Widzisz Kulfon. Nic dziwnego, że nikt nie traktuje Cie tutaj poważnie. Coś tam niby wiesz, resztę potrafisz sobie dopowiedzieć i wychodzi z tego jedna wielka kupa, a na dodatek rzadka.
Na podstawie dwóch pierwszy linijek mojej wypowiedzi (która nazwałeś na dodatek propagandą) potrafiłeś dość do wniosku, że reprezentuję jakaś opcję. Brawo
Kulfon pisze:
Może zejdz na Ziemię nasz Tour jest 100 lat świetlnych za Giro,Vueltą czy już nie wspominam o Tour de France
Nie ma cop rpzesadzac, że aż tak dalego za nimi jesteśmy. Poziom sportowy u nas jest wysoki, organizacja zawsze dostaje około 95 punktów, także nia ma się czego wstydzić. Górek takich jak tam u nas niestety nie ma i nigdy nie będzie. Tego nie przeskoczymy. A Vuelta z roku na rok traci na znaczeniu. Zrobił się to wyścig dla Hiszpanów. Szkoda bo pamiętam dobrze, że na Vuelte czekało się dużo bardziej jak na Giro bo była bardziej ciekawa. Nie to co teraz
[/quote]
Kulfon pisze:
Ty widziałeś ''dużo'' kibiców poza samym startem puściutko .
Podam ci przykła z tegorocznego TdF gdzie na 25 kilometrowym podjezdzie było 600 tyś. kibiców
Proszę czytać ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że widziałem dużo kibiców. Powtórzyłem co powiedział redaktor Wyrzykowski podczas transmisji.
I proszę nie porównuj pod tym względem etapu górskiego ( gdzie zawsze zbiera się największa ilość ludzi) w jednej z największych imprez sportowych świata.
Kulfon pisze:
]Kłamstwo nie wiesz to nie pisz bzdur.
Eurosport jest 200 lat świetlnych przed TVP jeśli chodzi o transmisję sportowe i każdy średnio rozgarnięty osobnik to przyzna
Sam kłamiesz przecież. Podaj przykład gdzie Europosrt transmituje cały etap.
A tak na marginesie to realizacją ( czy tam produkcją sygnału ) Tour de Francje zajmuje się ta sama firma która realizuje Tour de Pologne. Są to chyba Norwegowie. Teraz pozostaje tylko kwestia jak wykorzysta to TVP.
Kulfon pisze:
Nasz Tour jest słaby sportowo jedna czasówka i jeden cięższy podjazd już nie wspominając że ilość etapów jest 3-4 krotnie mniejsza od czołowych Tourów.
Nie jest słaby. Obsada bardzo dobra, czasówka jedna na siedem etapów czyli standard, podjazdów sobie nie wyczarujemy. A ilość etapów jest mniejsza 3 krotnie (ale takich wyścigów masz 3) . Tak to największe są wyścigi tygodniowe i do takich nasz należy.