Budżet Obywatelski
Kumam już.
To z technicznego punktu widzenia lepszym rozwiązaniem byłoby ustalenie kwoty buforowej, która pokrywałaby górkę do ustalonej kwoty.
ps. Jeszcze sobie pomyślałem, że w przypadku, gdy pozostałą kwotę upycha się na kolejne projekty, które się w niej zmieszczą, to za rok napiszę o 2 tys. na obsianie nową piękną trawą terenu za blokiem. 2 tysiące prawie na pewno zostaną, a mi wtedy wystarczy nawet jeden głos
To z technicznego punktu widzenia lepszym rozwiązaniem byłoby ustalenie kwoty buforowej, która pokrywałaby górkę do ustalonej kwoty.
ps. Jeszcze sobie pomyślałem, że w przypadku, gdy pozostałą kwotę upycha się na kolejne projekty, które się w niej zmieszczą, to za rok napiszę o 2 tys. na obsianie nową piękną trawą terenu za blokiem. 2 tysiące prawie na pewno zostaną, a mi wtedy wystarczy nawet jeden głos
lll, dlaczego? To skłoni mieszkańców do zgłaszania małych przemyślanych projektów, a nie typu 'połóżcie mi przed domem asfalt za bańkę'
I na przyszłość dla Kuby informacja - może projekty drogowe scedować na Rady Osiedla, podzielić budżet 'drogowy' na poszczególne Rady, i wtedy to RO będą decydować którą ulicę zrobić, którą chociaż utwardzić itp - i Prezydent się ucieszy, bo ludzie zaczną chodzić na wybory RO...
I na przyszłość dla Kuby informacja - może projekty drogowe scedować na Rady Osiedla, podzielić budżet 'drogowy' na poszczególne Rady, i wtedy to RO będą decydować którą ulicę zrobić, którą chociaż utwardzić itp - i Prezydent się ucieszy, bo ludzie zaczną chodzić na wybory RO...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Ha, cóż... Mimo to zapraszam wszystkie osoby w wieku 50+ na zajęcia darmowe do V LO wprowadzające w internet. Zainteresowanie jest duże, teraz jest pełne obłożenie, na grupę, która zaczyna pod koniec maja, jest jeszcze dosłownie kilka wolnych miejsc...
Będziemy próbować innych sposobów na zdobycie sprzętu, który by te zajęcia pozwolił urozmaicić dodatkowo...
Będziemy próbować innych sposobów na zdobycie sprzętu, który by te zajęcia pozwolił urozmaicić dodatkowo...
-
- Rhetor
- Kontakt:
Dawno już to zgłaszałem, niestety centralizm decyzyjny władz miasta jest silniejszy.ad2222 pisze:I na przyszłość dla Kuby informacja - może projekty drogowe scedować na Rady Osiedla, podzielić budżet 'drogowy' na poszczególne Rady, i wtedy to RO będą decydować którą ulicę zrobić, którą chociaż utwardzić itp - i Prezydent się ucieszy, bo ludzie zaczną chodzić na wybory RO...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... bywatelski
Czy będzie podane ile głosów otrzymały pozostałe projekty, które się nie załapały do realizacji? Myślę, że ich autorzy oraz osoby, które je poparły są zainteresowane tą informacją.
Czy będzie podane ile głosów otrzymały pozostałe projekty, które się nie załapały do realizacji? Myślę, że ich autorzy oraz osoby, które je poparły są zainteresowane tą informacją.
-
- Rhetor
-
- Obywatel
-
- Rhetor
a załącznik jest tutaj:D.Kunc-Pławecka pisze:Dane już na stronie miejskiej w załączniku
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/cont ... %C5%82.doc