World of Tanks

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Gdzieś ptaszki ćwierkały, że MM ma nie dawać więcej niż 2-3 arty na mecz po jednej stronie.

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Limit nie zostanie zmniejszony i dalej będzie możliwe, że trafi się po 5 art. To są po prostu nadzieje WG, które sądzi, że rozciągnięcie arty na 10 tierów i zwiększenie ilości expa na niej spowoduje, że do na jedną bitwę będzie trafiało ich mniej.
Ja tam jestem do tego sceptyczny.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Ja też, bo to będzie maszynka do robienia kasy i free expa.
Albo szybkiego szkolenia załogi i przerzucania jej na inne pojazdy.

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Tymczasem STORM na rosyjskim forum wspomniał o zmianach w ekonomi w 0.8.6. Cytuję "the economy changes will "hurt".
Tymczasem dziś i jutro kw1 ma 80% bonusu do zarobków. Zarabia lepiej na ten moment niż typ59.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Ano nadchodzi - za jakieś 3 godziny powinien już być. Znowu będę godzinę siedział i mody wgrywał bo coś pewnie nie będzie działać ;/

Sporo namieszali w tej łatce. Grałem trochę na testowym i to co zrobili z artą to masakra.
Na T92 przy rozdzielczości 1600X900 celownik czasem nie mieścił się na ekranie. A po maksymalnym skupieniu i tak miał wielkość 4 długości Mausa. Pociski lecą gdzie chcą. Przy nerfie zarobków na topowych artach za bitwę w której sporo wystrzelimy będzie można być nawet 100k serbra w plecy.

Dodatkowo większość pojazdów oberwało po penetracji. Na plus nowa dystrybucja pocisków (faktycznie są celniejsze i więcej leci w środek) oraz zwiększenie zarobków na pozostałych pojazdach. Ale pewnie wyjdzie na zero bo przy mniejszej penetracji będzie trzeba więcej ich wystrzelić.

Ostatnio odpuściłem sobie wysokie tiery i bawię się francuskim TDkiem 5 tieru. Strasznie fajny z tym działem 6 poziomu.

W ciągu dwóch, trzech tygodni kolejny patch się szykuje. Z artą brytoli.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

No ja mam zakupioną su-14, ma awans o 2 tiery a kupiłem ją za połowę ceny (akurat promocja była) ciekawe ile na niej zarobię :)
Ja się na wysokich bawię tym czym można zarobić bez premki, KT, KW-4, AMX 13 90 oraz Obj.704, oprócz tego do zarabiania T-150, StuG III i właśnie S35CA, z działem 105 mm potrafi niezłe spustoszenie zrobić :)
Jakie czołgi są najlepsze do ESL? 5 lub 8 poziom.

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

W esla się nie bawię za bardzo. KW1-S to klasyka - zawsze się sprawdzi. T-50-2, T-71 też zazwyczaj się do składu załapią. Z 8 poziomu ostatnio modne są ciężkie chinole - nie pamiętam nazwy. W klanie sporo gości gra więc wieczorem dopytam dokładnie czym się teraz jeździ.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Dzięki, bo chciałoby się trochę golda zdobyć :)
T-50-2 akurat mam :) Strasznie wk..cy czołg jak się trafi nieogarnięty skład po drugiej stronie.

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Tutaj masz dzisiejszy konkurs gdzie można trochę golda wygrać:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php? ... okazji-86/

Ja się niestety nie załapię bo jak wrócę z pracy to pewnie już wszystko będzie wygrane.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Nie ma opcji, w tygodniu nie ma jak :(

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

110 na ESL będzie?

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Pytałem się gościa z klanu co ESLem u nas rządzi

Jeżeli chodzi o 8 tiery to:

Podstawa to: amx 50-100 i amx13-90

Przydatne są : 110, t32, t69.

Z niższych tierów to t-50-2 oraz II i III tier niemieckiej arty no i wz-132.

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Jak wrażenia po patchu? Na plus to dużo lepsze dźwięki wystrzałów i uderzeń w pancerz. Bardzo realistycznie brzmiała kanonada wielu dział na miejskiej mapie. Artyleria niestety nie do poznania, na SU-8 którym grało mi się bardzo dobrze nie potrafię się odnaleźć :-/ Tyle zauważyłem po kilku bitwach wczoraj.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Ha, na AMX 1390 dostałem bezpośrednie trafienie od 212... i przeżyłem :)

ODPOWIEDZ