Witam, interesuje mnie obiekt znajdująca się na Marcince, w lesie, zaraz za placem zabaw. Wygląda to na jakiś schron… teren nie jest zabezpieczony a wygląda na dość niepewny.
Wykonuję projekt magisterski na temat Marcinki i bardzo ciekawi mnie co to za obiekt, a jeszcze nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat. Może ktoś wie co to jest? Pozdrawiam
Pytanie o ruiny przy placu zabaw na marcince
-
- Rhetor
-
- Rhetor
właściwie pasowałoby to do tego kiosku czy baru dziękiMarcin Zaród pisze:A nie są to fundamenty z podpiwniczeniem jakiejś restauracji czy baru (albo przynajmniej kiosku gastronomicznego), który kiedyś stał na tym miejscu... Nie żebym pamiętał, ale jakoś mi się tak wydaje... Podobny stał kiedyś na Piaskówce koło stawu...
może ktoś dokładniej pamięta jak to wyglądało dawniej?
a kręgielnia była z drugiej strony, teraz jest tam parking
Przecież budynek starej kręgielni już dawno rozebrali. Stał tam, gdzie teraz nowy parking na południe od restauracji. A z tym budynkiem z fotografii to rzeczywiście tajemnicza sprawa. Mógł mieć związek z Parkiem Kultury i Wypoczynku, który powstawał tam w latach 60. i pierwszej poł. 70. A można wiedzieć coś bliżej na temat tej pracy magisterskiej.
Robię projekt zagospodarowania terenów Marcinki - ruiny, plac zabaw, las.Macumba pisze:Przecież budynek starej kręgielni już dawno rozebrali. Stał tam, gdzie teraz nowy parking na południe od restauracji. A z tym budynkiem z fotografii to rzeczywiście tajemnicza sprawa. Mógł mieć związek z Parkiem Kultury i Wypoczynku, który powstawał tam w latach 60. i pierwszej poł. 70. A można wiedzieć coś bliżej na temat tej pracy magisterskiej.
Jeśli ktoś wie coś ciekawego o tym starym Parku Kultury i Wypoczynku chętnie poczytam bo jest bardzo mało informacji na ten temat...