Parkowanie w Tarnowie

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

Czy ktoś wie o co chodzi. Ostatnio często widuję parkującego przy schodach, obok Grobu Nieznanego Żołnierza czarnego garbusa. Piszę parkującego, bo on tam nie zatrzymuje się na chwilkę, tylko na... dłużej. Straży miejskiej to nie przeszkadza, więc zakładam, że to jakaś fisza musi być.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Straży miejskiej to nie przeszkadza,
Straży miejskiej bardzo rzadko przeszkadzają nieprawidłowo zaparkowane samochody więc nie sugerowałbym się tym.

Marco
Metoikos

Parkowanie w Tarnowie

Post autor: Marco »

Witam. Ostatnio byłem w dn. 22.03.2013. na ul. Nadbrzeżnej Dolnej (rejon Straży Miejskiej w Tarnowie), moją uwagę zwróciły samochody parkujące w strefie płatnego parkowania (ciągle te same - bywam tam częściej) które stały bez kart opłaty parkingowej oraz specjalnych zezwoleń na parkowanie w tej strefie, na pytanie w siedzibie Straży Miejskiej czy to jest zgodne z przepisami uzyskałem odpowiedź że nie mogą udzielić mi takiej odpowiedzi bo musieli by to sprawdzić najlepiej po czyimś zgłoszeniu (parking znajduje się 20 m od wejścia głównego Straży Miejskiej). Na pytanie czy to nie są przypadkiem samochody pracowników Straży Miejskiej strażnik spuścił tylko wzrok i powiedział że nie zna wszystkich samochodów kolegów. Nadmieniam, że nie zauważyłem miejsca wydzielonego dla "klientów" Straży Miejskiej umożliwiającego zatrzymanie na powiedzmy 10-15 minut w celu załatwienia szybkich spraw. Co sądzicie o traktowaniu kierowców jako równych i równiejszych i czy podobne sytuacje maja miejsce w innych rejonach Tarnowa?
Załączniki
Nadbrze¿na Dolna - Tarnów

Wojtasek
Prytan

Post autor: Wojtasek »

Marco pisze:uzyskałem odpowiedź że nie mogą udzielić mi takiej odpowiedzi bo musieli by to sprawdzić najlepiej po czyimś zgłoszeniu
Czy Ty aby tego nie uczyniłeś?

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Tam, mają miejsce jeszcze w innych rejonach... koło policji jest taka jedna ulica na której nie musisz mieć karty parkingowej

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Pl. Kazimierza Wlk. tam też można stać bezkarnie albo ze starym identyfikatorem mieszkańca, niekoniecznie na dany samochód.
Od godziny 8 rano do 17 nie sposób tam znaleźć miejsca - chyba wszyscy właściciele kantorów i restauracji mają tam parking w czasie pracy. Kontrolerzy tam nie wchodzą w ogóle.
Ale kto by się tym przejmował...

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Na Placu pod Dębem jest identyczna sytuacja Kiedy identyfikator jest nieważny, jest na inny samochód, bądź jest wepchnięty tak, że widać tylko, że identyfikator jakiś jest(może to karta biblioteczna) to mandatu nie ma. Tak samo parkuje sobie tam na chodniku taka Kia albo Toyota Yaris. Straż miejska przejeżdża, potem przechodzi kontroler, ale gdzie ;) zero reakcji, a nie mają ani karty ani identyfikatora... Tak samo właściciel jednego z ciucholandów na Żydowskiej podjeżdża swoim Oplem z abonamentem miesięcznym na sierpień 2012 i nigdy nie ma mandatu za szybą :D

halford
Rhetor

Ja mam miesięczne abonamenty na parkowanie i zdarzyło mi się zapomnieć wsadzić nową kartę. Mandatu nigdy nie dostałem choć kontroler przechodził. Po prostu gubi ich rutyna i lenistwo.

Awatar użytkownika

Autor tematu
LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

halford, zarówno Twoje jak i moje auto stoi na jednej ulicy od dobrych kilku lat, początkowo sprawdzali, sprawdzają po 1 stycznia, później już tak średnio.

zack
Obywatel

Post autor: zack »

Baxon pisze:Pl. Kazimierza Wlk. tam też można stać bezkarnie albo ze starym identyfikatorem mieszkańca, niekoniecznie na dany samochód.
Od godziny 8 rano do 17 nie sposób tam znaleźć miejsca - chyba wszyscy właściciele kantorów i restauracji mają tam parking w czasie pracy. Kontrolerzy tam nie wchodzą w ogóle.
Ale kto by się tym przejmował...
Wchodzą, wchodzą. Tylko roboty nie mają. Bo cały czas te same samochody.
Kantorowcy mają wykupione roczne pozwolenia. Do tego dochodzą mieszkańcy.
A i Twoje autko tu codziennie stoi :lol:

Awatar użytkownika

figa
Archont

Post autor: figa »

Dzisiaj pięknie ktoś zaparkował na Szerokiej. Tył wystawał na ulicę, a autobusy na chodnik musiały wjeżdżać, aby się zmieścić. I nie trwało to tylko chwilkę. Bo ja ok. 20-30 min. parkowałam obok.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

zack pisze:
Wchodzą, wchodzą. Tylko roboty nie mają. Bo cały czas te same samochody.
Kantorowcy mają wykupione roczne pozwolenia. Do tego dochodzą mieszkańcy.
No to mnie rozbawiłeś, stawiam czarnego Jasia jeśli udowodnisz, że wszyscy kantorowcy mają wykupione abonamenty. Poważnie!
A i Twoje autko tu codziennie stoi :lol:
Drobna poprawka: auto mojej żony i parkuje tam od 2000 roku zgodnie z posiadanymi uprawnieniami. Ja natomiast już dwa razy tam dostałem mandat za parkowanie więc trochę popłynąłeś ze swoim śledztwem ;)

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

pod siedzibą SM mogę wszystko
Załączniki
mini1.jpg
3150ml ARh- & DKMS

halford
Rhetor

Buraczek przed chwilą na Nowym Świecie: