250 tys. zł to kwota wyjściowa w negocjacjach organizatorów Tour de Pologne z miastami etapowymi.Goscinny pisze: dowiesz się ile miasto musiało zapłacić za to, że Lang zrobi tutaj start?
4 etap Tour de Pologne wystartuje z Tarnowa.
-
- Rhetor
-
- Rhetor
- Kontakt:
Sprawa jest jeszcze w toku, zatem o konkretach mówić się nie da. Dowiedziałem się jednak, że ma to być kwota pięcio-, a nie sześciocyfrowa.MST wónraT pisze:250 tys. zł to kwota wyjściowa w negocjacjach organizatorów Tour de Pologne z miastami etapowymi.Goscinny pisze: dowiesz się ile miasto musiało zapłacić za to, że Lang zrobi tutaj start?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
-
- Rhetor
- Kontakt:
Jedna piąta kwoty, która się tu pojawiała.MST wónraT pisze:Pewnie w wyniku negocjacji.Jakub Kwaśny pisze: Dowiedziałem się jednak, że ma to być kwota pięcio-, a nie sześciocyfrowa.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Ewentualne uwagi już nie do mnie. Ja miałem się dowiedzieć i się dowiedziałem. Ale przyjmuję opinię, która w dużym stopniu wpływa na moje postrzeganie tej sprawy. Hah nawet nie zdawałem sobie sprawy jak duży wpływ ma to forum na moje sądy i opinie.Goscinny pisze:Jakub Kwaśny, jak za punkt na mapie i informację w materiałach - to dużo. Tak, jak pisałem - startów się nie pokazuje, ew. jako bardzo krótką zajawkę typu: "7 etap rozpoczął się w Tarnowie". Kropka.
Jakub Kwaśny,
Na metę nie mieliśmy szans, bo meta kosztuje o wiele więcej. Zresztą dla mnie jest to takie trochę wywrócenie ról - miasta płacą za to, że jakiś etap się u nich rozpocznie czy skończy. Przecież jakby żadne nie było zainteresowane, to TdP miałby problem, prawda?
Najlepiej być chyba miastem na trasie - najtaniej, albo bezkosztowo, a jak niedaleko mety, to w TV pokażą i tak
Na metę nie mieliśmy szans, bo meta kosztuje o wiele więcej. Zresztą dla mnie jest to takie trochę wywrócenie ról - miasta płacą za to, że jakiś etap się u nich rozpocznie czy skończy. Przecież jakby żadne nie było zainteresowane, to TdP miałby problem, prawda?
Najlepiej być chyba miastem na trasie - najtaniej, albo bezkosztowo, a jak niedaleko mety, to w TV pokażą i tak
Cytat:
"Światowa czołówka zawodników wyruszy z tarnowskiego rynku 31 lipca i przejedzie do Łęgu Tarnowskiego, gdzie wstępnie wyznaczono punkt tzw. "ostrego startu"."
Popatrzmy w kalendarz: 31 lipca 2013, środa
Start etapu zazwyczaj jest ok. godziny 12-13.
Jak rozumiem, prezydent ze swoją ekipą bez problemu oglądnie ten start. Młodzież ma wakacje, więc pewnie ktoś przyjdzie. Bezrobotni też będą mieli atrakcję.
A ci, co się złożyli na ten start? Do roboty i nie płakać. Ktoś pracować musi, aby bawić mógł się KTOŚ.
"Światowa czołówka zawodników wyruszy z tarnowskiego rynku 31 lipca i przejedzie do Łęgu Tarnowskiego, gdzie wstępnie wyznaczono punkt tzw. "ostrego startu"."
Popatrzmy w kalendarz: 31 lipca 2013, środa
Start etapu zazwyczaj jest ok. godziny 12-13.
Jak rozumiem, prezydent ze swoją ekipą bez problemu oglądnie ten start. Młodzież ma wakacje, więc pewnie ktoś przyjdzie. Bezrobotni też będą mieli atrakcję.
A ci, co się złożyli na ten start? Do roboty i nie płakać. Ktoś pracować musi, aby bawić mógł się KTOŚ.
No cóż... Połowa tematów na forum dotyka problemu, że Tarnów to prowincja, że niewiele się tu dzieje, ale każdy chciałby, aby działo się coś innego.
Moim zdaniem, jest to ciekawa propozycja, a kwota 50 tys. w skali miasta to niewielki wydatek na ogólnopolską promocję, a pytania w stylu: "Trzeba się dowiedzieć komu te pieniądze zabrano", pachną dużym nadużyciem.
W mojej opinii - miasto od tego nie zbiednieje, mieszkańcy również, a ewentualny przyjazd ekip, kibiców i telewizji zwróci koszty organizacji poniesione przez UM.
Pozdrawiam
Moim zdaniem, jest to ciekawa propozycja, a kwota 50 tys. w skali miasta to niewielki wydatek na ogólnopolską promocję, a pytania w stylu: "Trzeba się dowiedzieć komu te pieniądze zabrano", pachną dużym nadużyciem.
W mojej opinii - miasto od tego nie zbiednieje, mieszkańcy również, a ewentualny przyjazd ekip, kibiców i telewizji zwróci koszty organizacji poniesione przez UM.
Pozdrawiam
http://www.rdn.pl/~radiom/rdn/index.php ... de-pologne
Według tej informacji start rzeczywiście ma być na dawnej Kapłanówce, ale dalej trasa ma jednak przebiegać przez Rynek.
Według tej informacji start rzeczywiście ma być na dawnej Kapłanówce, ale dalej trasa ma jednak przebiegać przez Rynek.
I po dzisiejszej transmisji w TV wynika z tego że TDP zaczyna się jakieś 60 kilometrów przed metą. Jak by nie można było pokazać całej trasy od startu do mety. Lepiej puścić powtórki Ligi Mistrzów i inne badziewie powtórek powtórki.
Więc z promocji Tarnowa w TV będzie info że ruszyli i pojechali. No chyba, że na Krakowskiej cały peleton wytnie dzwona na dziurze ewentualnie trafi w miejsce gdzie nie będzie fugi.
Więc z promocji Tarnowa w TV będzie info że ruszyli i pojechali. No chyba, że na Krakowskiej cały peleton wytnie dzwona na dziurze ewentualnie trafi w miejsce gdzie nie będzie fugi.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;