Autostrada A4
Zgłoszenie wysłane do GDDKIA. Dołączyłem nawet zdjęcie, może to pomoże. Byłem też dzisiaj na spacerze ulicą nowodąbrowską i patrzyłem na mijające mnie auta i ich rejestracje. Praktycznie co chwile KR, KBC, KRA, KBR, WU, RZ, RJA, CU. Teraz to ulica nowodąbrowska powróciła sprzed stanu z 2 czy 3 lat temu gdy ruch był olbrzymi. Jeszcze nie tworzą się korki, jak 2 czy 3 lata temu, jednak jest gorzej np. w niedziele czy święta gdy ludzie jeżdżą do rodzin i gubią się na nowodąbrowskiej
Skansen to będzie jak otworzą całą wschodnią obwodnicę. Cały ruch na Sącz,Tarnów i Kraków pójdzie obwodnicami Wojnicza. To dopiero będzie życie. Do centrum ma być ograniczeniePrzemek82 pisze: jak Wojnicz który po otwarciu obwodnicy wygląda jak skansen
12 ton a ruch lokalny to drobnica i same osobówki.
Huuuuuurrrraaaaaa!!
http://www.rdn.pl/~radiom/rdn/index.php ... autostradyKierowcy pojadą drugą jezdnią autostrady
Utworzono: środa, 08, maj 2013 10:11
Druga jezdnia autostrady A4 - od Brzeska do podtarnowskich Wierzchosławic - jest już gotowa. Drogowcy kończą jeszcze prace przy montowaniu ekranów akustycznych i siatki chroniącej przed zwierzętami.
Będzie otwarta już od połowy maja, mówi Jacek Gryga - dyr. oddziału GDDKiA w Krakowie.
- Pozostały prace z boku jezdni, czyli dokończenie ekranów, ogrodzenia autostrady oraz plantowanie terenu i zasadzenie zieleni - dodaje.
Daniel Czaja - dyr. Oddziału Heilit - Woerner Budowlana, która kończy prace na odcinku autostrady do Tarnowa po Poldimie, który ogłosił upadłość, mówi, że do zrobienia pozostały tylko kosmetyka i drogi serwisowe. - Po 15 maja będzie to już normalna droga, gdzie można jeździć po 2 pasach. Ze środy na czwartek powinniśmy puścić ruch. Teraz koncentrujemy się na dokończeniu dróg serwisowych i na pracach wykończeniowych - podkreśla.
Dalej autostradą w kierunku Rzeszowa kierowcy pojadą dopiero jesienią przyszłego roku. Wczoraj ruszyły prace na 34-kilometrowym odcinku z Tarnowa do Dębicy.
jk
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Czas na wschodnią część A4; wczoraj podpisano umowę na odcinek do Dębicy Pustynia, z czego na całą robotę jest 18 m-cy ale w ciągu pół roku (liczone od rozpoczęcia robót) ma być węzeł w Dębicy, a że od tego miejsca do Rzeszowa Zachód A4 jest niemal gotowa to można liczyć, że jeszcze w tym roku lub na przełomie 2013/2014 jadąc do Rzeszowa będzie się trzeba pomęczyć już tylko do Dębicy.
Temat oznakowania zjazdu z A-4 na kierunek Rzeszów pomimo negatywnej odpowiedzi GDDKiA pociągnąłem dalej.
Napisałem w niedzielę maila do Pana Dworaka, pankowalowego ulubieńca i dzisiaj otrzymałem odpowiedź, fragment której przytaczam.
W wewnętrznej korespondencji zwrócono uwagę na „korekta” tej tablicy poprzez wklejki tj. na wysokości napisu Jasło „wkleić” 73 Jasło na wysokości napisu 73 „wkleić” 4 Rzeszów. To by jednoznacznie „zlikwidowało” szereg uwag dot. w/w sprawy
Napisałem w niedzielę maila do Pana Dworaka, pankowalowego ulubieńca i dzisiaj otrzymałem odpowiedź, fragment której przytaczam.
W wewnętrznej korespondencji zwrócono uwagę na „korekta” tej tablicy poprzez wklejki tj. na wysokości napisu Jasło „wkleić” 73 Jasło na wysokości napisu 73 „wkleić” 4 Rzeszów. To by jednoznacznie „zlikwidowało” szereg uwag dot. w/w sprawy
W cytacie słowo"poniżej" oznacza w moim poście "powyżej"Mając jednak na uwadze poprawę czytelności zjazdu na Rzeszów na rondzie ul. Wilcza/DK73 zostanie w terminie do 20 maja br. wykonana korekta wg założeń poniżej.
I pewnie GDDKiA tak zrobi bo już się przymierzają. http://www.tarnowianin.com/6067_tiry_je ... rnowa.htmlCubaza pisze:Tylko pewnie wtedy przyjdzie jeszcze ruch +12 ton A to już może nie być takie ciekawe.
A jak tak zrobią to JPII gdy w 2014 zima się skończy zostanie otwarta jako tor do motocrossu
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie chwaląc się napiszę iż ponad dwa miesiące temu zasugerowałem GDDKiA otworzenie dla kierunku wschód pomiędzy węzłem Tarnów - Zachód a węzłem Tarnów - Północ ruchu dla pojazdów 12t+.
Argumentowałem to faktem przejazdu wanien z centrum żwirowego w kierunku budowanego odcinka Tarnów - Dębica.
Dodatkowym aspektem sprawy byłoby przetestowanie tonażowe w okresie gwarancji owego odcinka.
Niestety, moje argumenty nie znalazły uznania u adresata.
Co do udrożnienia dla 12T+ odcinka od Szarowa do węzła Tarnów-Północ mam mieszane uczucia podobnie jak ozi26.
Argumentowałem to faktem przejazdu wanien z centrum żwirowego w kierunku budowanego odcinka Tarnów - Dębica.
Dodatkowym aspektem sprawy byłoby przetestowanie tonażowe w okresie gwarancji owego odcinka.
Niestety, moje argumenty nie znalazły uznania u adresata.
Co do udrożnienia dla 12T+ odcinka od Szarowa do węzła Tarnów-Północ mam mieszane uczucia podobnie jak ozi26.