Autostrada A4
To my mamy argument przeciwko zmianom. Korek jakiego na JP II ponoć nie było nawet przed świetami
My w razie czegoś też mamy przejścia po których można sobie chodzić i to w jednym czasie nawet na Jana Pawła i Nowodąbrowskiej ;p
Ale by był wtedy korek ;p
My w razie czegoś też mamy przejścia po których można sobie chodzić i to w jednym czasie nawet na Jana Pawła i Nowodąbrowskiej ;p
Ale by był wtedy korek ;p
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Beaver.... Pochodzimy wokół ronda przy Lwowskiej za wiaduktem! Z żadnej strony nie dojadą, mogą sobie jechać JPII, Staro/Nowodąbrowską... Ba nawet od Okrężnej!
^
^
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Bo łączność musi być pewna!
Niestety na razie jest jedna osoba umarła po wczorajszym wypadku, to 10 letni chłopak.
Jednak gdyby tiry zostały puszczone na autostradę, to takie wypadki zdarzałyby się codziennie. Przecież jana pawła jest pomiędzy największym osiedlem w tarnowie, łącznie znajdują się tam ponad 30000 osób. Dodać do tego mieszkańców robiących zakupy na lwowskiej i wyjdzie armadegon.
Do tego dzisiaj już zaobserwowałem 8 aut, które zgubiły się na autostradzie wjeżdzając na nowodąbrowska i zakręcają na drugim przystanku na tej ulicy. Nie wiem czy to wina gps czy kierowców, jednak sytuacja jest kiepska. Sytuacje rozwiązać miały nowe znaki, jednak nowy nie zaobserwowałem. Najlepszą sytuacją byłoby postawienie znaków co 200 metrów, od ronda. Prezydent obiecywał nowe znaki, w czerwcu na razie jest ich brak
Jednak gdyby tiry zostały puszczone na autostradę, to takie wypadki zdarzałyby się codziennie. Przecież jana pawła jest pomiędzy największym osiedlem w tarnowie, łącznie znajdują się tam ponad 30000 osób. Dodać do tego mieszkańców robiących zakupy na lwowskiej i wyjdzie armadegon.
Do tego dzisiaj już zaobserwowałem 8 aut, które zgubiły się na autostradzie wjeżdzając na nowodąbrowska i zakręcają na drugim przystanku na tej ulicy. Nie wiem czy to wina gps czy kierowców, jednak sytuacja jest kiepska. Sytuacje rozwiązać miały nowe znaki, jednak nowy nie zaobserwowałem. Najlepszą sytuacją byłoby postawienie znaków co 200 metrów, od ronda. Prezydent obiecywał nowe znaki, w czerwcu na razie jest ich brak
Do tego jeżeli otwarliby autostradę dla tirów teraz, gdzie te tiry zjeżdżałyby? Tylko w Tarnowie-Krzyżu ponieważ inne węzły nie są przystosowane do jazdy drogami lokalnymi. Z samochodami osobowymi jest inaczej dlatego za pewne wiele kierowców chcących dostać się do mościc skręca w wierzchosławicach. Nowy węzeł w brzesku ma zostać otwarty za 2 lata, wierzchosławice za 3 lata, więc lepiej poczekać do otwarcia autostrady i będzie dobrze
Wracając do tonażu na Nowodąbrowskiej. Po dzisiejszym spotkaniu strony zrobiły w przyjaznej atmosferze krok do przodu przy dużym zrozumieniu strony protestującej za co dziękuję przy okazji organizatorowi.
Ustaliliśmy, że tytułem próby na ul. Nowodąbrowskiej postawione zostaną znaki B-5 12t.
Oznacza to ni mniej ni więcej, że samochody o DMC powyżej 12t nie będą mogły nią jeździć.
Oznakowanie ma być wprowadzone w ciągu około miesiąca. Po wprowadzeniu oznakowania sytuacja będzie monitorowana i możliwa będzie jego korekta.
Ustaliliśmy, że tytułem próby na ul. Nowodąbrowskiej postawione zostaną znaki B-5 12t.
Oznacza to ni mniej ni więcej, że samochody o DMC powyżej 12t nie będą mogły nią jeździć.
Oznakowanie ma być wprowadzone w ciągu około miesiąca. Po wprowadzeniu oznakowania sytuacja będzie monitorowana i możliwa będzie jego korekta.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
I kolejny śmiertelny wypadek tym razem w Jadownikach http://www.tvn24.pl/wiadomosci-krakow,5 ... 50582.html
A policja już nie puściła TIR-ow na A4 bo wiedzieli czym to grozi.
http://www.tarnowianin.com/6728_tiry_na ... nicza.html
Jedyne co mi przychodzi na myśl to kupa śmiechu. Już widzę jak mieszkańcy Łętowic pozwolą sobie aby tam TIR-y jeździły.
http://www.tarnowianin.com/6728_tiry_na ... nicza.html
Jedyne co mi przychodzi na myśl to kupa śmiechu. Już widzę jak mieszkańcy Łętowic pozwolą sobie aby tam TIR-y jeździły.
Za Gazetą Krakowską:hurricane pisze:GDDKiA projektując autostradę bez porządnych zjazdów do starej czwórki sama sobie ten pasztet urządziła to niech teraz go zeżre...
Nowe drogi poprawią komunikację z autostradą A-4
Nowe drogi powstające pod Tarnowem stanowić będą zjazd z autostrady w Wierzchosławicach, a jednocześnie zachodnią obwodnicę Tarnowa. Takiej obwodnicy GDDKiA Tarnowowi nie zdecydowała się wybudować. W rezultacie ten ciężar na swoje barki wzięła Małopolska. Prócz budowy nowej trasy omijającej Wojnicz sfinansuje również podobną drogę, którą kierowcy omijać mają kolejne małe miejscowości. Pierwszy etap rozpocznie się już w tym roku. To budowa drogi wyprowadzającej ruch kołowy poza zabudowania Łętowic. Kolejnym będzie m.in. budowa wiaduktu nad linią kolejową, a także obwodnicy Wierzchosławic, która kończyć będzie się na wysokości Niwki koło Radłowa.
Tylko że znów za nim wybudują tą obwodnicę to z pół roku będzie wojna z ludźmi o pola i pieniądze. W Wojniczu dopiero w tym miesiącu ludzie dostali pieniądze za pola pod obwodnicę południową.
http://www.rynekinfrastruktury.pl/artyk ... lizej.html
A teraz mi wytłumaczcie w jaki sposób obwodnica Łętowic poprawi połączenie z A4 ?? Bo z tych planów ona całkiem idzie gdzie indziej niż łącznik.
W dalszym ciągu auta będą musiały się tłuc prze centrum wsi.
Znalazłem mapkę planowanych obwodnic.martens pisze:Pierwszy etap rozpocznie się już w tym roku. To budowa drogi wyprowadzającej ruch kołowy poza zabudowania Łętowic.
http://www.rynekinfrastruktury.pl/artyk ... lizej.html
A teraz mi wytłumaczcie w jaki sposób obwodnica Łętowic poprawi połączenie z A4 ?? Bo z tych planów ona całkiem idzie gdzie indziej niż łącznik.
W dalszym ciągu auta będą musiały się tłuc prze centrum wsi.