Remonty ulic w Tarnowie
Zainteresował mnie remont ulicy Legionów na wysokości Kurii i tylko na tym odcinku.
Tak trochę mnie ciekawość zżera, czy to miasto zafundowało ten remont około 30 m ulicy, czy też sama Kuria zafundowała sobie ten mini remoncik z układaniem na nowo kostki.
W każdym bądź razie ulica na tym krótkim odcinku jest zamknięta i niepotrzebnie się tam zapędziłem od strony Asnyka.
Tak trochę mnie ciekawość zżera, czy to miasto zafundowało ten remont około 30 m ulicy, czy też sama Kuria zafundowała sobie ten mini remoncik z układaniem na nowo kostki.
W każdym bądź razie ulica na tym krótkim odcinku jest zamknięta i niepotrzebnie się tam zapędziłem od strony Asnyka.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
-
- Archont
Ktoś się orientuje jak ma wyglądać remont "ulic" Weterplatte związany z BO 2013? Chodzi mi konkretnie o to, które ulice będą remontowane bo jest ich tam mnóstwo. Cz te wzdłóż biedronki i ulicy Marynarki Wojennej też? Druga kwestie to kiedy. W Bo wyczytałem z tego co pamiętam, że inwestycje wybrane przez mieszkańców mają być skończone w tym roku. Coś niebardzo to widzę.
Niestety tak jak za Ścigały jeszcze chyba nigdy w historii tarnowskie ulice nie były tak zapuszczone i bez należytego poziomu bieżącego utrzymania. Brak spójnej logiki w remontach, jedną dziurę łatają, drugą zostawiają... Łata się najtańszym sposobem...
Tyle, że to, co tanie to drogie... Skoro wyremontowana ulica nie może przetrwać bez uszczerbku jednej zimy w Tarnowie, to co dopiero stare nawierzchnie...
Także zbyt niski poziom bieżącego utrzymania odbije się Tarnowowi czkawką...
Tyle, że to, co tanie to drogie... Skoro wyremontowana ulica nie może przetrwać bez uszczerbku jednej zimy w Tarnowie, to co dopiero stare nawierzchnie...
Także zbyt niski poziom bieżącego utrzymania odbije się Tarnowowi czkawką...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Trudno się z tym nie zgodzić .....bezsensowna ''polityka łatania'' brygada jezdzi po całym mieście i wyrywkowo bo trudno to nazwać ''łataniem systemowym'' czy metodycznym łata większe kratery . Bitwy o Wał Pomorski ta ulica nadaje się do natychmiastowego zamknięcia to jest skandal .hurricane pisze:Niestety tak jak za Ścigały jeszcze chyba nigdy w historii tarnowskie ulice nie były tak zapuszczone i bez należytego poziomu bieżącego utrzymania.
Warunki pogodowe są , na co czekają osoby odpowiedzialne ? na Zimę ? najpierw się łata dziury a potem maluje oznakowanie to co się dzieje w tym mieście to jakaś mega-paranoja .
Zamiast ubywać to dziur przybywa gratuluję najwyższemu kierownictwu no chyba że czekają na tura kolarskiego i zrobią te ulice przynajmniej którymi kolarze przejadą aby pokazać ''piękno miasta''
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Hej!
całkiem OT - ale jak już - półwysep Westerplatte - nie przyczółek...
a patrząc na archiwalne zdjęcia to uliczkom naszego pięknego miasteczka jeszcze nieco do tego stanu brakuje - aczkolwiek niewiele ....
całkiem OT - ale jak już - półwysep Westerplatte - nie przyczółek...
a patrząc na archiwalne zdjęcia to uliczkom naszego pięknego miasteczka jeszcze nieco do tego stanu brakuje - aczkolwiek niewiele ....
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
Prezydent ogłasz budżet obywatelski i daje ludziom do wydania dwa melony. Mieszkańcy wymyślają bzdety typu uczenie seniora internetu albo defiblyratory na ulicach. Ja się pytam czy ten prezydent nie wie na co wydać te pieniądze??? Przecież można by za to zrobić nową nawierzchnię na kilku uliczkach osiedlowych. Jak widać nie wie na co to wydać a ja się codziennie wpierdalam w dziurę wielkości metra na Wilsona. No ludzie przecież to szlag jasny idzie trafić człowieka.
Rencami PO i Pani Mękal Pan Prezydent pozbył się problemu. Mogłeś zgłosić projekt. Mogli zainteresowani na niego zagłosować. Teraz do dupy nos.wejss pisze:Ja się pytam czy ten prezydent nie wie na co wydać te pieniądze???
W taki oto sposób Pan Prezydent umył ręce niczym Piłat. Teraz łby sobie pourywajcie nie zapominając głosować na ludzi z PO.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku