Czy multimedia ogranicza (blokuje) połączenie ?
Czy multimedia ogranicza (blokuje) po³ączenie ?
Ostatnio zauważyłem coś niepokojącego, zawsze jak chce ściągnąć coś przez torrent (oczywiście legalne rzeczy typu WoT) mam przerwy w dostawie internetu 10 sekund jest / 10 sekund znika/ 10 sekund jest/ itd. Zastanawiam się czy może multimedja coś nie pochrzaniła, lub wprowadziła jakieś ograniczenia? Kiedyś przykładowo World of Tanks ściągało mi w kilkanaście minut, a ostatnio co torrent się rozpędza, to zrywa połączenie i tą samą grę ściągałem ponad dwie godziny! Dziś to samo, chciałem pograć w Lineage 2 ściągam przez torrent i internet działa skokami...
Dodam, że zrywa połączenie tylko w przypadku dużych transferów (mam windows 7) jak coś mało popularnego i transfer nie przekracza 100 kb/s to działa normalnie. U was to samo?
Dodam, że zrywa połączenie tylko w przypadku dużych transferów (mam windows 7) jak coś mało popularnego i transfer nie przekracza 100 kb/s to działa normalnie. U was to samo?
-
- Rhetor
A nie wysycasz sam sobie łącza czasem?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Kirk pisze:wadas, nie napisałeś nic o tym jak jesteś połączony, czy jest jakieś wifi po drodze, i jeśli jest czy próbowałeś bez routera/AP. Jak z pingami do bramki w momentach kiedy Ci tak zrywa?
Internet mam od 2000r. oś Jasna , więc światłowody (teoretycznie) 100 Mb/s. Nie mam routera w domu, bezpośrednio podpięcie przez RJ45. Nigdy wcześniej takich problemów nie miałem, od kiedy jestem w IS. Dziś wieczorem odpale znowu torrenta z wot i sprawdzę, czy problem dalej występuje.
Skoro tracisz pingi do bramy to na moje oko są takie opcje:
1) Uszkodzona karta sieciowa
2) Uszkodzony port na switchu do którego jesteś wpięty
3) Ograniczyli ilość pakietów od klienta
IS ma szkielet na 1 Gb (miejscami ponoć na 10) więc nie ma opcji aby to zapchać.
Zrób tak:
1) Wejdź na noc.gts.pl i odpal ściąganie kilku plików, sprawdź czy ping idą
2) Jeśli jest kicha to zmieniaj kartę
3) jeśli nie pomaga to zgłaszaj do MM
1) Uszkodzona karta sieciowa
2) Uszkodzony port na switchu do którego jesteś wpięty
3) Ograniczyli ilość pakietów od klienta
IS ma szkielet na 1 Gb (miejscami ponoć na 10) więc nie ma opcji aby to zapchać.
Zrób tak:
1) Wejdź na noc.gts.pl i odpal ściąganie kilku plików, sprawdź czy ping idą
2) Jeśli jest kicha to zmieniaj kartę
3) jeśli nie pomaga to zgłaszaj do MM