defekator pisze:http://www.youtube.com/wa...d&v=Y1i4b7Sp6zA
Od pierwszej do 12 minuty. Mimo, że w pewnym momencie nieco naciąga (w momencie gdy jako obiektywny głos traktuje wypowiedź jednego z kiboli) to mówi mniej więcej to o co mi dokładnie chodziło. Co jest dalej za 12 minutą nie wiem nie oglądałem - bo denerwuje mnie jego akcent
Nie mów, że on Cie przekonuje, jest tak niesamowicie tendencyjny, ze aż głowa boli. Wylicza przypadki libacji alkoholowych marynarzy w ciągu ostatnich kilku lat (dziwnym trafem samych anglosaskich) i to jest dla niego dowód, że to oni prowokowali. Wystarczy jednak by pochylił się nad zachowaniami polskich kiboli z ostatnich kilku tygodni a może by zmienił zdanie. W każdym bądz razei wyszło na to, że zachowanie kiboli to ekces, natomiast marynarzy to norma. Z faktu, że Meksykanin podnosi butelke i spogląda w lewo wysnuł wniosek, że cos przeskrobał bo wyglada na takiego, który się boi. Dalej Meksykanie zbili się w grupe, wiec samo to mogło sprowokowac (tak jakby kibice chodzili pojedynczo). Później przechodzi do porządku dziennego nad rzekomym podejściem jednego Meksykanina do grupy kibiców, który ponoć coś im naubliżał (w innych miejsach zaśmiewa się z braku logikii innych, tutaj jednak wszystko gra bo mu to pasuje do wersji). Kolonko broni wersji kiboli, ze niby jeden został ugodzony nożem, jednak policja taką wersje wykluczyła, stwierdzili, że ŻADEN uczestnik nie odniósł takiej rany. Ale to oczywiście lepiej przemilczec, bo wtedy nie wygląda to już tak wiarygodnie.
Takie argumenty "przekonuja" tylko przekonanych. Tak czy tak widownia Kolonko to w dużej mierze właśnie kibice, wstarczy popatrzec na profile spolecznosciowe i fora jak polecają sobie jego filmiki, zatem najzwyczajniej w świecie dba on o swoich fanów.
defekator pisze:Dafi33 ma rację. Rząd Tuska tylko nakręca spiralę. Od kiedy to już słyszymy jak to Tusk odgraża się kibolom, twierdzi, że będzie działał z całą stanowczością, że nie pozwoli na bandytyzm itp itd. I co z tego wynika - kompletnie nic. Zero działań, wszystko jest jak było. Jak kiboli "atakuje" to niech idą za tym konkretne działania - bo jak będzie tylko gadał skończy się to większą ilością zadym. Ja się zastanawiam czy to ich indolencja czy praktyczne stosowanie zasady "dziel i rządź". Jak tak dalej pójdzie to na Marszu Niepodległości na prawdę może być ostro.
Myślisz, że bezpodstawnie się ich czepia, nie wiem uwziął się na nich po prostu? Wierzysz w to, ze mu pasuje bycie obrazanym na kazdym stadionie, ze spiewa się o nim publicznie malo wybredne piosenki? Walke z kibolami toczymy od mniej wiecej 90 roku i póki co postępy sa mizerne. To samo przeciez mówił Kaczyński i też za wiele nie zrobił.
defekator pisze:ylko, że po prostu kibole świetnie nadają się na temat zastępczy. Bo media od razu temat takiej bijatyki podchwycą i się nim zajmą robiąc z igły widły. W tym tygodniu znowelizowano budżet - 16 mld więcej deficytu. Wyszedł pomysł aby NBP mógł dodrukowywać pieniędzy w kryzysowych czasach. Ale aby o tym się dowiedzieć trzeba było się na prawdę wczytać w newsy. A na pierwszych stronach dalej relacja z bijatyki pijanych marynarzy z pijanymi kibolami. Cholera - wydarzenie wakacji.
Czyli co, oni specjalnie wyszukują tych ich zachowań? Jakby kibole nie robili wiochy gdzie popadnie to nie byłoby ich tematu. Prawda jest taka, że lipiec, sierpiec i czasem wrzesien to czas gdzie nasze dzielne druzyny biją się w niższych rundach europejskich pucharów, kibole za nimi jezdza i ostatnimi laty robią wioche. Przeciez to nie pierwszy raz, ze wybuchaja skandale na skale miedzynarodową (bardziej lokalnie międzynarodowa ale jednak), przypomnic wystarczy tylko ekscesy legionistów w państwach bałtyckich.
defekator pisze:A w całej tej sprawie rząd polski powinien zachować się jak mówił Kolonko w zalinkowanym wyżej przeze mnie materiale. Jak mnie gość irytuje to czasem ciężko nie przyznać mu racji. Fajnie też pokazuje jakiej jakości mamy media. Zdjęcia pakowanych do radiowozu Meksykanów z komentarzem - "policja aresztowała kibiców" to praktycznie klasyka gatunku.
Nie, nie powinien sie tak zachowac. Każda oznaka przemocy musi byc stanowczo potępiania bez żadnego wybielania i szukania usprawiedliwienia. Media mamy jakie mamy, dziwne ze Ty sie akurat czepiasz jednej ich strony, tzw. konserwatywne (inaczej zwane niepokornymi;) media to dopiero przejaw indolencji i stronniczości, ale jakos ich relacje skrajnie popierające wersje kiboli Cie nie rażą.
Te zdjęcia Meksyykanów to były prkatycznie pierwsze medialne materiały, później gdy pojawiło się ich więcej to takich baboli nie było. Rzeczywistość jest taka, że aresztowali jednak troche więcej Polaków niz Meksykanów, czyż nie?