Zasięg w ruskich artach to porażka, Wespa z 3 tieru ma więszy zasięg od Su-8 z tieru piątegoLordRuthwen pisze:Tylko niestety ten zasięg...
World of Tanks
-
- Rhetor
Ajtam, sprzed chwili na su-8: 4 fragi 4 uszkodzonych
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Zapewne ktoś z was instalował mod xvm (chyba dobrze piszę, ale nie mam teraz dostępu do gry). W każdym razie chodzi mi o to, że robię dokładnie tak jak na instrukcjach, kopiuje co trzeba, gdzie trzeba, odpisałem grę tym plikiem co trzeba. Podczas ładowania bitwy nawet mam informacje że to mod xvm, ale żadnych statystyk jeszcze nie widziałem...
-
- Rhetor
Ja ostatnio jeżdżę bez żadnych modów, nie chce mi się z tym bawić, kiedyś używałem tego z kolorami słabych punktów pojazdów, ale od przesiadki na Obiekta 704 nie jest mi to potrzebne
-
- Rhetor
Su-8 to akurat arty na której rozegrałem najwięcej bitew, długi okres służyła mi do zarabiania! Niesamowita celność i trajektoria lotu pocisków dzięki której można zabijać wroga za skałkami!LordRuthwen pisze: No i zapadła decyzja, sprzedałem su-14, kupiłem su-8
Ciężko się na początku przyzwyczaić do niskiego dmg, ale daje radę, od boku potrafi wsadzić i za 1000, tylko od frontu jest delikatnie mówiąc kupa.
Ale są i plusy w postaci szybszego i mniejszego pojazdu, większej szybkostrzelności oraz lepszej celności.
Tylko niestety ten zasięg...
57% win ratio, czyli coś tam wpływałem na rozgrywkę moją Suczką Choć niekiedy nie da się nic zrobić jak wróg wpada do naszej bazy w pierszej minucie a team nie potrafi go ustrzelić.
Obecnie bawię się w "Boga" na SU14. Kocham power tego działka, gdzie często gęsto za 1 strzałem zdejmuje 8 tier, a i celność jest niczego sobie!
A na koniec bonus:
Dorobił się już ktoś majora? Jak tak dalej pójdzie to wbije mu generała
-
- Rhetor
Wiem, też to wykorzystuję skwapliwiewadas pisze:Su-8 to akurat arty na której rozegrałem najwięcej bitew, długi okres służyła mi do zarabiania! Niesamowita celność i trajektoria lotu pocisków dzięki której można zabijać wroga za skałkami!
Tak, tylko ta prędkość "przemieszczania się"... Su 14 mi się dobrze grało ale lepiej jest Su8, przynajmniej mi, no i zawsze na + wychodzęwadas pisze:Obecnie bawię się w "Boga" na SU14. Kocham power tego działka, gdzie często gęsto za 1 strzałem zdejmuje 8 tier, a i celność jest niczego sobie!
Ja mam max starszego lejtnanta, nie wiem jak to przetłumaczyć na nasze.
Wadas
Major to najwyższy stopień, więcej mieć nie możesz na typie59 mam 4k bitew, rozwiniętą w połowie 5 umiejętność i taż mam majora.
A jak już przy WOT jesteśmy to poniżej wklejam coś z serii "gimbusy i WOT"
http://www.youtube.com/watch?v=dC19FJUI ... e=youtu.be
Proszę zwrócić uwagę na nowatorską taktykę M3 Stuart i honorowe postępowanie T18, który najwyraźniej stwierdził, że gdy nie może wygrać to popełni samobójstwo. Gra oczywiście przegrana
Major to najwyższy stopień, więcej mieć nie możesz na typie59 mam 4k bitew, rozwiniętą w połowie 5 umiejętność i taż mam majora.
A jak już przy WOT jesteśmy to poniżej wklejam coś z serii "gimbusy i WOT"
http://www.youtube.com/watch?v=dC19FJUI ... e=youtu.be
Proszę zwrócić uwagę na nowatorską taktykę M3 Stuart i honorowe postępowanie T18, który najwyraźniej stwierdził, że gdy nie może wygrać to popełni samobójstwo. Gra oczywiście przegrana
Grałem na teście tym nowym brytyjskim TD 10 tieru. Masakra - zwrotny i szybki jak jagpanther.
Działo 183 mm
Złota amunicja to pociski typu HESH. Co sprowadza się do tego, że jak spenetruje to zadaje około 1900 dmg (a penetracji ma 275 mm). Jak nie spenetruje to ma obrażenia mniej więcej takie jak s-51 - wraz ze splashem. 8 i 9 tiery schodzą na jeden strzał.
Wady - wbrew pozorom bardzo słaby pancerz, tylko 12 pocisków na pokładzie, długi czas przeładowania i słaba celność.
Ale i tak wymiata.
Jak ktoś nie ma pomysłu w co iść to niech odkupi churchila I i wbija expa bo możliwe z niego będzie przejście na 6 tier brytyjskich TD (wolne, bardzo opancerzone z szybkostrzelnymi działami o średnim dmg) za jakieś 63 k expa.
Dość fajnym czołgiem jest też Pz.Kpfw Aufs Ic na III tierze - prędkość maksymalna około 80 km na godzinę po prostej. Do tego 6 kasetowy magazynek w jednej kasecie 8 pocisków. Co oznacza, że w ciągu jakiś 6 sekund wystrzeliwywuje 48 pocisków. Dmg każdego z nich to tylko 8 penetracja 33 więc szkód dużych nie robi - ale za to zamieszanie straszne
Działo 183 mm
Złota amunicja to pociski typu HESH. Co sprowadza się do tego, że jak spenetruje to zadaje około 1900 dmg (a penetracji ma 275 mm). Jak nie spenetruje to ma obrażenia mniej więcej takie jak s-51 - wraz ze splashem. 8 i 9 tiery schodzą na jeden strzał.
Wady - wbrew pozorom bardzo słaby pancerz, tylko 12 pocisków na pokładzie, długi czas przeładowania i słaba celność.
Ale i tak wymiata.
Jak ktoś nie ma pomysłu w co iść to niech odkupi churchila I i wbija expa bo możliwe z niego będzie przejście na 6 tier brytyjskich TD (wolne, bardzo opancerzone z szybkostrzelnymi działami o średnim dmg) za jakieś 63 k expa.
Dość fajnym czołgiem jest też Pz.Kpfw Aufs Ic na III tierze - prędkość maksymalna około 80 km na godzinę po prostej. Do tego 6 kasetowy magazynek w jednej kasecie 8 pocisków. Co oznacza, że w ciągu jakiś 6 sekund wystrzeliwywuje 48 pocisków. Dmg każdego z nich to tylko 8 penetracja 33 więc szkód dużych nie robi - ale za to zamieszanie straszne
Jest łatwa okazja do zarobku, ale i pewne ryzyko.
Chodzi o pociski 83mm High-Explosive HE Mk.3. To odłamkowe pociski do brytola 8 tieru.
Obecnie kosztują 85 kredytów. Po pachu 0.8.4 ich cena prawdopodobnie będzie wynosiła 260 kredytów. Jak łatwo obliczyć kupując je teraz a sprzedając po pachu można zarobić 45 kredytów na pocisku. Inwestując 1 mln kredytów w pociski możemy albo zyskać 529 tysięcy albo stracić 500 tysięcy jeżeli WG w ostatniej chwili wycofa się z tej podwyżki dla serwera europejskiego.
No ale kto nie ryzykuje ten nie ma Ja tam zaryzykuję i wszystkie kredyty jakie mam zainwestuję w spekulacje pociskami odłamkowymi i zakupię ich z 200 000 sztuk
Pach wejdzie prawdopodobnie we wtorek, wystarczy tylko jutro dokładnie sprawdzić pachnoty (chociaż i po tym nie będzie 100% pewności na zarobek, bo mogą wymusić automatyczną sprzedaż tych pocisków przy wchodzeniu pacha)
Chodzi o pociski 83mm High-Explosive HE Mk.3. To odłamkowe pociski do brytola 8 tieru.
Obecnie kosztują 85 kredytów. Po pachu 0.8.4 ich cena prawdopodobnie będzie wynosiła 260 kredytów. Jak łatwo obliczyć kupując je teraz a sprzedając po pachu można zarobić 45 kredytów na pocisku. Inwestując 1 mln kredytów w pociski możemy albo zyskać 529 tysięcy albo stracić 500 tysięcy jeżeli WG w ostatniej chwili wycofa się z tej podwyżki dla serwera europejskiego.
No ale kto nie ryzykuje ten nie ma Ja tam zaryzykuję i wszystkie kredyty jakie mam zainwestuję w spekulacje pociskami odłamkowymi i zakupię ich z 200 000 sztuk
Pach wejdzie prawdopodobnie we wtorek, wystarczy tylko jutro dokładnie sprawdzić pachnoty (chociaż i po tym nie będzie 100% pewności na zarobek, bo mogą wymusić automatyczną sprzedaż tych pocisków przy wchodzeniu pacha)