Tablety... co warto nabyć?

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Tak, tak, o baterii wiem. Na wszelki wypadek już czarny scenariusz uruchamiam, żeby nie być później zaskoczonym.

W sumie Ravir dobrze mówisz... odtwarzacze MP3 to żadna nowość ani hit, a jednak za średnie Sony trzeba 300zł dać o.O

To zostaje mi iść palić opony o podwyżki dla nauczycieli i kupię i tablet i laptop :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

Odgrzebałem temat, bo mam pytanie do mądrzejszych ode mnie.

Pół roku temu kupiłem tablecik i przez ten czas był bardzo intensywnie użytkowany - ja i dzieci. W najlepszych okresach ładowany dwa razy dziennie. Obecnie bateria jest w stanie katastrofalnym. Po naładowaniu nawet godziny nie da się pograć.

Czy jest sens szukać kogoś kto założy nową baterię, czy koszt raczej będzie taki, żeby pomyśleć o nowym?

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Zależy. Napisz dokładnie jaki to tablet. Bo może się okazać, że wymiana baterii jest bardzo prosta i jej cena nie będzie wysoka.
Jednak jeśli miałbym być szczery to nie wiem czy nie bym nie poszukał jakiegoś nowego tabletu.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

To jest ściągany z CHRL Freelander 7'
Bardzo fajny sprzęt z dual sim, no ale.... Bateria nie wytrzymała

http://tabletem.pl/opis/3541606/freelan ... u-gsm.html

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Ja też mam pytanie bo w sprzęcie komputeropodobnym jestem "lajkonikiem" ;)

Chciałbym mojemu dziecięciu (3 lata) zakupić tablet. Głownie ma służyć jako odtwarzacz filmów w domu i samochodzie oraz do aplikacji typu angrybirds, pianino czy rysowanie.
Z racji wieku użytkownika nie chciałbym przepłacić, ale też nie chcę kupować badziewek dedykowanych dzieciom bo obejrzałem kilka i jakoś nie przemawiają do mnie te pstrokate obudowy, w których schowany jest mini wyświetlacz.
Chciałbym się zmieścić w kwocie do 400 zł stąd też mój dylemat bo nie wiem czego i jak szukać.
Ktoś może coś polecić?

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Patrz na baterię, głośniki i ewentualnie na jakiś wyświetlacz jakby był lepszy. Android 4, a reszta nieważna.
Z doświadczenia stawiałbym głównie na baterię.

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Z doświadczenia widzę (też dziecko 4 lata), że 10 cali dla takiego dzieciaka to za ciężki... Dlatego lepiej 7 cali.... Co do firmy to już hulaj dusza... Ja osobiście bym pewnie 3 stówki dopłacił do nexusa, bo to jakość 100 razy lepsza niż cokolwiek za 400-500 złotych.... Niestety nie ma kamerki od strony zewnętrznej, ale poza tym wymiata.

ODPOWIEDZ