World of Tanks

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

To działo ma też wadę - nie tak prosto z niego w coś trafić ;)
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Ojtam, praktyka czyni mistrza :)
Pod koniec zabawy nim trafiałem w jadący czołg po drugiej stronie wąwozu na El-Haluf, siały się wtedy postrach i zniszczenie bo z boku wchodziło ślicznie :)
Teraz na obiekcie czasem mam ochotę powiesić celowniczego, często siada zaraz przed celem (poniżej).

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Trolle mają to do siebie, że nigdy do końca nie wiesz co z tego wyjdzie. Na kw2 nieraz celniejszy był na dużą odległość niż na bliską i średnią. Fajnie gra się też Shermanem Jumbo na trollu - zwłaszcza w plutonie na 3 takie same czołgi.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

Post autor: Winter »

Właśnie nie dawno kupiłem Su-152, co z tego że ja sobie Lowe na 1100HP pociągne, jak później nie mogę przebić nic od przodu :> Penetracja słaba bo tylko 135, no ale jak ktoś pięknie pokaże boczek, to KV-1, one shoot i bye bye :D

wadas
Prytan

Post autor: wadas »

Winter pisze:Właśnie nie dawno kupiłem Su-152, co z tego że ja sobie Lowe na 1100HP pociągne, jak później nie mogę przebić nic od przodu :> Penetracja słaba bo tylko 135, no ale jak ktoś pięknie pokaże boczek, to KV-1, one shoot i bye bye :D
Tu jest taki trick, ładujesz pociski HE do trollguna i za każdym razem, nawet w E100 walisz po 300-350dmg :) a jak Ci się uda kogoś objechać od tyłu to nawet za 1.3k . Generalnie na SU152 nie warto kupować tych działek 122mm , bo Trollgunem gra się lepiej.

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

W ogóle używanie amunicji AP na trollu mija się z celem. Te działa są do strzelania odłamkowo-burzącymi. Jedyny wyjątek jaki robię to 10 "złotych" pocisków AP na Shermanie Jumbo, które trzymam na zbytnio pyskujących na czacie Czechów i Niemców ;)
Strasznie się to tałatajstwo ostatnio bezczelne zrobiło. Widać WOT stał się popularny również w czeskich i niemieckich gimnazjach czy co oni tam mają :D

Awatar użytkownika

PrzemczaN
Proedroj

Post autor: PrzemczaN »

wadas pisze:Tu jest taki trick, ładujesz pociski HE do trollguna
Dokładnie. Też jeżdżę Su-152 i tylko HE zamiast modlić się trafienie penetrujące AP. Tym bardziej, że na kolejny strzał trzeba jednak trochę poczekać. Mam tylko pytanie... wy mówiąc, że zadajecie tym działem ponad 1000 DMG macie na myśli trafienie np. w magazyn amunicyjny? Bo zwykłym trafieniem jeszcze nie udało mi się zabrać choćby 900 HP przeciwnikowi... 840 to chyba max co siadło w rywala.

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

Post autor: Winter »

ponad 1000HP Lowe dostał w bok, i coś 100HP podpalenie, takto zawsze bok, raz mi się Wolverine, VK36.01 H udało mi się na raz zdjąć bo wybuchł. Swoją drogą po M4 w którego lepiej isć ?

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Maksymalny teoretyczny dmg tego działa to 938. Ale z HE jest trochę dziwnie i wydaje mi się, że może siąść więcej niż wynika to z kalkulacji. Sprawdzajcie sobie jeszcze w takich sytuacjach staty po bitwie bo często jest tak, że jeżeli jakiś czołg dostanie dwa strzały w jednym czasie to wyświetla je razem. Czyli np jeden strzelił za 200 drugi za 400 to obu pokaże się 600.

wadas
Prytan

PrzemczaN pisze:
wadas pisze:Tu jest taki trick, ładujesz pociski HE do trollguna
Dokładnie. Też jeżdżę Su-152 i tylko HE zamiast modlić się trafienie penetrujące AP. Tym bardziej, że na kolejny strzał trzeba jednak trochę poczekać. Mam tylko pytanie... wy mówiąc, że zadajecie tym działem ponad 1000 DMG macie na myśli trafienie np. w magazyn amunicyjny? Bo zwykłym trafieniem jeszcze nie udało mi się zabrać choćby 900 HP przeciwnikowi... 840 to chyba max co siadło w rywala.
Ja zadałem 1100 dmg, miałem IS2 zajętego walką z jakimś nasztym HV, postanowiłem wkroczyć do akcji i z trudem go objechałem i <booom> w tyłek za 1.1k :D

Generalnie teraz mam ISU, expienie go zarówno trollgunem jak i 122mm z 175 peny to KOSZMAR, a BL10? daje rade, choć na większe odległości jest niesamowicie niecelny. do tego potrafi zrikoszetować nawet od kwadratowego tygrysa. Jedyne co mnie martwi to 18 stopni obrotu ( no 19 z hamowaniem sprzęgłem) gdy mnie jakiś med/linght dojedzie, a nie zdejmę go pierwszym strzałem to jestem martwy. ISU152 za bardzo jest uzależniony od zespołu , tu samemu niewiele można zdziałać, jak się ma dobrych spoterów to spokojnie można te 5k dmg wykręcić na bitwę. Jak nie, to dwa strzały i spływa.

P.S
Czy nie uważacie , że gra idzie w złym kierunku? Zamiast dodawać po 10 nowych czołgów na patch , lepiej by się zajęli poprawieniem błędów i dodali ze 2 nowe mapy.
- wyeliminowali strzały za ZERO (z BL szczególnie boli "to musiało boleć" - 0 dmg :shock: )
- naprawili MM, bo ten obecny system jest TRAGICZNY, gram od bety i gdy losuje cię jako jedynego żółtego w czerwonej drużynie, a za przeciwnikó masz zielonych i kilka purpur to co? pozostaje się utopić i nie marnować czasu. Powinni wprowadzić jakieś ligi czy podziały jak w LoL. Gry byłyby dłuższe i bardziej wyrównane.

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

wadas pisze: P.S
Czy nie uważacie , że gra idzie w złym kierunku? Zamiast dodawać po 10 nowych czołgów na patch , lepiej by się zajęli poprawieniem błędów i dodali ze 2 nowe mapy.
Dokładnie. Za dużo tych czołgów. Widać liczą na to, że ludzie będą kupować premkę aby jak najszybciej wyexpić nowe czołgi (po to są też te konkursy). Ale się przeliczą bo ile można expić podobne do siebie jak dwie krople wody pojazdy. Brytyjskie TDki były miłym wyjątkiem i czymś się wyróżniały - gram teraz Indien Panterą i cały czas mam wrażenie, że tym czołgiem już grałem. A niby jest nowy.
- wyeliminowali strzały za ZERO (z BL szczególnie boli "to musiało boleć" - 0 dmg :shock: )
- naprawili MM, bo ten obecny system jest TRAGICZNY, gram od bety i gdy losuje cię jako jedynego żółtego w czerwonej drużynie, a za przeciwnikó masz zielonych i kilka purpur to co? pozostaje się utopić i nie marnować czasu. Powinni wprowadzić jakieś ligi czy podziały jak w LoL. Gry byłyby dłuższe i bardziej wyrównane.

Systemu MM opartego na umiejętnościach oraz lig nie mają zamiaru wprowadzać, jasno to zapowiedzieli. Pozostaje Ci wyłączenie XVMa albo przyzwyczajenie się do tej sytuacji.
Najlepiej jak przegrywasz 5 bitwę z rzędu wyłączyć grę i wrócić do niej dnia następnego.
Albo poszukaj dobrego klanu. Jak masz 3 top-tiery polecam Ci DRAGO jak nie masz to ich akademię.

Awatar użytkownika

PrzemczaN
Proedroj

Post autor: PrzemczaN »

defekator pisze:Maksymalny teoretyczny dmg tego działa to 938.
No właśnie głównie o to mi chodziło. Dziś padł po moim strzale taki sam SU-152. To było 870 DMG z HE, ale do 1100 czy nawet 1000 to jeszcze sporo brakuje. Też z kolei zauważyłem, że jak czołg dostaje dwa strzały na raz to sumuje się DMG.

Co do samej gry, to ja XVMa wyłączyłem. Za dużo było myślenia nad tym, że ten jest czerwony a tamten zielony. A tak to traktuję wszystkich równo. A same patche rzeczywiście nie przynoszą zbyt wielu innowacji, zobaczymy co z tym zrobią.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Do trolla tylko HE, PP są do dupy :)
Trochę się nim nagrałem, całe Su-152 i ISU aż do BL-ki, ta to ma pierdyknięcie :)
Wadas, jak masz możliwość przejścia na Obiekta to się nie wahaj, niższy, lepszy współczynnik kamuflażu i pochyły pancerz, który niejednokrotnie życie ratuje :)

Co do aktualizacji, też mam zdanie, że powinni poprawić błędy i dodać kilka map bo rozgrywka robi się monotonna.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Nie wiem na ile to: http://world-of-tanks.eu/aktualnosci/-1 ... zacji-086/ jest prawdą, ale jeśli jest to można ładnie zarobić.
Będzie rebalancing artylerii, wszystkie co najmniej o 1 tier do góry, Su-14 o 2, więc właśnie na nią zbieram, może przy okazji jeszcze obiekta kupię...

wadas
Prytan

No nie wiem, ja się spieszę z expem by kupić tanio IS7! Is8 to świetny czołg, ale chciałem mieć też X w garażu. A SU14 sprzedałem gdzieś tydzień temu, bo słyszałem , że czeka ją nerf. Trudno :mrgreen: A całkiem nieźle mi na nim szło, miałem równe 60% win ratio po 500 bitwach :)

Jak fajnie, że można łączyć bonusy, więc tak:

Jednodniowy kod premium stąd:
http://worldoftanks.eu/news/7247-milita ... onus-code/

x5 raty za pierwszą bitwę przez kilka dni stąd:
http://worldoftanks.eu/news/7246-specia ... ry-parade/

Do tego większe zarobki i obniżka cen IS'w

http://worldoftanks.eu/news/7108-special-big-and-heavy/

Bajka ;) w dwea tygodnie zrobiłem IS-Is8 a za kilka dni iS7 ;D - tylko mam poważne obawy czy ten IS7 jest teraz coś wart, jakoś widząc potyczki to amerykańskie E110E5 go jedzie, a E100 jednym strzałem zabiera 50% hp. Więc nie wiem czy warto tym grać ?

ODPOWIEDZ