umowa-zlecenie , umowa o dzieło - dostarczę Ci wszystkie informacje dotyczące sportu , ba ! mogę nawet redagować profil pod względem sportu .gushman pisze:Właściwie to bardziej Mateusz może promować Tarnów niż na odwrót. Gdy strzela bramki w reprezentacji to jednak my grzejemy się w jego blasku a nie na odwrót, to on jest ambasadorem.sbs pisze:Michale , a to mało jest utalentowanych piłkarzy , którzy rozwijają się w Tarnowie ?
musimy znów promować gotowy produkt, w którym miasto Tarnów miało mały udział ?
Co do promocji talentów, to pomóż mi proszę i wskaż miejsce skąd czerpać informacje o ich sukcesach. Ja bardzo chętnie zaczerpnę wieści o ważnych wydarzeniach sportowych na szczeblu młodzieżowym.
Mój Tarnów - profil na Facebooku
-
- Prytan
Michale piszesz, że nie masz żadnych formalnych wytycznych. Może napisz po prostu nie mam. Czyli w przypadku braku takowych, niezależnie czy cokolwiek robisz, kasa płynie. Widzisz z pełną premedytacją zrobiłem kiedyś tekst jakie jest Twoje podejście do własnego regulaminu. Niestety oblałeś go, więc skąd ta hipokryzja w stosunku do Dominika. Analizując Twoją wypowiedź w tej całej dyskusji, w tym również "brak czasu na odpowiedź", kasowanie wpisów itd, przypominają mi się nie tak całkiem odległe czasy. Czyżby Twoi mocodawcy optowali za tym by one wróciły, bo takie odnoszę wrażenie. Piszesz o osobach podsuwających Ci tematy. Więc jak napisał Dominik, zatrudniono agencję, która wykonuje pracę (oczywiście nie altruistycznie), za ludzi którzy biorą za to pieniądze. I właśnie to irytuje Dominika. Stąd wpisy Dominika o uważaniu ludzi za idiotów. Na konkretne pytanie które zadał sbs odpowiadasz wymijająco - czy to też wytyczna słowna? itd.
Robert Erazmus
Tak było! Na przykład w tym przypadku: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater albo tym: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theaterKulfon pisze:Głuszakowi ''pomaga'' parę osób z UM , podsuwają tematy?
Dajcie spokój .
Widzę jednak, że niektórzy każdy jeden fakt i każde moje zdanie i tak przekręcą po swojemu, więc pozwolę sobie ignorować dalsze zaczepki.
-
Autor tematu - Rhetor
Gushman napisał:
''Chciałbym zauważyć, że bardzo aktywnie pomaga mi kilka osób z UM, podpowiadają czasem o tematach, które mi umknęły''
W jednym zdaniu ładnie opisałeś cały mechanizm
''Chciałbym zauważyć, że bardzo aktywnie pomaga mi kilka osób z UM, podpowiadają czasem o tematach, które mi umknęły''
W jednym zdaniu ładnie opisałeś cały mechanizm
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
-
- Obywatel
Tak patrzę na tą dyskusję z boku i aż się żal robi. Od razu nadmienię, że nie śledzę ani strony prowadzonej przez Michała ani przez Dominika i nie znam ani jednego ani drugiego. Odnoszę jednak wrażenie, że część z Was, pod przykrywką "jakości komunikacji", "sposobu komunikacji", "braku komunikacji dwustronnej" (mam nadzieję że wiecie co mam na myśli) ma pretensje do Michała o to że uczciwie pracuje, czy że miasto mu płaci. Czy naprawdę boli Was (tu głównie pytanie do Dominika, chociaż nie tylko) że chłopak jest przedsiębiorczy, zna się na tym co robi i że to on sobie "wychodził" zamówienie/kontrakt/umowę? Pojawił się popyt, pojawiła się również i podaż, takie prawo wolnego rynku. A Michałowi trzeba pogratulować, że potrafił to wykorzystać z zyskiem dla siebie.
Kolejne pytanie czy to Wy (oczywiście nie wszyscy, ale ci, co najbardziej krzyczą) macie jakiekolwiek prawo do rozliczania go z tego co robi? To nie wy jesteście stroną umowy, więc niech rozlicza go ten, co mu za pracę płaci. Nie podoba się wam to, że miasto w ogóle płaci komukolwiek za takie zadania? To nie pretensje do Michała tylko do UM. I nie zza klawiatury, tylko wysmaruj swoje uwagi na papierze, idź jeden z drugim do urzędu, zanieś to na dziennik i czekaj na odpowiedź. Jeśli takich pism pojawi się więcej, to może coś zdziałacie.
Kolejne pytanie czy to Wy (oczywiście nie wszyscy, ale ci, co najbardziej krzyczą) macie jakiekolwiek prawo do rozliczania go z tego co robi? To nie wy jesteście stroną umowy, więc niech rozlicza go ten, co mu za pracę płaci. Nie podoba się wam to, że miasto w ogóle płaci komukolwiek za takie zadania? To nie pretensje do Michała tylko do UM. I nie zza klawiatury, tylko wysmaruj swoje uwagi na papierze, idź jeden z drugim do urzędu, zanieś to na dziennik i czekaj na odpowiedź. Jeśli takich pism pojawi się więcej, to może coś zdziałacie.
-
Autor tematu - Rhetor
1. Nie prowadzę żadnej strony (na tą chwilę), pisałem o tym wcześniej, zlinkowałem tylko błąd złotego chłopaka od marketingu do strony prowadzonej przez pana Litwina (ten pan od protestów ACTA w Tarnowie).
2. Nie boli mnie, również jestem przedsiębiorczy.
3. Tak mamy prawo, to są również moje podatki, urząd nie jest tworem samo utrzymującym się. Jeśli tak będzie to się zamknę.
4. Przyjąłem strategie informowania i komentowania prostym językiem, im więcej się dowie o rzeczywistych działaniach władzy, tym więcej świadomie podejmie decyzję stawiając krzyżyk na danym kandydacie podczas wyborów.
2. Nie boli mnie, również jestem przedsiębiorczy.
3. Tak mamy prawo, to są również moje podatki, urząd nie jest tworem samo utrzymującym się. Jeśli tak będzie to się zamknę.
4. Przyjąłem strategie informowania i komentowania prostym językiem, im więcej się dowie o rzeczywistych działaniach władzy, tym więcej świadomie podejmie decyzję stawiając krzyżyk na danym kandydacie podczas wyborów.
-
- Obywatel
-
Autor tematu - Rhetor
-
- Rhetor
ABW zatrzymała urzędniczkę z Tarnowa.JakubSłodki pisze:Więc rozliczaj urząd a nie osoby/firmy świadczące usługi/dostawy dla urzędu.
"Danuta B. trafiła do tymczasowego aresztu na 3 miesiące. Jest podejrzana w sprawie prowadzonej przez Prokuraturę Okręgową w Krakowie dotyczącej zmowy cenowej firm budujących połączenie autostrady A4 z Tarnowem. "
"Jak już informowaliśmy, ws. budowy połączenia z autostradą w Tarnowie śledztwo prowadziła również tarnowska prokuratura. Chodziło o wystawianie fałszywych faktur i dokumentów za niewykonane prace. Faktury były wystawione na ponad milion dwieście tysięcy zł. Prokurator oskarżył 4 osoby."
http://www.rdn.pl/~radiom/rdn/index.php ... -z-tarnowa
-
- Obywatel
III, Napieralski to mi wisi i powiewa. Krwi nie oddaję. Robi to za to moja żona i to dość systematycznie. Co miesiąc, przez kilka dni
MST wónraT, i właśnie takie coś mam na myśli. My jako mieszkańcy rozliczajmy urząd czy władzę przy pomocy narzędzi do tego przewidzianych - kartki z odpowiednimi kwadracikami oraz długopisu. A kontrolę finansową, merytoryczną, prawną, pozostawmy służbom do tego powołanym. I wracając do łącznika - jeśli tylko były przy tym takie wały to mam tylko nadzieję, że polecą za to wszyscy odpowiedzialni, a zatrzymana pani urzędnik (teraz to już pewnie ex-urzędnik) nie będzie tylko kozłem ofiarnym całej akcji.
Powtórzę raz jeszcze:
odnoszę wrażenie że niektórych najzwyczajniej w świecie boli to, że Michał załapał zlecenie z UM i że UM w ogóle komukolwiek płaci za tego typu usługi. Ok, niech Was boli, od tego jest forum, żeby m.in. wylewać swoje żale... Tylko zostawcie w spokoju Michała, bo on tylko wykorzystał szansę na zarobek - kto z Was by tego nie zrobił?
Tak naprawdę zrobiło się 8 stron wątku o czymś, co tak naprawdę nie zasługuje nawet na pół strony. Może w takim razie pójdźmy dalej, rozpiszmy się na 10 stron w temacie, że firma pana Iksińskiego wykonuje płytki w kiblach na Nowej. Podyskutujmy o kolorach kafelek i grubości fug i ponapier***lajmy jak to bardzo źle wygląda? Albo za ile pani Krysia czy inna Zosia mopuje korytarze w urzędzie? O, albo dlaczego do wykładania chodników w mieście używa się kostki z dajmy na to BRUK-BETU? Jest kilka osób na forum, które akurat ten temat by pociągnęły...
Wiem, wiem, po to jest forum...
MST wónraT, i właśnie takie coś mam na myśli. My jako mieszkańcy rozliczajmy urząd czy władzę przy pomocy narzędzi do tego przewidzianych - kartki z odpowiednimi kwadracikami oraz długopisu. A kontrolę finansową, merytoryczną, prawną, pozostawmy służbom do tego powołanym. I wracając do łącznika - jeśli tylko były przy tym takie wały to mam tylko nadzieję, że polecą za to wszyscy odpowiedzialni, a zatrzymana pani urzędnik (teraz to już pewnie ex-urzędnik) nie będzie tylko kozłem ofiarnym całej akcji.
Powtórzę raz jeszcze:
odnoszę wrażenie że niektórych najzwyczajniej w świecie boli to, że Michał załapał zlecenie z UM i że UM w ogóle komukolwiek płaci za tego typu usługi. Ok, niech Was boli, od tego jest forum, żeby m.in. wylewać swoje żale... Tylko zostawcie w spokoju Michała, bo on tylko wykorzystał szansę na zarobek - kto z Was by tego nie zrobił?
Tak naprawdę zrobiło się 8 stron wątku o czymś, co tak naprawdę nie zasługuje nawet na pół strony. Może w takim razie pójdźmy dalej, rozpiszmy się na 10 stron w temacie, że firma pana Iksińskiego wykonuje płytki w kiblach na Nowej. Podyskutujmy o kolorach kafelek i grubości fug i ponapier***lajmy jak to bardzo źle wygląda? Albo za ile pani Krysia czy inna Zosia mopuje korytarze w urzędzie? O, albo dlaczego do wykładania chodników w mieście używa się kostki z dajmy na to BRUK-BETU? Jest kilka osób na forum, które akurat ten temat by pociągnęły...
Wiem, wiem, po to jest forum...
-
Autor tematu - Rhetor
No tak. Czyli wszystko masz w pełni odwrotnie niż antywzorzec . Nie lubisz Napieralskiego, masz żonę (czyli lubisz kobiety), nie oddajesz krwi.JakubSłodki pisze:III, Napieralski to mi wisi i powiewa. Krwi nie oddaję. Robi to za to moja żona i to dość systematycznie. Co miesiąc, przez kilka dni
No to już Cię lubię.