Na złość Rostowskiemu przestrzegajmy przepisów

Wiadomości "z miasta".

Dom
Archont

Post autor: Dom »

Mi też sie zdarzyło, z tego co pamiętam przed każda wioską jest ograniczenie do 30 mph i jakoś nikt tego nie łamie, nie ważne czy jedzie Fiatem Padną czy Maseratti.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

lll, dokładnie. Tam jest inne podejście ludzi do przepisów i przepisów do ludzi. W Polsce by to nie przeszło bo gdyby ktoś zauważył 80km/h to by jechał 100km/h, gdyby ktoś zauważył 200km/h to by jechał 300km/h. A potem będzie płakał, że przecież on jechał i mandat złapał. To przez Rostowskiego.
Nie mówię tutaj o tym, że przepisy i znaki są cudowne. Odnoszę się tylko i wyłącznie do akcji "na złość Rostowskiemu" i postawieniu odcinkowego pomiaru prędkości.

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

Cubaza tu nie chodzi ze ja bede jechal 150km/h. Sa bardziej niebezpieczne miejsca gdzies w terenie zabudowanym i tam takue uzadzenia powinny byc. Wtedy to by spelnialo funkcje. Jaki sens takie rzeczy na takiej drodze robic. To samo mozna zrobic na autostradach przeciez jest ograniczenie do 140k/h.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Jak jeździłem po Austrii to większość odcinkowych pomiarów prędkości była umieszczona w tunelach. W sensie przed wjazdem do tunelu i po wyjeździe z tunelu. I to wszystko było umieszczone na autostradach. I tam jakoś nikt nie płacze, że jacy to oni są źli, że to tam umieścili. Jadą te 130km/h i tyle.
Zawsze się znajdzie mniej bezpieczne bądź gorsze miejsce. Jednak znajdą się też miejsca bezpieczniejsze od tego odcinka obwodnicy.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

ozi26, jeśli to dotyczy obwodnicy Wojnicza, to tam jakimś trafem jest sporo wypadków, w tym dużo takich spektakularnych.

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

III wiem bo mieszkam 300 metrow od obwodnicy a w poniedzialek byl dzwon w tym samym miejscu co w tamtym roku te dwa smieryelne. Tam sie nic nie zmienilo w oznakowaniu a piwinno duzo sie zmienic. Na tej obwodnicy ( Wojnicza ) powinien byc odcinkowy pomiar. Cubaza co do tuneli to sie zgodze w 100 % ale akurat obwodnica Tarnowa to ewidentnie ida na kase. I mnie nie przekonasz ze to postwione jest aby zwiekszyc bezpieczenstwo.

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

ozi26, masz rację. Tutaj chodzi o kasę, o to, żeby tych, którzy łamią przepisy prawa ukarać mandatem karnym. Po raz kolejny powtarzam: Instytucja odpowiedzialna za przestrzeganie prawa w Polsce montuje urządzenia do kontroli przestrzegania prawa w Polsce. Nie rozumiem oburzenia niektórych osób z tego powodu.
29500ml B Rh+... A Ty?

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

ozi26 pisze:ale akurat obwodnica Tarnowa to ewidentnie ida na kase
Oczywiście, że w przypadku tarnowskiej obwodnicy rzecz rozbija się tylko o zysk, a nie o bezpieczeństwo. Droga powinna mieć podwyższone do co najmniej 120. Co prawda zawsze znajdzie się filozof typu angelo, który wszelki idiotyzm będzie argumentował przepisami. Nawet jakby był przepis, żeby mu ktoś na wycieraczkę narobił, to on by to popierał i się z tym zgadzał, bo tak mu nakazano więc on czuje się w obowiązku słuchać. Ale nie rozmawiajmy o takich rzeczach z ludźmi którzy najszybciej to na rowerze jeździli.

Dom
Archont

lll pisze:Nawet jakby był przepis, żeby mu ktoś na wycieraczkę narobił, to on by to popierał i się z tym zgadzał, bo tak mu nakazano więc on czuje się w obowiązku słuchać. Ale nie rozmawiajmy o takich rzeczach z ludźmi którzy najszybciej to na rowerze jeździli.
Widziałem takich cwaniaków jak Ty skutych kajdankami i płaczących, że przeciez droga była prosta wydawało mu sie, że może przycisnąc, nie spodziewał się, że ktoś mu wylezie na jezdnie itd.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Dom, to skoro masz takie doświadczenie, to przypomnij mi, kiedy na tarnowskiej obwodnicy był wypadek?

Dom
Archont

Nie mam pojęcia, nie śledze kronik policyjnych. Moze jednak ta okoliczność, ze nie ma wypadków świadczy na korzyść ograniczen które tam obowiązuja?

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Dom pisze:Nie mam pojęcia
No właśnie. Ja każdego dnia muszę wysłuchiwać takich cwaniaków jak Ty, którzy nic nie wiedzą, za to z wszystkimi się zgadzają. Dyskusja jest o zasadności odcinkowego pomiaru prędkości na obwodnicy. Rozumiem, że Ty jesteś za karaniem tych, którzy łamią przepisy, a także za karaniem tych którzy chcieliby zmienić nieżyciowe przepisy?

Dom
Archont

lll pisze:Rozumiem, że Ty jesteś za karaniem tych, którzy łamią przepisy, a także za karaniem tych którzy chcieliby zmienić nieżyciowe przepisy?

To już sam sobie uroiłeś. Jestem za karaniem tych, którzy maja gdzieś przepisy i uważają, że wiedzą lepiej ile mogą jechać w danym miejscu.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Dom pisze:uważają, że wiedzą lepiej ile mogą jechać w danym miejscu
Nawet jeśli mają rację? Jeśli uważają, że są miejsca, gdzie powinno się zweryfikować znaki?

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

29500ml B Rh+... A Ty?

ODPOWIEDZ