiaste pobocze - ale wystarczy jedno auto z niskim zawieszeniem i karetka już stoi. Jak będą Tiry czas przejazdu karetek może wydłużyć się o 5 do 10 minut. A to już ogromna różnica.
Co do objazdów Krzyską to obawiam się, że korek będzie aż pod Lisią Górę - jeżeli objazd tamtędy to chyba przez Pawęzów (sam tak planuje bo akurat w tych godzinach muszę jechać tą trasą)
Do kogo napiszecie petycję?
Do Ryszarda?
Może do pani Rzecznik? Pewnie wam odpisze, że widziała helikopter nad autostradą.
Jedyną możliwością pokazania swojego sprzeciwu, jest protest. Medialnie wzorowo, a i kłopot dla władz z rozładowaniem powstałego korka może da im do myślenia. Myślenie jak wiadomo nie często się im zdarza.
Informacja o proteście jest podawana od doby, więc kto musi jechać, ten sobie poradzi, a inne płaczki jak sobie nie radzą niech jadą autobusem.
Do Ryszarda?
Może do pani Rzecznik? Pewnie wam odpisze, że widziała helikopter nad autostradą.
Jedyną możliwością pokazania swojego sprzeciwu, jest protest. Medialnie wzorowo, a i kłopot dla władz z rozładowaniem powstałego korka może da im do myślenia. Myślenie jak wiadomo nie często się im zdarza.
Informacja o proteście jest podawana od doby, więc kto musi jechać, ten sobie poradzi, a inne płaczki jak sobie nie radzą niech jadą autobusem.
Który tez będzie stał w tym korku i on w przeciwieństwie do samochodu nie zmieni sobie trasy. Super pomysł.lll pisze:Informacja o proteście jest podawana od doby, więc kto musi jechać, ten sobie poradzi, a inne płaczki jak sobie nie radzą niech jadą autobusem.
A dlaczego ludzie nie poblokują domu Ryszarda? Dlaczego nie blokują wjazdu do GDDKiA? Tylko na środku jednej z najbardziej ruchliwej ulicy w Tarnowie.lll pisze:Do kogo napiszecie petycję?
Do Ryszarda?
To znaczy władza jak będzie miała rozładować ten korek? Albo da policjantów, albo wyłączy światła albo coś. I po niej to spłynie...lll pisze:Medialnie wzorowo, a i kłopot dla władz z rozładowaniem powstałego korka może da im do myślenia
Z tego co wiem, to autobusy jeżdżące JP II i Lwowską momentami mają opóźnienia jednego kursu, chodź w piątek tata mówił że dwa zgubił stojąc w korku. Mówił że nie ma się kiedy wylać jak ma 9, to samo 0 lub 1. Sami by zablokowali ulice, bo też już mają dość użerania z ludźmi że nie jeżdżą wg. rozkładu.Co do objazdów Krzyską to obawiam się, że korek będzie aż pod Lisią Górę - jeżeli objazd tamtędy to chyba przez Pawęzów (sam tak planuje bo akurat w tych godzinach muszę jechać tą trasą)
Teraz Krzyska jest tak zawalona że lepiej też ją w sumie omijać.
lll pisze:a inne płaczki jak sobie nie radzą niech jadą autobusem.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Autobusy na ogół mają zmienioną trasę w takich wypadkach - ozi26, ty będziesz wiedział. Zawsze w grę wchodzą rowerki, albo spacerki. to tylko dwie godziny. trzeba docenić, że ktoś coś robi w tej sprawie.
To kiedy będziesz blokował dom Ryszarda?Cubaza pisze:A dlaczego ludzie nie poblokują domu Ryszarda? Dlaczego nie blokują wjazdu do GDDKiA?
-
- Rhetor
lll pisze:To kiedy będziesz blokował dom Ryszarda?
lll pisze:Do kogo napiszecie petycję? Do Ryszarda?
Cubaza pisze:To znaczy władza jak będzie miała rozładować ten korek?
Jaka zadziwiająca aktywność, trzech radnych już się załapało, Zastępca Kierownika popiera
https://www.facebook.com/events/297094470428621/?ref=1Henryk Słomka-Narożański pisze: Jestem z Wami z przekonania, ale w tym czasie będę przekonywał GDDKiA do zmiany decyzji.
A gdzie jest obwodnica? Protest "władzy" przeciwko tej "władzy".
Doskonale rozumię różnicę. Są osoby, które poświęcają własny wolny czas, żeby w imieniu mieszkańców dać wyraz naszej dezaprobaty. Są też takie osoby, które mają gdzieś co się tu będzie działo, za to wydaje się im, że doskonale wiedzą kto gdzie i jak powinien protestować.Cubaza pisze:Widzę, że nie rozumiesz różnicy.
No tak. Jedyna forma dezaprobaty to uprzykrzanie życia innym... A władza się śmieje z tego.lll pisze:Są osoby, które poświęcają własny wolny czas, żeby w imieniu mieszkańców dać wyraz naszej dezaprobaty
Nie mam tego gdzieś i rozumiem, że ludzie chcą protestować. Jednak dlaczego to kosztem mnie, Pana Jasia, Pana Kowalskiego, Pana Zenka i innych. Ja jakoś zostałem nauczony, że jak ktoś mi zalazł za skórę to idę do niego i jemu to wygarniam, a nie Panu Kowalskiemu z innego miasta...lll pisze:Są też takie osoby, które mają gdzieś co się tu będzie działo, za to wydaje się im, że doskonale wiedzą kto gdzie i jak powinien protestować.