Uchwała śmieciowa w Tarnowie
-
- Rhetor
Tak się składa, ze to jest niedopełnienie warunków umowy, czyż nie?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Dzisiaj otwierając kosz doszedłem do wniosku, że muszę sztucznie zadeklarować trzy osoby i dopłacić do magistrackiego pomysłu.
W piątek po środowej wywózce opiekłem na grillu kilka pstrągów. Resztki wrzuciłem do kosza. Dzisiaj robale zaczęły wypełzać z kosza. Toć to zagrożenie epidemiologiczne
Takim oto sposobem Pan Prezydent zarobi na mnie 9,90/mc czyli 118.8/rok.
W piątek po środowej wywózce opiekłem na grillu kilka pstrągów. Resztki wrzuciłem do kosza. Dzisiaj robale zaczęły wypełzać z kosza. Toć to zagrożenie epidemiologiczne
Takim oto sposobem Pan Prezydent zarobi na mnie 9,90/mc czyli 118.8/rok.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
U mnie VanGansenwinkel. Worki też dali z opóźnieniem ale są trzy w różnych kolorach. Poprzednio MPGK odbierało segregowane i też do jednego auta zbierali ale przecież to się nie miesza bo w workach jest więc na segregowni mają porządek..ozi26 pisze:To dobra gmina hehehe w Wojniczu działa MPGK dali żółte worki w ilości 4 sztuk i jak się zapytałem w tamtym tygodniu kiedy będą normalne worki to że dopiero za miesiąc ponieważ nie posiadają jeszcze takiej ilości. I wszystkie śmieci segregowane do tych żółtych wrzucać. A to wszystko i tak do jednej śmieciarki leci tzn. z kosza do drugiej bo na dwie byli.toomas pisze:U mnie wszystko w porządku. Kosze były nowe dzień później jak zabrali stare. Dzisiaj jak zabierali odpady zmieszane to rozdawali worki na segregowane. No tyle, że ja z gminy tej która do miasta nie chce:)
Natomiast w Krzyżu było MPGK a jest teraz VanGansenwinkel i worki dostali po tygodniu czasu.
A za segregacje trzeba już zapłacić po nowemu na trzy osoby 25 pln na miesiąc.
No ale ja napisałem że do śmieciarki a nie do tego auta co jeździli. A to już różnica bo ta śmieciarka posiada urządzenie do prasowania tych śmieci a to auto posiadało coś w stylu kontenera okrytego siatką. I tu jest różnica że koło domu włączyli całą ta machinę i się ładnie te śmieci segregowane sprasowały.toomas pisze:Poprzednio MPGK odbierało segregowane i też do jednego auta zbierali ale przecież to się nie miesza bo w workach jest więc na segregowni mają porządek..
Ha a rozpisano przetarg?wejss pisze:Zapytałem więc kiedy mi przywiozą kosz na co pracownik odpowiedział, że miasto nie zakupiło koszy i nawet on sam nie ma!!!!
''''Od 1 lipca 2013 r. już nie właściciel nieruchomości, ale gmina odpowiedzialna jest za zorganizowanie i nadzór nad wywożeniem odpadów komunalnych z terenu całego miasta. Właściciel nieruchomości powinien zbierać odpady w sposób selektywny, a za odbiór i zagospodarowanie odpadów zobowiązany jest zapłacić. Miasto jest przygotowane do zmian, które stały się faktem''
http://odpady.tarnow.pl/aktualnosci/smieci-po-nowemu/75
No to jest przygotowane czy nie jest?
Macie na swoich osiedlach 4 rodzaje worków?
Macie 4 rodzaje pojemników ?
Kto z imienia i nazwiska ''stworzył'' tą wiadomość ?
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
-
- Rhetor
- Kontakt:
Bardzo proszę o dopisywanie nazw ulic na których brakuje koszy lub worki nie zostały dowiezione na czas. Prosiłbym również o wpisywanie w nawiasie - firmy, która wywozi śmieci. Pozwoli mi to na przesłanie szybko informacji do TOKu.
1. Ulica (firma)
1. Ulica (firma)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Każdy może wysłać sam, wydaje mi się, że nie potrzeba do tego interwencji radnego. chyba, że to kolejne zagranie pod publiczkę? To lepiej przejdź się po mieście z notatniczkiem i pospisuj sobie sam, gdzie się śmieci wysypują z pojemników. To nie takie trudne.Jakub Kwaśny pisze:Pozwoli mi to na przesłanie szybko informacji do TOKu.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Wybacz, ale jeśli nie masz ochoty to nie wpisuj. Jakoś od ośmiu lat jestem już na tym forum (i w poprzedniej jego wersji) i tak zawsze udawało się nam działać. Więc czy ci się to podoba czy nie, będę sprawdzone metody nadal wykorzystywał.lll pisze:Każdy może wysłać sam, wydaje mi się, że nie potrzeba do tego interwencji radnego. chyba, że to kolejne zagranie pod publiczkę? To lepiej przejdź się po mieście z notatniczkiem i pospisuj sobie sam, gdzie się śmieci wysypują z pojemników. To nie takie trudne.Jakub Kwaśny pisze:Pozwoli mi to na przesłanie szybko informacji do TOKu.
A TOK jako zamawiający - powinien takie sygnały otrzymywać. Jak napisał Lord jest to w pewnym sensie nie dotrzymanie warunków umowy. Łatwiej będzie wysłać zbiorczą informację.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie mam ochoty i nie będę wpisywał. Może trzeba było zbierać wpisy przed ustaleniem stawki na obecnym poziomie.Jakub Kwaśny pisze:Wybacz, ale jeśli nie masz ochoty to nie wpisuj.
Adres TOK jest ogólnodostępny i każdy może tam napisać, bądź zadzwonić. Może być nawet krócej na forum (i w obecnej wersji); pewnie też odbiorą od niego telefon.
Tymczasem to jest kolejna zagrywka pod publiczkę w oczywistych rzeczach, z którymi każdy poradzi sobie indywidualnie. Później pewnie sobie wpiszesz do ulotki w kampanii wyborczej jak to pomagałeś obywatelom w zwalczaniu problemu śmieciowego. Żałosne.
Jak chcesz coś zrobić dla obywateli to zapraszam z notatniczkiem na miasto. Widziałem w centrum nieopróżniane kosze. To nie wymaga wiele pracy, a przynajmniej się przydasz.
Od 17 lat mieszkam przy ul. Urwanej i nie pamiętam by z wywozem śmieci był jakiś problem.
Mało tego pakowałem selektywnie - kolorowe worki od kilku lat można odbierać w MPGK - mało tego: zainstalowałem nawet 2 kompostowniki.
Wszystko działało i był OK. Oczywiście do czasu, a dokładnie do dnia, gdy za śmieci nie zabrali się urzędnicy: chaos, bzdury i brak kompetencji czyli "standard".
Panie Kubo - świetnie, że jako radny, chce Pan wysłać "zbiorówkę" ale czy jako radny nie uczestniczył Pan przy pracach nad odśmiecaniem Tarnowa?
Trochę to wygląda tak, że staje Pan w obronie biednych ludzi których skrzywdzili urzędnicy?
Hmm
I proszę powiedzieć: po jakiego grzyba było psuć coś co w miarę dobrze działało od lat? Jestem ciekaw za ile miesięcy to wszystko wróci do jakiejkolwiek normy i jakie były koszty (wraz z premiami) wprowadzenia tej ustawy - materialne: jak np druk ulotek, oraz niematerialne jak np: widoczna utrata autorytetu urzędu wśród mieszkańców?
Chyba kolejny raz sprawdza się powiedzenie: jeśli jakikolwiek urzędnik chce mojego dobra, biorę moje dobra i chowam głęboko w lesie!
Mało tego pakowałem selektywnie - kolorowe worki od kilku lat można odbierać w MPGK - mało tego: zainstalowałem nawet 2 kompostowniki.
Wszystko działało i był OK. Oczywiście do czasu, a dokładnie do dnia, gdy za śmieci nie zabrali się urzędnicy: chaos, bzdury i brak kompetencji czyli "standard".
Panie Kubo - świetnie, że jako radny, chce Pan wysłać "zbiorówkę" ale czy jako radny nie uczestniczył Pan przy pracach nad odśmiecaniem Tarnowa?
Trochę to wygląda tak, że staje Pan w obronie biednych ludzi których skrzywdzili urzędnicy?
Hmm
I proszę powiedzieć: po jakiego grzyba było psuć coś co w miarę dobrze działało od lat? Jestem ciekaw za ile miesięcy to wszystko wróci do jakiejkolwiek normy i jakie były koszty (wraz z premiami) wprowadzenia tej ustawy - materialne: jak np druk ulotek, oraz niematerialne jak np: widoczna utrata autorytetu urzędu wśród mieszkańców?
Chyba kolejny raz sprawdza się powiedzenie: jeśli jakikolwiek urzędnik chce mojego dobra, biorę moje dobra i chowam głęboko w lesie!
To jakieś jaja są , nie bój się oni tam dobrze wiedzą co i jak ''w trawie piszczy''Jakub Kwaśny pisze:Bardzo proszę o dopisywanie nazw ulic na których brakuje koszy lub worki nie zostały dowiezione na czas.
Lepiej przyznaj się jak głosowałeś a nie lanie wody
Może jako radny dowiesz się czy był przetarg na te kosze?
Może dowiesz się co np. z koszami na śmieci ''na mieście'' chodzi o kosze uliczne(chodnikowe) dlaczego nie są segregowane ? czy gmina jest zwolniona z segregowania z tych koszy?
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''