Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Dziwna sytuacja spotkała mnie w piątek jadąc ul. Gumniską z centrum skręcam w Mostową. Czekam, czekam, czekam - cały czas czerwone - kolejka samochodów bardzo długa do skrętu minęło co najmniej 5 cykli sygnalizacji i dalej nie było zielonego.
Co robić w takiej sytuacji żeby było przepisowo - zmienić pasa nie mogę bo linia ciągła, skręcić na czerwonym też nie mogę. Ciekawe czy ktoś z Was miał taką sytuację wcześniej??
Co robić w takiej sytuacji żeby było przepisowo - zmienić pasa nie mogę bo linia ciągła, skręcić na czerwonym też nie mogę. Ciekawe czy ktoś z Was miał taką sytuację wcześniej??
Te światła są jakieś dziwne.. Miesiąc temu miałem identyczną sytuację tyle, że byłem drugi. Stojący przede mną, pierwszy przed światłami po dwóch cyklach i ciągle na czerwonym zaczął lekko ruszać w przód i do tyłu. I co ciekawe zaraz później pojawiło się zielone. Chyba ustawienia kamer są jakieś ferelne. Bo nie wierzę, że taki priorytet jest ustawiony na 5 zmian ma Gumniska w stosunku do Mostowej.
-
- Rhetor
Dokładnie, trzeba wzbudzić czujnik "ręcznie".redinn pisze:pierwszy przed światłami po dwóch cyklach i ciągle na czerwonym zaczął lekko ruszać w przód i do tyłu
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
sander, proponuje napisać maila na adres Kierownika Biura Inżynierii Ruchu Drogowego Pana Jaka Kupca [email protected]
z prośbą o odpowiedź na zadane pytanie.
z prośbą o odpowiedź na zadane pytanie.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Taką samą sytuację miałem na zjeździe z Krakowskiej w Spacerową. Też minęło co najmniej pięć cykli. Trwało to chyba ponad pięć minut, nie pomagało ruszanie samochodem.sander pisze:Dziwna sytuacja spotkała mnie w piątek jadąc ul. Gumniską z centrum skręcam w Mostową. Czekam, czekam, czekam - cały czas czerwone - kolejka samochodów bardzo długa do skrętu minęło co najmniej 5 cykli sygnalizacji i dalej nie było zielonego.
To dokładnie postępujesz tak jak ja !!ozi26 pisze:
Ta na swoje widzimisię od 7 lat jeżdżę zawodowo, żeby Cię nie oszukać na koncie mam ponad 750 tyś kilometrów, zarobiłem dokładnie 3 mandaty w tym dwa za pasy, nigdy nie miałem kolizji, i nigdy nie wypuszczam pieszych na drodze dwu pasowej gdy widzę że lewym pasem jadą samochody. Na swoje oczy już i tak w moim krótkim życiu za dużo śmierci na drodze widziałem a później dramat rannych osób w tym potrąconych przez inne auta.
Tylko dlaczego uważasz że takie postępowanie jest niesłuszne, a jednak tak postępujesz !!
Przecież popierasz zachowanie autora filmu, który zachowuje się całkowicie inaczej.
Trochę konsekwencji by Ci się przydało.
Są dziwne.redinn pisze:Te światła są jakieś dziwne..
Dlaczego jak się świeci zielone światło dla skręcających z Gumniskiej (od strony centrum) w Mostową to w tym samym czasie jadący na wprost (od strony centrum w kierunku Parku Sanguszków) mają czerwone? Jaki problem byłby gdyby także mieli zielone światło?
Wiele razy gdy stałem na czerwonym też się nad tym zastanawiałem. Przecież to marnotrawstwo czasu jadących od centrum w stronę Gumnisk. Gdzie tu logika czy optymalizacja? W normalym mieście dąży się do tego żeby pojazdy jak najszybciej opuszczały centrum i nie blokowały ruchu.. Nie wiem kto przygotowywał tę sygnalizację, ale jestem "pełen podziwu".. chylę czołakaramba pisze: Dlaczego jak się świeci zielone światło dla skręcających z Gumniskiej (od strony centrum) w Mostową to w tym samym czasie jadący na wprost (od strony centrum w kierunku Parku Sanguszków) mają czerwone?
Mają czerwone bo w tym samym czasie jest zielone na przejściu przez gumniskaredinn pisze:Wiele razy gdy stałem na czerwonym też się nad tym zastanawiałem. Przecież to marnotrawstwo czasu jadących od centrum w stronę Gumnisk. Gdzie tu logika czy optymalizacja? W normalym mieście dąży się do tego żeby pojazdy jak najszybciej opuszczały centrum i nie blokowały ruchu.. Nie wiem kto przygotowywał tę sygnalizację, ale jestem "pełen podziwu".. chylę czołakaramba pisze: Dlaczego jak się świeci zielone światło dla skręcających z Gumniskiej (od strony centrum) w Mostową to w tym samym czasie jadący na wprost (od strony centrum w kierunku Parku Sanguszków) mają czerwone?
Na mój chłopski rozum powinno być płynniej dla mojego kierunku jazdy. Przejazd z soboty
http://www.youtube.com/watch?v=7vf5SH6V07Y
http://www.youtube.com/watch?v=7vf5SH6V07Y
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
halford, znasz godzinę, skrob maila na policję z opisem zdarzenia, twoje zeznania wystarczą, wierz mi.
Wysłane z mojej budki telefonicznej