Galeria Tarnovia

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Husiek
Hekatontarchos

Post autor: Husiek »

A ja po piątkowej wizycie w Krakowie i zahaczeniu o G.Krakowska zaczolem sie zastanawiać czemu nasza galeria w tygodniu czy weekend nie żyje, nikogo niema nic sie tam nie dzieje. Ja wiem Kraków spore miasto i więcej ludzi ogólnie, a zdarzyło mi sie byc wczoraj wieczorkiem w GT i cisza spokój brak ludzi prawie. Tak wiec po co ta Galeria ;) a tym bardziej zastanawia mnie czy jest sens kolejnej skoro do jednej niema kto chodzić

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Blisko Gemini mieszka kilka(naście?) tysięcy ludzi.

Do GT trzeba już dojeżdżać. Myślę, że to może się przełożyć na ilość zwiedzających (bo nie koniecznie kupujących).

Autor tematu
Husiek
Hekatontarchos

Możliwe szkoda ze w GT coraz więcej stoisk sie zamyka... a z tego co słyszałem od pewnej osoby z GT zamknąć ma sie jeszcze ok 20 stoisk... Czyżbyśmy mieli do wakacji ładny pusty budynek ;)

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

Husiek pisze:szkoda ze w GT coraz więcej stoisk sie zamyka
a konkretnie? które stoiska?

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Docelowo wszystkie mają być zamknięte. Już o tym ktoś pisał: w miejsce butików powstanie salon samochodowy i sklep meblowy.

PS :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Dorota1975
Rhetor

czyli mało konkretów - dużo plotek :-?

tarnowiack
Archont

Post autor: tarnowiack »

jak to ktos kiedys powiedzial... nie bedzie niczego

http://www.youtube.com/watch?v=XIIFCfJ8JHM

Autor tematu
Husiek
Hekatontarchos

Dorota na 1pietrze zamknięto juz stoisko "GF" czy jakoś tak, jak wiem długo nie było z otwarciem tez opóźnieni i wiele czasu w galerii nie zabawili. Dodam jeszcze jest pusty lokal zaraz obok, Caffe Games tez nie otwarło sie na parterze Timari również pusty lokal

Obrazek

Dorota1975
Rhetor

hmm, to tak nieciekawie; wiedziałam tylko o tiimari, bo akurat ten sklep mnie interesował; ale ta firma w ogóle wynosi się z Polski, nie działa ich strona internetowa...

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Rynek nie znosi próżni - obniżą ceny, umowy staną się elastyczniejsze, najemcy będą mogli wynając lokal w Galerii za mniejsze pieniądze. Właściciele mniej zarobią, ale cóż - taki są realia wolnego rynku.

Jak nie lokalizajcą to może cenami przyciągną ludzi - jak nie - cóż, ktoś kupi ładny, nowy budynek i coś innego wymyśli.

Inna sprawa, że Gemini ma łatwiej, DUŻO latwiej - ogromne osiedle za płotem - ludzie z szeroko rozumianych "Falklandów" bedą mogli w lecie iść na spacer do Galerii. :mrgreen:

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

A ochrona dzień i noc będzie mieć co robić ; d

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

Ravir pisze:Rynek nie znosi próżni - obniżą ceny, umowy staną się elastyczniejsze, najemcy będą mogli wynając lokal w Galerii za mniejsze pieniądze. Właściciele mniej zarobią, ale cóż - taki są realia wolnego rynku.
Nie jest to takie proste !!!
Budowa 90 % galerii prowadzona jest za kredyty bankowe. Bank udziela pożyczki pod z góry założony roczny dochód, który galeria ma przynieść. Jeżeli w jakieś umowie jest opcja wyjścia to bank z góry taką umowę odrzuca jako zbyt ryzykowną i nie daje na nią kasy. Stąd brak możliwości wypowiedzenia umowy przed upływem terminu najmu. Właściciel galerii choćby bardzo chciał to jeżeli sam się nie dogada z bankiem nie ma możliwości obniżenia czynszu bo to oznacza, że musiałby dopłacać z własnej kieszeni. Lepiej pozwolić zamknąć lokal, pociągnąć kasę z zabezpieczeń i jednocześnie szukać nowego najemcy.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Ravir, gdyby do GT był freewarowy autobus, to zaludnienie w środku pewnie by było większe. Czasami widzę ile osób jeździ do 'Echo' tymi autobusami - puste nie są, wręcz czasami nie ma gdzie usiąść.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Gościnny, ale pamiętaj o tym, że koło 3-4 jeżdżą tam mieszkańcy Falklandów a nie klienci Echo ;P W końcu autobus za Free a nie za ponad 2zł ;P

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Cubaza, Część pewnie tak, ale jednak większość uderza do sklepów. GT nie ma takiego autobusu, więc można tylko spekulować ile by to dało.

ODPOWIEDZ