Miejsca do natychmiastowej wycinki krzewów - zgłoszenia
-
- Prytan
-
- Rhetor
Co nie zmienia faktu, że skoro nie widać rowerzysty na rowerze to pieszego tym bardziej.
Ja się tam ledwo toczę, bo nie chcę w kogoś wjechać.
Ja się tam ledwo toczę, bo nie chcę w kogoś wjechać.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Dojazd od ul. Pułaskiego, dalej krótki odcinek 3-Maja do Klikowskiej, wzdłuż której prowadzi ścieżka rowerowa. Żywopłot wzdłuż Klikowskiej powoduje, że dojeżdżając do niej od Pułaskiego nie widać kompletnie nic z prawej strony. Nie pomaga nawet całkowite zatrzymanie auta, przejazd przez przejście ze ścieżką rowerową odbywa się zupełnie w ciemno. Wyjątkowo niebezpieczne miejsce. Dobrze, że nie jeździ tamtędy zbyt wiele rowerów.
Swoją drogą rosnąca z lewej strony topola dość dokładnie zasłania widoczność na Klikowską od strony przejścia z sygnalizacją świetlną, utrudniając wyjazd zwłaszcza w lewo.
Drugie miejsce, w którym przydałoby się wycięcie jednego krzaka, to wyjazd z parkingu Carrefour na ul. Romanowicza - w okresie letnim krzak rosnący najbliżej wyjazdu utrudnia widoczność z prawej strony, a tam ścieżka rowerowa cieszy się dość dużym wzięciem, często jeżdżą dzieci.
Swoją drogą rosnąca z lewej strony topola dość dokładnie zasłania widoczność na Klikowską od strony przejścia z sygnalizacją świetlną, utrudniając wyjazd zwłaszcza w lewo.
Drugie miejsce, w którym przydałoby się wycięcie jednego krzaka, to wyjazd z parkingu Carrefour na ul. Romanowicza - w okresie letnim krzak rosnący najbliżej wyjazdu utrudnia widoczność z prawej strony, a tam ścieżka rowerowa cieszy się dość dużym wzięciem, często jeżdżą dzieci.
Na Krzyskiej koło cmentarza akcja w pełni. Nie dość, że objazd to jeszcze wstrzymują ruch na czas położenia drzewa. Właśnie teraz przymierzają się do ostatniego przy skrzyżowaniu z ul. Spokojną. Niezły będzie za chwilę korek bo z gestów widziałem, że chcą go położyć przez ulicę w kierunku nowego cmentarza komunalnego.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku