wydaje mi się, że był już podobny temat, może nie chodziło o majówkę, ale nie mogę go znaleźć...
możecie mi coś zaproponować? za nieduże pieniądze, na parę dni, nie potrzebujemy luksusów (studenci:D ) gdzieś niedaleko Tarnowa
gdzie na weekend majowy?
gdzie na weekend majowy?
ona jest jak skórzany pasek- niby cienki, a w rękach nie rozerwiesz. A gdybyś się na nim powiesił to też wytrzyma/ A. Sapkowski/
-
- Rhetor
Trochę dalej ale Praga/Czechy wyjdzie podobnie, teraz zarezerwować hostele.
Żeby było tanio to potrzeba grup 5 osobowych.
Trasa:
Tarnów-Kraków (PKP) - ok 15 zł
Kraków-Polski Cieszyn (PKS) ok 15 zł
Polski Cieszyn - Czeski Cieszyn (Spacer na dworzec CzKP)
Bilet zbiorowy dla 5 osób (maks co można kupić, mniej osób=większa cena).
Ostatnim razem płaciłem ok 950 koron za całość
950:5= 190 koron x 0.1620 zł (średnio kurs) = ok 31 zł w jedną stronę
Bilet w jedną stronę może wyjść -+ 65 złoty, hostele w Pradze to ok 45 za dobę (przyzwoite)
Jedzenie tanie: hipermarkety, grille jak kto woli.
Żeby było tanio to potrzeba grup 5 osobowych.
Trasa:
Tarnów-Kraków (PKP) - ok 15 zł
Kraków-Polski Cieszyn (PKS) ok 15 zł
Polski Cieszyn - Czeski Cieszyn (Spacer na dworzec CzKP)
Bilet zbiorowy dla 5 osób (maks co można kupić, mniej osób=większa cena).
Ostatnim razem płaciłem ok 950 koron za całość
950:5= 190 koron x 0.1620 zł (średnio kurs) = ok 31 zł w jedną stronę
Bilet w jedną stronę może wyjść -+ 65 złoty, hostele w Pradze to ok 45 za dobę (przyzwoite)
Jedzenie tanie: hipermarkety, grille jak kto woli.
http://www.pogorza.pl/ciezkowicko-rozno ... razowy.htm
Polecam szczególnie ośrodek w Polichtach ale nie wiem czy na maj będzie wolne. Z Tarnowa są szlaki piesze i rowerowe biegnące na pogórze.
Polecam szczególnie ośrodek w Polichtach ale nie wiem czy na maj będzie wolne. Z Tarnowa są szlaki piesze i rowerowe biegnące na pogórze.
mamy nadzieję, że jednak już śniegu nie będzie. Dziękuję wszystkim za propozycje, zastanowimy się. Ta Praga brzmi kuszącowejss pisze:Gdzie na majówkę? Przed dom lepić bałwana.
ona jest jak skórzany pasek- niby cienki, a w rękach nie rozerwiesz. A gdybyś się na nim powiesił to też wytrzyma/ A. Sapkowski/
Byłem rok temu w Pradze. Pamiętajcie jedno, naprawdę warto wybrać się na rejs po Wełtawie. Widoki są boskie. No i Praga nocą to czyste szaleństwo.neya3 pisze:mamy nadzieję, że jednak już śniegu nie będzie. Dziękuję wszystkim za propozycje, zastanowimy się. Ta Praga brzmi kuszącowejss pisze:Gdzie na majówkę? Przed dom lepić bałwana.