Parkowanie w Tarnowie
Chciałam Państwa poinformować, że osoba niepełnosprawna za darmo może parkować TYLKO na kopertach. Zaparkowanie obok, wystawienie uprawnień, (ale bez karty postojowej) kończy się mandatem w wysokości 30 zł, który właśnie dziś dostałam
Kurde, w sumie to ja strasznie głupia jestem! Bo mogłam zaparkować jak kierowca obok. I dziwnym trafem mandatu nie dostał. Albo na chodniku, tak jak to czerwone punto, które widać. A chodnik, to nie miejsce parkingowe, prawda?
Kurde, w sumie to ja strasznie głupia jestem! Bo mogłam zaparkować jak kierowca obok. I dziwnym trafem mandatu nie dostał. Albo na chodniku, tak jak to czerwone punto, które widać. A chodnik, to nie miejsce parkingowe, prawda?
A ja pytam po jaką ch...ę kolejny system. Nie można było wykorzystać już działającego mobiletu?Podpisaliśmy umowę na wprowadzenie nowoczesnego systemu PANGO, dzięki któremu kierowcy mogą płacić za parkowanie korzystając z telefonów komórkowych – mówi dyrektor Targowisk Miejskich, Jacek Chrobak.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Polecam: http://www.pango.pl/klientow/pango-w-polsce
Powiedzcie mi, że się mylę i nie widzę pozostałych miast z tym systemem - proszę.
Prośba do Kuby - dowiedz się, jeśli możesz, dlaczego została wybrana firma, która ma w Polsce JEDNO (słownie: jedno wdrożenie) zamiast systemu Mobilet, który JUŻ DZIAŁA w Tarnowie - można nim opłacać przejazdy autobusami miejskimi.
Powiedzcie mi, że się mylę i nie widzę pozostałych miast z tym systemem - proszę.
Prośba do Kuby - dowiedz się, jeśli możesz, dlaczego została wybrana firma, która ma w Polsce JEDNO (słownie: jedno wdrożenie) zamiast systemu Mobilet, który JUŻ DZIAŁA w Tarnowie - można nim opłacać przejazdy autobusami miejskimi.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Stosowne zapytanie złożyłem 19.04.2013 roku do Pana Prezydenta - obecnie oczekuję odpowiedzi.
Dzisiaj złożyłem kolejny wniosek w sprawie parkometrów:
"Szanowny Panie Prezydencie,
Bardzo proszę aby w zapisach przetargu uwzględnić - wyposażenie tarnowskich parkometrów w czytniki kart płatniczych z technologią pay pass. Dziś nie jest to już nowinka techniczna - a element codzienności. Płatność kartą bezstykową - zwłaszcza takich drobnych kwot nie tylko przyśpieszy cały proces odpłatności za parking, ale ułatwi go - ze względu na brak konieczności poszukiwania drobnych w portfelu. Montowane w innych miastach parkometry i te wymieniane na nowe (m.in. w Krakowie) posiadają już takie rozwiązania. Nie wyobrażam sobie, aby Tarnów nadal pozostawał w XX wieku. Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
Z poważaniem
Jakub Kwaśny"
Dzisiaj złożyłem kolejny wniosek w sprawie parkometrów:
Bardzo proszę aby w zapisach przetargu uwzględnić - wyposażenie tarnowskich parkometrów w czytniki kart płatniczych z technologią pay pass. Dziś nie jest to już nowinka techniczna - a element codzienności. Płatność kartą bezstykową - zwłaszcza takich drobnych kwot nie tylko przyśpieszy cały proces odpłatności za parking, ale ułatwi go - ze względu na brak konieczności poszukiwania drobnych w portfelu. Montowane w innych miastach parkometry i te wymieniane na nowe (m.in. w Krakowie) posiadają już takie rozwiązania. Nie wyobrażam sobie, aby Tarnów nadal pozostawał w XX wieku. Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
Z poważaniem
Jakub Kwaśny"
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Thesmothetai
Ile czasu Prezydent ma na odpowiedź ? Od 19.04 powinien odpowiedzieć już kilka razy No chyba, że zapytałeś w języku Mandaryńskim albo innym wtedy czas oczekiwania można jakoś wytłumaczyćJakub Kwaśny pisze:Stosowne zapytanie złożyłem 19.04.2013 roku do Pana Prezydenta - obecnie oczekuję odpowiedzi.
Jakub Kwaśny pisze: Dzisiaj złożyłem kolejny wniosek w sprawie parkometrów:
Z poważaniem
Jakub Kwaśny"
Znając zdolności naszego miasta niedługo będzie tak, że na każdym miejscu będą 3 parkometry:
1 z obsługą Pay-Pass
1 z Pango
1 z Mobilet.
Bo normalnie się nie da
Im Lazy and I like it
W Tarnowie wystartowało parkowanie poprzez system Pango. Informacja i ulotki propagandowe dostępne są tutaj: W Tarnowie parkowanie za sms
Z materiałów tych wynika, że opłata w systemie Pango naliczana jest za rzeczywisty czas parkowania z licznikiem sekundowym.
Albo to jakaś ściema, albo totalny odjazd bez oglądania się na treść uchwały w sprawie opłat za parkowanie, w której nie ma ani słowa o możliwości takiego naliczania. Uchwała
Z materiałów tych wynika, że opłata w systemie Pango naliczana jest za rzeczywisty czas parkowania z licznikiem sekundowym.
Albo to jakaś ściema, albo totalny odjazd bez oglądania się na treść uchwały w sprawie opłat za parkowanie, w której nie ma ani słowa o możliwości takiego naliczania. Uchwała
Wczoraj tarnow.pl, a za nim wszystkie portale lokalne obwieściły, że można już "parkować za SMS'a".
Jest to informacja nieprawdziwa i wprowadzająca w błąd. W Tarnowie nie można opłacić parkowania SMS'em!!!
SMS służy jedynie do włączenia i wyłączenia naliczania opłat. Wcześniej musimy założyć konto w tamtym serwisie, doładować je przelewem i dopiero można korzystać.
Przydatność dla ludzi przyjezdnych - zero.
Jeśli zapomnimy doładować konta - nie możemy parkować.
Jeśli zapomnimy wysłać SMS'a wyłączającego naliczanie - system będzie nam naliczać opłaty przez 3 godziny. (dodali to ostatnio, bo wcześniej naliczałby non-stop aż do wyczerpania kasy)
Już pisałem gdzieś tam wcześniej, że system ma w Polsce jedno wdrożenie? No, teraz ma dwa - jesteśmy eksperymentem #02.
Osobiście liczyłem na system w którym faktycznie można zapłacić SMS'em za parkowanie, no ale się przeliczyłem.
Jest to informacja nieprawdziwa i wprowadzająca w błąd. W Tarnowie nie można opłacić parkowania SMS'em!!!
SMS służy jedynie do włączenia i wyłączenia naliczania opłat. Wcześniej musimy założyć konto w tamtym serwisie, doładować je przelewem i dopiero można korzystać.
Przydatność dla ludzi przyjezdnych - zero.
Jeśli zapomnimy doładować konta - nie możemy parkować.
Jeśli zapomnimy wysłać SMS'a wyłączającego naliczanie - system będzie nam naliczać opłaty przez 3 godziny. (dodali to ostatnio, bo wcześniej naliczałby non-stop aż do wyczerpania kasy)
Już pisałem gdzieś tam wcześniej, że system ma w Polsce jedno wdrożenie? No, teraz ma dwa - jesteśmy eksperymentem #02.
Osobiście liczyłem na system w którym faktycznie można zapłacić SMS'em za parkowanie, no ale się przeliczyłem.
Goscinny, ale mpay i mobilet tez wymagają doładowania konta (mpay zaczął tez zdzierać miesięczne opłaty za utrzymanie konta!). Dzisiaj z ciekawości zainstalowałem pango, szybka, przyjazna aplikacja, można to konto doładować przez telefon szybkimi przelewami z pozycji telefonu (co nie dziwi, bo przeglądarka w androidzie jest). Jeszcze nie przetestowałem systemu w praniu, ale w najbliższych dniach to zrobię.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor