Pytanie o ruiny przy placu zabaw na marcince

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Autor tematu
fiolek
Metoikos

Pytanie o ruiny przy placu zabaw na marcince

Post autor: fiolek »

Witam, interesuje mnie obiekt znajdująca się na Marcince, w lesie, zaraz za placem zabaw. Wygląda to na jakiś schron… teren nie jest zabezpieczony a wygląda na dość niepewny.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wykonuję projekt magisterski na temat Marcinki i bardzo ciekawi mnie co to za obiekt, a jeszcze nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat. Może ktoś wie co to jest? Pozdrawiam

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

A nie są to fundamenty z podpiwniczeniem jakiejś restauracji czy baru (albo przynajmniej kiosku gastronomicznego), który kiedyś stał na tym miejscu... Nie żebym pamiętał, ale jakoś mi się tak wydaje... Podobny stał kiedyś na Piaskówce koło stawu...

Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Kontakt:

Post autor: sajdak »

czy jakaś stara kręgielnia?
...

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Kręgielnia to ten budyneczek w kształcie odwróconej jedynki na północ od restauracji...

Autor tematu
fiolek
Metoikos

Marcin Zaród pisze:A nie są to fundamenty z podpiwniczeniem jakiejś restauracji czy baru (albo przynajmniej kiosku gastronomicznego), który kiedyś stał na tym miejscu... Nie żebym pamiętał, ale jakoś mi się tak wydaje... Podobny stał kiedyś na Piaskówce koło stawu...
właściwie pasowałoby to do tego kiosku czy baru :) dzięki
może ktoś dokładniej pamięta jak to wyglądało dawniej?
a kręgielnia była z drugiej strony, teraz jest tam parking

Macumba
Proedroj

Post autor: Macumba »

Przecież budynek starej kręgielni już dawno rozebrali. Stał tam, gdzie teraz nowy parking na południe od restauracji. A z tym budynkiem z fotografii to rzeczywiście tajemnicza sprawa. Mógł mieć związek z Parkiem Kultury i Wypoczynku, który powstawał tam w latach 60. i pierwszej poł. 70. A można wiedzieć coś bliżej na temat tej pracy magisterskiej.

Kulfon
Rhetor

Post autor: Kulfon »

Przypadkiem nie jest to jakiś stary ''obiekt'' Zakładu Gazowniczego.?
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''

Miłek
Prytan

Post autor: Miłek »

Zawsze byłem przekonany, że to nieczynne szalety. Są dwa wejścia a środek cały w kafelkach

Autor tematu
fiolek
Metoikos

Macumba pisze:Przecież budynek starej kręgielni już dawno rozebrali. Stał tam, gdzie teraz nowy parking na południe od restauracji. A z tym budynkiem z fotografii to rzeczywiście tajemnicza sprawa. Mógł mieć związek z Parkiem Kultury i Wypoczynku, który powstawał tam w latach 60. i pierwszej poł. 70. A można wiedzieć coś bliżej na temat tej pracy magisterskiej.
Robię projekt zagospodarowania terenów Marcinki - ruiny, plac zabaw, las.
Jeśli ktoś wie coś ciekawego o tym starym Parku Kultury i Wypoczynku chętnie poczytam bo jest bardzo mało informacji na ten temat...

ODPOWIEDZ