Autostrada A4

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Kontakt:

Post autor: sajdak »

Jakub Kwaśny pisze:
sajdak pisze:pytanie do fachowców;
jadę do Krakowa interesuje mnie dojazd do Szpitalu Dietla przy Skarbowej - na którym zjeździe w Kraków wjechać optymalnie??
Zależy od pory dnia.

1. Wielicka - w porach o średnim natężeniu ruchu
2. Rybitwy i dalej Grzegórzecki, Mogilskie - Centrum w porach o większym natężeniu ruchu.

To moja sugestia.
ale chodziło mi o zjazd z autostrady - klasycznie od starej czwórki to mam "obcykane" - jadę w piątek w godzinach wczesnorannych
...

Awatar użytkownika

Autor tematu
ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

sajdak, No to Ci Kuba napisał- Albo węzeł Wielicka (1.), albo węzeł Bieżanów (2.)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Kontakt:

oki - sądziłem, że pisze mi o Wielickiej jako ulicy;)
dzięki
...

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

sajdak pisze: jadę do Krakowa interesuje mnie dojazd do Szpitalu Dietla przy Skarbowej - na którym zjeździe w Kraków wjechać optymalnie??
Zjedź na ostatnim, do ronda, na Armii Krajowej i Czarnowiejską. Będziesz najszybciej

labserdak
Obywatel

rzeżnia na a4

Post autor: labserdak »

właśnie wróciłem z Katowic i tyle krwi na asfalcie co zobaczyłem to dawno nawet w horrorze nie widziałem, normalnie masakra - a dokładnie rzeź saren - najwięcej w okolicach brzeska, chyba ekrany uwięziły zwierzęta, które tułały się wzdłuż autostrady nie mogąc wyjść z pułapki, jazda z mega wytrzeszczem i maks. 80km/h

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Ja wracałem od strony Brzeska około 1:30 i właśnie było po jednej z takich akcji. Sarna jeszcze żyła, a samochód z dwiema paniami czekał na Policję, którą mijałem jakiś 5 km dalej.
Poza tym zanim minąłem Szczepanów był jeszcze lis i zając (w kawałkach).
lll pisze:
Zjedź na ostatnim, do ronda, na Armii Krajowej i Czarnowiejską. Będziesz najszybciej
Nie wiem czy to dobra alternatywa bo w remoncie jest ul. Conrada i na Radzikowskiego może być ciasno. Przy ostatnim remoncie korek kilka razy sięgał Rząski.
Ale w optymalnych warunkach na pewno będzie najszybciej.

Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Kontakt:

no to chyba pojadę starą czwórką;)
...

bart11
Archont

Post autor: bart11 »

sajdak pisze:no to chyba pojadę starą czwórką;)
Weź też pod uwagę Łagiewniki - prawie taka sama odległość jak z Wielickiego, dużo mniej dziur i troche mniej korków. Do tego możesz odbić na Mateczny od Wadowickiej.

wikik
Metoikos

Post autor: wikik »

bart11 pisze:
sajdak pisze:no to chyba pojadę starą czwórką;)
Weź też pod uwagę Łagiewniki - prawie taka sama odległość jak z Wielickiego, dużo mniej dziur i troche mniej korków. Do tego możesz odbić na Mateczny od Wadowickiej.
No własnie wczoraj jechałem pod Karmelicką od strony alei i zjechałem na węźle Łagiewniki i byłem na miejscu tak po 15 minutach od zjazdu a była godzina 14, więc prawie szczyt.
Drobny korek był na moście koło Jubilatu i tyle, później na alejach luźno.
Nie ma sensu jechać na zjazd na IKEA bo samą obwodnicą trzeba jechać ekstra 20km.

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

sajdak, jeśli wjeżdżasz do Krakowa między 10 a 14 to śmiało jedź do Skarbowej normalnie Wielicką, Kamieńskiego i Konopnickiej, nie ma sensu kombinować w tym czasie. Zawsze możesz próbować dostać się do Alej w szczycie od Bielan, idzie w miarę płynnie popołudniu.

Conrada teraz w remoncie, więc omijaj, korki wystają za Rondo Ofiar Katynia, więc nie dość, że i tak odstoisz to i nadłożysz sporo kilometrów.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Kontakt:

ale jadę o 6 rano więc pojadę zjazdem na węzeł Wielicka(?)
...

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

No to może jeszcze jedno pytanie do znawców - ulica Opolska, jak najszybciej dojechać w godzinach szczytu do niej i z niej wyjechać popołudniu (dojazd z i do Tarnowa).

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

też bym ładował ostatnim, bo z drugiej strony coś robią podobno na Bora

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Ok, będziem myśleć, na razie mi to nie potrzebne, ale kto wie... :)

wikik
Metoikos

zjazd na węźle Tarnów pó³noc

Post autor: wikik »

Czy jest zjazd na węźle Tarnów północ do Wojnicza poprzez drogę 975 w obie strony?
Jadąc od Tarnowa jest tabliczka o zjeździe na Radłów a jadąc od Krakowa o zjeździe na Wojnicz?
Z mapy wynika, że się da ale wolę się upewnić.

ODPOWIEDZ