Czat z prezydentem
-
Autor tematu - Rhetor
-
- Rhetor
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Zacytuję swoje pytanie i odpowiedź na nie. Pomóżcie mi stwierdzić, w którym fragmiencie prezydent wyjaśnia to co pytałem bo sam nie mogę:
(mirak) Starówka to nadal jeden wielki parking. Czy znajdzie się w końcu ktoś odważny i pokona tę niemoc miasta?
Ulica w tej części miasta znajdują się w strefie zamieszkania, gdzie obowiązują szczególne zasady ruchu drogowego, określone w ustawie z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym, która zabrania postoju w strefie zamieszkania, w innym miejscu niż wyznaczone w tym celu. Miejsca do postoju oznakowane są znakami D-18. Postój poza tym wyznaczonym miejscami narusza przepisy ww. ustawy. Do egzekwowania przepisów prawa uprawniona jest Policja i Straż Miejska, do których należy zgłaszać wszelkie stwierdzone przypadki naruszenia ww. przepisów.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
-
- Rhetor
A ta odpowiedż zainteresuje mieszkańców i radnego Jakuba.mirak pisze:Pomóżcie mi stwierdzić, w którym fragmiencie prezydent wyjaśnia to co pytałem bo sam nie mogę
Kiedy w końcu powstanie parking przy ul.Pracy? 2015r?
prezydent pisze:Może w 2015 r. Zastanawiające jest dlaczego żaden z mieszkańców nie zgłosił tego projektu w bieżącym roku w ramach tzw. Budżetu Obywatelskiego ? Szanse na realizację były.