Beaver pisze:Dorota1975 pisze:żeby było ciekawie, to informacja o spotkaniach radnego Wardzały trafiła na główną stronę, oficjalną stronę UMT :
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... o-Tarnowie
nie przypominam sobie, by w taki właśnie sposób informowano o aktywności pozostałych radnych.
Bo tej aktywnosci po prostu jest mało, Nie wazne czy Wardzała trąbi i bardzo mało robi. Ale wiem ze cos robi, a nie jak inni radni których nawet nie pamiętam aby wymienić.
Znam jeszcze Radnego Klimka ktory działa dużo na osiedlu i parafii
Bardziej na rzecz osiedla czy parafii?
Spiesze poinformowac Doroto , że Muzeum Okręgowe będzie straszyło nadal. Nie będzie pięniędzy na remont w tym roku. A nawet w przyszłym się nie pojawią. Remonty elewacji na Rynku także zostały wstrzymane. Wiadomośc od znajomego, zainteresowanego żywotnie tematyką budowolaną, zwłaszcza w naszym mieście. Mowiać wprost--musi szukac innego klienta dla ekipy tynkarzy. Miała być nowa elewacja na Kamienicy przy Wałowej , gdzie znajduje się Sala Lustrzana, póki co nie mam przecieków czy coś sie będzie z tym działo.
Czyli jednak pkt.2 jaki opisałem w swoim krytycznym poście także nabiera realnych kształtów. Zamiast Palacu Prezydenckiego, niech miasto umyje fasady istniejących budynków!
Dla suplementu do pkt 2. dodam także, że firma trudniąca się usuwaniem graffiti o jakiej wspomnial kolega Kwaśny, nie jest pierwszą. Otóż 2-3 lata temu proponowano miastu podobne usługi i i tamci ludzie do dzisiaj nie dostali odpowiedzi. Nie życze źle
www.pomalujswiat.com , ale jeżeli rozmawiali z tymi samymi ludźmi co zawsze to mogą spokojnie uderzać na inne miasta, bo w Tarnowie szybciej tynk spadnie niż cokolwiek sie w tej dziedzinie zmieni.
Pisałem wczoraj o trudnej sytuacji Unii. Nie dysponowałem jeszcze infomacjami jakie uzyskałem dzisiaj z forum...Cóż. Wypada współczuć Jaskółkom. Ale piłka nożna nie jest przecież najważniejsza. Taka samo zresztą jak pływanie, lekkoatletyka, i piłka ręczna
Do Toomasa: nie trzeba nic dawać. Wystarczy umowa użytkowania( taka sama jak w przypadku Dworku w Parku Strzeleckim. Czyli warunki super-giga-hiper promocyjne), ewentualnie użytkowanie wieczyste zawarte na lat 40-99 w zależności od rodzaju planowanej działalności.