Mój Tarnów - profil na Facebooku
-
Autor tematu - Rhetor
Nie było przetargu. Mogę się mylić, ale do kwoty 15 tyś euro urzędy nie muszą ogłaszać przetargu, więc Marka Miasta podpisała umowę z panem Głuszakiem bez przetargu/konkursu.
Teraz perełka:
Teraz perełka:
D.Kunc-Pławecka pisze:To nieprawda. Przykładem może byś skatepark, którego szczegóły projektowe pomysłodawca omawia z wykonawcą, czyli miastem.Aspiranci pisze:Informacja prosto z Kancelarii Urzędu Miasta Tarnowa, mianowicie wszystkie wygrane projekty w ramach Budżetu Obywatelskiego w tym i nasz. Będą realizowane poprzez ogłoszenie otwartych konkursów dla firm, instytucji pozarządowych po 20 maja, na dane zadanie. Dowiedziałem się także że autorzy projektów ich wizje czy założenia w żadnym zakresie nie będą brane pod uwagę. Bo mieszkaniec zgłaszał tylko dane zadanie, ale nie ma wpływu na jego realizacje. Czy ktoś widzi w tym sens bo ja nie za bardzo.
Jeden urząd, podobne kwoty, różne standardy decyzyjne.Aspiranci pisze:Serdecznie dziękuje za odpowiedz, miło by było jednak żebym taką informacje kontaktu z Wydziałem Kultury uzyskał w Kancelarii, niż od Pani - ale serdecznie dziękuje.D.Kunc-Pławecka pisze:Wydział Kultury na pewno będzie konsultował projekty z ich pomysłodawcami. Dyrektor wydziału nie wyobraża sobie, aby odbywało się to w inny sposób. Należy pamiętać jednak, że realizacja musi odbywać się w sposób formalny - poprzez konkurs.
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/9 ... ,id,t.html
"Umacnianie marki miasta poprzez elektroniczne media społecznościowe" - to zakres obowiązków pełnomocnika prezydenta Tarnowa ds. relacji publicznych. Takie stanowisko utworzono przed tygodniem w tarnowskim magistracie - a mimo to miasto będzie płacić co miesiąc 1,5 tys. zł zewnętrznej firmie za utrzymywanie fanpage'u (strony) Tarnowa na Facebooku.
Tak wygląda to gdzie indziej :
Oficjalny fanpage miasta Krakowa stworzyli i na co dzień prowadzą urzędnicy. - Zlecać firmie? To byłoby trochę dziwne - mówi Filip Szatanik, wicedyrektor Wydziału Promocji, Informacji i Turystyki w krakowskim urzędzie miasta.
Podobną taktykę obrała Bochnia. - Obciążenie jest, ale dajemy radę - twierdzi Maciej Piątek, naczelnik Wydziału Promocji w urzędzie miasta. - I nie wygląda to tak, że kiedy w piątek kończymy pracę, to kolejne wpisy pojawiają się dopiero w poniedziałki. Na bieżąco reagujemy na wydarzenia, także w weekendy.
Z kolei fanpage gminy Borzęcin prowadzi... wójt Janusz Kwaśniak. - To bardzo proste i wcale nie wymaga specjalnych umiejętności - zapewnia.
"Umacnianie marki miasta poprzez elektroniczne media społecznościowe" - to zakres obowiązków pełnomocnika prezydenta Tarnowa ds. relacji publicznych. Takie stanowisko utworzono przed tygodniem w tarnowskim magistracie - a mimo to miasto będzie płacić co miesiąc 1,5 tys. zł zewnętrznej firmie za utrzymywanie fanpage'u (strony) Tarnowa na Facebooku.
Tak wygląda to gdzie indziej :
Oficjalny fanpage miasta Krakowa stworzyli i na co dzień prowadzą urzędnicy. - Zlecać firmie? To byłoby trochę dziwne - mówi Filip Szatanik, wicedyrektor Wydziału Promocji, Informacji i Turystyki w krakowskim urzędzie miasta.
Podobną taktykę obrała Bochnia. - Obciążenie jest, ale dajemy radę - twierdzi Maciej Piątek, naczelnik Wydziału Promocji w urzędzie miasta. - I nie wygląda to tak, że kiedy w piątek kończymy pracę, to kolejne wpisy pojawiają się dopiero w poniedziałki. Na bieżąco reagujemy na wydarzenia, także w weekendy.
Z kolei fanpage gminy Borzęcin prowadzi... wójt Janusz Kwaśniak. - To bardzo proste i wcale nie wymaga specjalnych umiejętności - zapewnia.
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
-
Autor tematu - Rhetor
Cóż mogę więcej dodać, jak wszystko zostało już napisane w artykule, tylko tyle, że mi nie odwaliło jak to sugerowali co poniektórzy. Dystansuje się coraz bardziej od Tarnowa od pół roku tu nie mieszkam, ponieważ się nie da. Stopniowo będę się wygaszał.
Na koniec z mojej strony wisienka na torcie:
Na G+ Tarnów promuje się od 2 miesięcy.
G+ Mój Tarnów: 1 osoba ma tę osobę w kręgach
Zaskoczył mnie tylko Łukasz Blacha, ale już nie będę rozwijał tego wątku. Jeśli wpadli na to samo co ja, to im się już nie uda, a jeśli nie wpadli to nie będę podsuwał im gotowych rozwiązań. Wiadomo za rok kandyduje do europarlamentu pod nickiem Dominik_PCH bo w końcu to tak na prawdę to sprawa polityczna.
Na koniec z mojej strony wisienka na torcie:
Na G+ Tarnów promuje się od 2 miesięcy.
G+ Mój Tarnów: 1 osoba ma tę osobę w kręgach
Zaskoczył mnie tylko Łukasz Blacha, ale już nie będę rozwijał tego wątku. Jeśli wpadli na to samo co ja, to im się już nie uda, a jeśli nie wpadli to nie będę podsuwał im gotowych rozwiązań. Wiadomo za rok kandyduje do europarlamentu pod nickiem Dominik_PCH bo w końcu to tak na prawdę to sprawa polityczna.
http://tarnow.naszemiasto.pl/artykul/19 ... 9fd1,1,3,3
najlepszy cytat:
"- Kiedy postulowałem stworzenie profilu miasta, usłyszałem, że Tarnów ma prestiż i nie jego miejsce na "fejsbukach i innych Pudelkach" - mówi radny Jakub Kwaśny. "
Idąc za pokręconą logiką naszego orła lewicy - postulował powstanie fanpege'a, a gdy on się pojawił, biega po szmatławcach i płacze. Takich mamy bystrzaków w Radzie Miasta. Do następnych wyborów postuluję ustalenie granicy IQ, poniżej której nie można kandydować.
najlepszy cytat:
"- Kiedy postulowałem stworzenie profilu miasta, usłyszałem, że Tarnów ma prestiż i nie jego miejsce na "fejsbukach i innych Pudelkach" - mówi radny Jakub Kwaśny. "
Idąc za pokręconą logiką naszego orła lewicy - postulował powstanie fanpege'a, a gdy on się pojawił, biega po szmatławcach i płacze. Takich mamy bystrzaków w Radzie Miasta. Do następnych wyborów postuluję ustalenie granicy IQ, poniżej której nie można kandydować.
Ostatnio zmieniony 09-09-2013, 09:21 przez lll, łącznie zmieniany 1 raz.
To nawet nie próbuj startować. OIDP to Kuba chciał, żeby profil miasta prowadzili urzędnicy w ramach obowiązków służbowych. Zlecenie prowadzenia profilu to jakieś kuriozum, coś podobnego do zlecenia poszukiwania pracy firmie zewnętrznej w UP. A urzędnicy niech przekładają papiery, bo przecież to ich główne zadanie.lll pisze:postuluję ustalenie granicy IQ, poniżej której niemożna kandydować.
Jeszcze raz napiszę to, co już kiedyś pisałem - problem nie polega na tym, że strona jedna czy druga, czy profil na fejsbuku czy pudelku jest za mało kolorowy - problem tkwi w komunikacji na linii urząd - obywatel. Jeżeli każdy niewygodny z punktu widzenia urzędu post znika, to nawet najbardziej kolorowy profil nie pomoże. Nikt nie będzie lubił urzędu, który nie odpowiada na pytania swojego pracodawcy (czyli obywatela miasta).
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
ad2222, Gdyby ten próg IQ obowiązywał adminów pewnie też byś się nie załapał.
Wiem, że Ty byś bez wazelinki Kwaśnemu wszedł, czego przykład niejednokrotnie tu dawałeś.
Prawda niestety wygląda tak, że aby prowadzić fanpage'a na określonym poziomie, wymaga to nieustannego monitorowania, a urzędnik kończy pracę o 15-stej. Druga sprawa, że w naszym urzędzie nepotyzm przeważył nad profesjonalizmem, więc nawet gdyby wydelegowali kogoś do prowadzenia fanpage'a, miałby on żenujący poziom.
Mimo Twojego zachwytu nad wspaniałym radnym, przy którym pewnie cały się obśliniłeś, to nie trzeba być specjalnie bystrym, żeby w poniższym cytacie nie znaleźć nic z Twojej interpretacji wypowiedzi Kwaśnego, "że chciał, aby robili to urzędnicy".
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem:
Wiem, że Ty byś bez wazelinki Kwaśnemu wszedł, czego przykład niejednokrotnie tu dawałeś.
Prawda niestety wygląda tak, że aby prowadzić fanpage'a na określonym poziomie, wymaga to nieustannego monitorowania, a urzędnik kończy pracę o 15-stej. Druga sprawa, że w naszym urzędzie nepotyzm przeważył nad profesjonalizmem, więc nawet gdyby wydelegowali kogoś do prowadzenia fanpage'a, miałby on żenujący poziom.
Mimo Twojego zachwytu nad wspaniałym radnym, przy którym pewnie cały się obśliniłeś, to nie trzeba być specjalnie bystrym, żeby w poniższym cytacie nie znaleźć nic z Twojej interpretacji wypowiedzi Kwaśnego, "że chciał, aby robili to urzędnicy".
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem:
lll, próba sprowokowania mnie przez Twoje nędznej jakości gadki o ślinieniu i wchodzeniu bez wazeliny nie robią na mnie wrażenia, więc daruj sobie - świadczą tylko o Tobie.
Cenię sobie Kubę jako radnego, mimo że nie jest to moja ulubiona opcja polityczna, ponieważ zawsze odpowiada na zadane na forum pytania - albo przynajmniej się stara.
Nie wiem na kogo głosowałeś, ale czy jeżeli napiszesz email do swojego radnego, to odpowie Ci? Śmiem wątpić.
Cenię sobie Kubę jako radnego, mimo że nie jest to moja ulubiona opcja polityczna, ponieważ zawsze odpowiada na zadane na forum pytania - albo przynajmniej się stara.
Nie wiem na kogo głosowałeś, ale czy jeżeli napiszesz email do swojego radnego, to odpowie Ci? Śmiem wątpić.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Odpowiada tylko na te, które są wygodne. Nie chce mi się grzebać, bo szybko udowodniłbym Ci, że jak pytanie mu nie leży do dziwnym trafem udaje, że go nie doczytał.ad2222 pisze:Cenię sobie Kubę jako radnego, ponieważ zawsze odpowiada na zadane na forum pytania
Zapewne zadowolony jesteś też z tego, że płacę za śmieci o połowę więcej, bo za taką ceną zagłosował Twój ceniony radny.
Penie cenisz go też za to, że próbował zdezerterować do sejmu, okłamując wyborców, z którymi miał zawarty kontrakt na bycie radnym.
Twój zachwyt tym, że masz taki wspaniały kontakt z "człowiekiem władzy" nie świadczy za dobrze o Twojej samoocenie.
To spróbuj pogrzebać i zadaj je ponownie.lll pisze:Nie chce mi się grzebać,
Ja płacę mniej niż dotąd. Za to go lubię.lll pisze:płacę za śmieci o połowę więcej
A za to go nie lubię.lll pisze:próbował zdezerterować do sejmu, okłamując wyborców,
-
- Rhetor
Próbowałem, zadałem i wyobraź sobie - nie odpowiedział - szok.ad2222 pisze:To spróbuj pogrzebać i zadaj je ponownie.
Dziwne, bo zdecydowana większość mieszkańców płaci więcej.ad2222 pisze:Ja płacę mniej niż dotąd.
Ocho - ktoś tu liczy znów na miejsce na liście u komuchówMarcin Zaród pisze:znowu hejterstwo, idź chłopie na onetowe komentarze....
Goscinny, udało Ci się uporządkować wątek na trzy posty, ale potem przyszedł iii i znowu zaczął jechać osobiście. Jedzie wszystkim, którzy mają inne zdanie od niego. Ale cóż, ten typ tak ma. Widocznie miał ciężkie zabawki w dzieciństwie. Ja olewam sikiem prostym jego komentarze, bo wiem, że mało w nich treści, co i pozostałym polecam.
29500ml B Rh+... A Ty?