Pizzeria FORUM - odradzam wszystkim
Pizzeria FORUM - odradzam wszystkim
Właśnie zostałem zbulwersowany przez pizzerię "Forum". Dlaczego? Otóż na ich stronach jest informacja, że dowożą na terenie miasta Tarnowa, a nawet poza.
Chciałem zamówić pizzę z dowozem. Kiedy podałem adres (w Tarnowie, niedaleko centrum) dowiedziałem się, że na ta ulice nie dowożą !!!!
Pani powiedziała, żebym wyszedł.... pod "biedronkę" - czyli jakieś 300 m - pizza "z dowozem"!!!
Wyśmiałem ją i zadzwoniłem do innej pizzerii - nie było najmniejszych problemów z zamówieniem.
Tak się wkurzyłem, że mam pytanie do naszych forumowych "prawników". Czy odmowa dowozu, pomimo tego, że na stronach (czyli w ofercie) nie ma żadnych wykluczeń dot. adresów w mieście może zostać zgłoszona do Rzecznika Konsumenta (nota bene mojego znajomego - mieszka obok mnie też na tej "zakazanej" ulicy)?
Tak więc wszystkim powiadam - zanim zamówicie coś w "Forum" sprawdźcie, czy nie mieszkacie w strefie zakazanej!
Chciałem zamówić pizzę z dowozem. Kiedy podałem adres (w Tarnowie, niedaleko centrum) dowiedziałem się, że na ta ulice nie dowożą !!!!
Pani powiedziała, żebym wyszedł.... pod "biedronkę" - czyli jakieś 300 m - pizza "z dowozem"!!!
Wyśmiałem ją i zadzwoniłem do innej pizzerii - nie było najmniejszych problemów z zamówieniem.
Tak się wkurzyłem, że mam pytanie do naszych forumowych "prawników". Czy odmowa dowozu, pomimo tego, że na stronach (czyli w ofercie) nie ma żadnych wykluczeń dot. adresów w mieście może zostać zgłoszona do Rzecznika Konsumenta (nota bene mojego znajomego - mieszka obok mnie też na tej "zakazanej" ulicy)?
Tak więc wszystkim powiadam - zanim zamówicie coś w "Forum" sprawdźcie, czy nie mieszkacie w strefie zakazanej!
- Załączniki
-
- Strefy dowozu z "forum"
- pizzeriaforum-dowóz.jpg (32.21 KiB) Przejrzano 11967 razy
-
- Rhetor
Pizza jest w Forum niedobra. Jeżeli ktoś chce zjeśc dobrą pizze w Tarnowie to albo Sop[rano(tyle ze drogo!) albo w nowo otwartej pizzeri na Rynku.Jest tam naprawde świetna pizza i ciasto jak we Włoszech. Forum to popłuczyna pizzy i zdania nie zmienie dopoki nie zobacze wyzszej jakości ciasta.Keleos pisze:Zmień temat na "odradzam dowóz" albo coś takiego, bo sama Pizzeria jest jak najbardziej w porządku (jeśli o jadło chodzi)
Ostatnio zmieniony 27-04-2010, 20:13 przez Mr Greenback, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
Polską? Czyli dorzucic kukurydze i polać ketchupemKeleos pisze:"ciasto jak we Włoszech" - tyle, ze nie każdy chce "włoską" pizzę. Ja wolę "polską".
Jednym słowem kotlet schabowy np.na słodko.Nazywa sie to chyba profancją....
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Keleos, nie wiem czy pyszna czy nie, bo NIE DOWOŻĄ do fragmentu Centrum! Pomimo ich zapewnień na stronie. Nie obchodzi mnie czy mają dobre jedzenie - zostałem potraktowany jakbym mieszkał gdzieś, gdzie napadają i mordują dostawców pizzy.
Coś tam kiedyś czytałem ile straty generuje jeden niezadowolony klient - a już będzie ich więcej, bo w pracy, mam nadzieję, zrezygnujemy z dostaw od nich na rzecz konkurencji.
Coś tam kiedyś czytałem ile straty generuje jeden niezadowolony klient - a już będzie ich więcej, bo w pracy, mam nadzieję, zrezygnujemy z dostaw od nich na rzecz konkurencji.
-
- Rhetor
Kebabów w Polsce nie jem bo to syf. A kto jadl go choćby w Turcji to nie zje na pewno tego z naszej ulicy. Idąc Twoim tropem wielbicielu polaczczyzny---jedni zjedzą pierogi domowej roboty ,a inni mrożonkę z Tesco. Zależy co kto lubi. Nie rozmywajmy tematu.A Gosinnemu mówiee ze nie ma czego żałować.Keleos pisze:Cóż, Greenback: jedni piją Macchiato, jedzą Croissanty i zostawiają Fccesy, a inni cieszą się, że mogą być Polakami i robić wszystko na swój styl i wg. własnego upodobania.
Kebaba pewnie też nie zjesz, jeśli nie jest z jagnięciny?
Goscinny: cóż, na Wałową też nie dowożą, a to samo Centrum... ; )
-
- Rhetor
Jasne.Kawe pijasz z Lublina. Bo jest na modłę polską hehe Tak oto można popaść w śmieszność próbując udawadniać swoje racje. Z mojej strony koniec tematu bo pizzy by forum nie jem i nie bede.Keleos pisze:Zlinczuj mnie jeszcze, bo nie jestem fanem kawioru, a kawy nie pijam prosto z Brazylii...