Czy multimedia ogranicza (blokuje) połączenie ?
-
- Rhetor
Ale pod sieć MM czy IS/Zicom?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Niestety nie znam się na routerach DOCSIS, powiem szczerze, że nie wiem w jaki sposób MM dostarcza sygnał do mieszkania, poza tym, że koncentrykiem, ale co się z nim potem dzieje, czy jest tam tylko filtr czy jakiś modem, nie wiem, więc nie polecę.
Jeśli masz tam modem i "skrętkę" to w zasadzie zwykły router powinien zadziałać.
Jeśli masz tam modem i "skrętkę" to w zasadzie zwykły router powinien zadziałać.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
O ile mi wiadomo to w MM masz modem, który ma DHCP przydzielającego zawsze to samo IP. Z modemu wychodzi skrętka więc możesz zastosować dowolny router (nie wiem czy podbicie TTL jest wymagane). Co do konkretnego modelu to każdy w cenie 60 zł wzwyż będzie w zasadzie ok. Unikaj tanich wynalazków z Tesco, Biedronki czy MM.
-
- Thesmothetai
W MM podbijanie TTL nie jest wymagane, MMedia nie robi problemu przy rozdzielaniu łącza na kilka komputerów.halford pisze:O ile mi wiadomo to w MM masz modem, który ma DHCP przydzielającego zawsze to samo IP. Z modemu wychodzi skrętka więc możesz zastosować dowolny router (nie wiem czy podbicie TTL jest wymagane). Co do konkretnego modelu to każdy w cenie 60 zł wzwyż będzie w zasadzie ok. Unikaj tanich wynalazków z Tesco, Biedronki czy MM.
Im Lazy and I like it