Mój Tarnów - profil na Facebooku

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

imlazy
Thesmothetai

Post autor: imlazy »

lll pisze:
Dominik_PCH pisze:Staram się uświadomić, nie panu, że przy dostępnych zasobach ludzkich w UMT, pana praca jest zbędna.
Niestety nie mogę się zgodzić. Jeśli przyglądnie się pracy naszych urzędasów z ostatnich np 2 lat, to łatwo sobie wyobrazić, jak by to wyglądało. Mielibyśmy taki fanpage'owe boisko do wrzucania do kosza.
Czy to jest powód aby zatrudniać kolejną osobe ( z zewnątrz czy nie - to obciąża i tak już ledwie zipiący budżet ).
Zdrowym rozwiązaniem jest:
- albo wywalić te nieskuteczne i słabo pracujące osoby z urzędu i na ich miejsce wstawić tego kto obecnie prowadzi ten 'fanpage'
- albo zmotywować osoby do tego aby w końcu coś robiły skoro pieniążki biorą.

Zatrudnienie firmy zewnętrznej tylko dlatego, że urzędnicy są niekumaci i niemrawi nie jest usprawiedliwieniem.
Co jak co ale płacenie darmozjadom to ostatnia rzecz jaką chce robić, a ani na chwilę nie zapominam, że ich wypłaty idą z mojej kieszeni. A skoro ja ich wywalić z roboty nie mogę to chociaż będę wymagał aby przynajmniej robili to za co przymusowo im płacimy.
Im Lazy and I like it

MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

imlazy pisze:Czy to jest powód aby zatrudniać kolejną osobe ( z zewnątrz czy nie - to obciąża i tak już ledwie zipiący budżet ).
- albo wywalić te nieskuteczne i słabo pracujące osoby z urzędu i na ich miejsce wstawić tego kto obecnie prowadzi ten 'fanpage'
I tak też zrobił Kierownik Miasta. :lol: Stworzył w ramach programu przeciwdziałania bezrobociu "krewnych i znajomych królika" Samodzielne Stanowisko Pracy Pełnomocnik Prezydenta ds. Relacji Publicznych do realizacja promocji Miasta oraz umacnianie marki Miasta poprzez elektroniczne media społecznościowe we współpracy z Wydziałem Marki Miasta.

imlazy
Thesmothetai

MST wónraT pisze:
imlazy pisze:Czy to jest powód aby zatrudniać kolejną osobe ( z zewnątrz czy nie - to obciąża i tak już ledwie zipiący budżet ).
I tak też zrobił Kierownik Miasta. :lol: Stworzył w ramach programu przeciwdziałania bezrobociu "krewnych i znajomych królika" Samodzielne Stanowisko Pracy Pełnomocnik Prezydenta ds. Relacji Publicznych do realizacja promocji Miasta oraz umacnianie marki Miasta poprzez elektroniczne media społecznościowe we współpracy z Wydziałem Marki Miasta.
A do tego programu można się gdzieś zapisać czy prawa nabywa się wyłącznie przez wspólne imprezy i/lub nazwisko z odpowiedniej puli ;) ?
Im Lazy and I like it

Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

Starszy Pan zwany Kierownikiem zna chyba tylko klucz doboru. Trzeba by zapytać pani Rzecznik o regulamin przystąpienia do programu. Czy prócz pakietów rodzinnych są jeszcze pakiety ogólnodostępne?
Są szanse na pracę np w wydziale kultury gdzie można się załapać na stanowisko w strukturze organizacyjnej jako: pomoc administracyjna. Taka osoba będzie odpowiedzialna między innymi za adresowanie kopert do korespondencji wydziału.

Trzeba próbować a nóż widelec się uda. Prawo Parkinsona w Tarnowie wchodzi na wyższy level, ktoś musi głosować na starszego pana kierownika. Im więcej urzędników tym lepiej. Za chwilę każdy głos może być na wagę złota.

PS
Myślałem, że niżej niż referent upaść się nie da.

gunnar
Obywatel

Post autor: gunnar »

MST wónraT pisze: I tak też zrobił Kierownik Miasta. :lol: Stworzył w ramach programu przeciwdziałania bezrobociu "krewnych i znajomych królika" Samodzielne Stanowisko Pracy Pełnomocnik Prezydenta ds. Relacji Publicznych do realizacja promocji Miasta oraz umacnianie marki Miasta poprzez elektroniczne media społecznościowe we współpracy z Wydziałem Marki Miasta.
Nie oznacza to pojawienie się nowej osoby w UMT, a wewnętrzne przesunięcie i zmianę stanowiska. Wydaje mi się, że zakres czynności odpowiada w jakiejś części moim codziennym obowiązkom. Pozdrawiam
Jesteśmy tym, kogo udajemy i dlatego musimy bardzo uważać kogo udajemy. - KV

Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

Może to jest moje nowe stanowisko pracy, a może nie. Może kogoś przyjęli nowego do UMT a może nie przyjęli. Tak na marginesie zapraszam na moją nową stronę www.mojtarnow.pl

imlazy
Thesmothetai

Dominik_PCH pisze:Może to jest moje nowe stanowisko pracy, a może nie. Może kogoś przyjęli nowego do UMT a może nie przyjęli. Tak na marginesie zapraszam na moją nową stronę www.mojtarnow.pl
To nie strona tylko profil na facebooku. Czy już nikt na tym świecie nie robi stron 'stron' ;)
Mogłeś sklecić coś na wordpressie z odnośnikiem do facebooka.
To tak offtop ;)
Im Lazy and I like it

Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

Nie prowadzę strony "Tarnów według Ścigały", w większości odpowiedzialny za treść jest pan Jacek Litwin z tego co wiem. Z domenami z linkowałem tylko przeciwwagę, żeby było normalnie, ponieważ nasze media lokalne mają z tym problem. Jest to też prezent dla pana Głuszaka specjalisty od sieci 2.0.

Nie mam teraz czasu ale noszę się jeszcze z takim pomysłem automatycznego przekierowania zawartości tej strony z FB na wordpressa + dodanie skryptu podbijania postu z ostatnim komentarzem na samą górę, ale to daleka przyszłość. Generowanie ruchu facebook-->wordpress jest trudne w drugą stronę to parę klików.

Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

uruchomiono-funkcje-osadzania-postow-z-facebooka-na-innych-stronach

Nie dokładnie to co chciałem, ale też jest spoko. Mogę dodawać posty z różnych kanałów na FB. Pomysł bloga / serwisu informacyjnego powinien się szybko pojawić w sieci. Muszę jeszcze tylko ogarnąć eliminację spamu w przypadku niemoderowanych komentarzy.

Informację będą dostępne pod adresami ze stopki. Nie przywiduje reklam.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Wszelkie działania promocyjne dla profilu przyjmuję z wdzięcznością i radością Dominik. I tak zrobiłeś już na tym polu bardzo wiele, za co jestem Ci zobowiązany. Kolejne działania tylko tę wdzięczność powiększą. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

Z wzajemnością :). Im więcej pracy włożysz w promocję oficjalnego profilu tym większy odsetek trafi w moją domenę. Dla mnie tylko na + każdy nowy user, który będzie mógł porównać zaczarowaną bananową republikę z Twojego profilu ze zwykłą rzeczywistością na mojej stronie. Za rok wybory, w to mi graj i nie obijaj się w swojej pracy. Dla mnie jest obojętna kolejność trafiania na nasze strony.

Pytanie czy Twój pracodawca myśli podobnie do Ciebie a jeśli tak, to ciekawe jak długo.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Chyba przeceniasz korzyści płynące z "embdowania" wpisów, ale wszystko czas pokaże.
Zamiast określenia "pracodawca" wolę "klient", ew. "zleceniodawca" - jak stoi w umowie.
Nie wiem co myśli, ale w gruncie rzeczy nie ma to wielkiego znaczenia. Ja mówię za siebie i mówię, że jestem Ci zobowiązany za całą promocję, którą przysporzyłeś mi, mojej firmie i profilowi. :)

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

Masz rację, czas wszystko weryfikuje. Za chwilę w sieci będą dwa tematycznie różne źródła informacji o mieście pod tą samą nazwą Mój Tarnów.
1. Oficjalny Profil Miasta - ograniczony zasięgiem do FB
2. Moja strona o zasięgu globalnym

Starajmy się swoją pracę wykonywać najlepiej jak potrafimy, za rok wybory!
Powodzenia, idę na browar.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Z jednym się nie zgodzę: profil Tarnowa ma zasięg globalny. Choćby dlatego, że w każdej chwili mogę zadzwonić do dowolnego człowieka na świecie i powiedzieć mu o nim. :) Czyli dokładnie tak samo jak z tym co tam planujesz. :)

Cały Tarnów na Facebooku

sbs
Prytan

Post autor: sbs »

Michale bo nie mogę uzyskać informacji na profilu FB , prowadząc profil "Mój Tarnów" , realizujesz politykę promocyjną miasta Tarnowa , można poprosić o tekst jednolity lub wytyczne ,którymi się posługujesz? czy masz "wolną rękę" w prowadzeniu profilu .
jakie masz założenie oraz zakładane cele?raportujesz wyniki ? czy informacje uzyskane są wykorzystywane do ewaluacji polityki promocji miasta Tarnowa ?
i dlaczego tak bardzo pomijana jest piłka nożna oraz szeroko rozumiany sport masowy .
dziękuję za wyczerpującą odpowiedź .

ODPOWIEDZ