Dobry Chińczyk w Tarnowie ?
Dobry Chińczyk w Tarnowie ?
Szukam jakiejś smacznej knajpy chińskiej w naszym mieście. Wiem o istnieniu dwóch, jednej na Wekslarskiej, drugiej na Słonecznej. W żadnej nie jadłem, więc będę wdzięczny za Wasze opinie na ich temat.
Muszę się niezgodzić co do Chińczyka na Wałowej - mimo obskurnego wyglądu miałam nadzieję,że jedzenie będzie dobre. Ale jak dla mnie jedzenie było okropne może mieli gorszy dzień? ) i do tego wyglądało tak nieapetycznie że bałam się zjeść. Ale że człowiek był głodny, odczekał swoje z pustym żołądkiem, no to nie miałam wyjścia i zjadłam. Ale nie polecam ogólnie.
A na Słonecznej jadł ktoś kaczkę z warzywami ? Bo to jest moje najlepsze danie chińskie, tylko mam pewne obawy co do takich Chińczyków w naszym mieście,że ta kaczka to chyba nie kaczka ( lub coś kaczkopodobnego, albo jakaś odmrażana kaczka sprzed pół roku albo i dłużej:P ) bo frekwencja na to danie jest naprawdę niewielka.
A na Słonecznej jadł ktoś kaczkę z warzywami ? Bo to jest moje najlepsze danie chińskie, tylko mam pewne obawy co do takich Chińczyków w naszym mieście,że ta kaczka to chyba nie kaczka ( lub coś kaczkopodobnego, albo jakaś odmrażana kaczka sprzed pół roku albo i dłużej:P ) bo frekwencja na to danie jest naprawdę niewielka.
Live the life you love, and love the life you live Ą
-
- Rhetor
rzuf, też muszę się nie zgodzić, w porównaniu do tego ze Słonecznej to nie wypada wcale (moja opinia sprzed 2 lat, moja noga tam więcej nie stanęła).
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Wszelkie knajpy kuchni WIETNAMSKIEJ jaka dotąd królowała u nas nie mają wiele wpsólnego z prawidzywmi chińskimi daniami. Wszytsko zalewane sosem z koncentratu pt. slodko-kwaśny albo dla odmiany sos chili (chili i Chiny ).Tymczasem dla kuchni chińskiej podstawą są : zielona cebulka, imbir, grzyby mun, tofu, sezam, lotos, bambus, sos ostrygowy i sojowy. Zupa Wonton, pierożki....
Nie mówię , że tego nie możńa także znaleźć w wietnamskich barach kuchni chińskiej, ale to nie jest nawet robione w stylu chińskim!
Do tego oddzielnie powinien być podawany ryż. Co się raczej nie zdarza. Wszytsko pływa na jednym talerzu w wywarze. No i do tego kapusta kiszona
Na Wekslarskiej byłem. Lokal jest raczej z gatunku "na wynos". Ale samo jedzenie jest na prawdę bardzo blisko kuchni chińksiej jaką serwują mieszkańcy Chinatown na zachodzie. Przynajmniej wygląda jak chińskie, podawana jest jak chińskie. A i smak jest taki jaki serwują na Świecie Chińczycy. A nie danie 3 składnikowe dla Polaka, czyli mięcho, ryż w sosie i surówka
Nie mówię , że tego nie możńa także znaleźć w wietnamskich barach kuchni chińskiej, ale to nie jest nawet robione w stylu chińskim!
Do tego oddzielnie powinien być podawany ryż. Co się raczej nie zdarza. Wszytsko pływa na jednym talerzu w wywarze. No i do tego kapusta kiszona
Na Wekslarskiej byłem. Lokal jest raczej z gatunku "na wynos". Ale samo jedzenie jest na prawdę bardzo blisko kuchni chińksiej jaką serwują mieszkańcy Chinatown na zachodzie. Przynajmniej wygląda jak chińskie, podawana jest jak chińskie. A i smak jest taki jaki serwują na Świecie Chińczycy. A nie danie 3 składnikowe dla Polaka, czyli mięcho, ryż w sosie i surówka
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
rzuf, bo na słonecznej to wietnamskie a nie chińskie
A przynajmniej tak kiedyś było.
A przynajmniej tak kiedyś było.
Wysłane z mojej budki telefonicznej