Sklep mięsny
Sklep mięsny
Polecam sklep mięsny na ulicy Długiej (od strony ul. Jasnej), nazwy sklepu nie znam, jakoś nie rzuciła mi się w oczy ale wyroby są świetne. Jeśli ktoś chce poczuć smak wiejskich wędlin jak dawniej to warto się tam wybrać. Oczywiście odradzam dbającym o linię, nie są to produkty dietetyczne Po południu ciężko tam coś kupić, bo wszystko sprzedane. W czasach wyrobów wędlino podobnych z wody i chemii nie chce się wierzyć, że ktoś jeszcze robi prawdziwe wędliny.
Na pewno więcej niż w tesco i biedronce, kauflandzie, mięsa w tych wyrobach jest dużo mniej niz u szubryta. Nawiasem u niego też są wędliny Highend :>.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Zdziwił byś sietrix pisze:Na pewno więcej niż w tesco i biedronce, kauflandzie, mięsa w tych wyrobach jest dużo mniej niz u szubryta. Nawiasem u niego też są wędliny Highend :>.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Moja matka kupiła w sklepie na ul. Lwowskiej (obok Solutions) szynkę. Ładna, różowiutka.
Problem w tym, że tej szynki było raptem 5 plasterków, a pod nią dali jakąś zupełnie inną!!!
Szkoda, że nie przyglądnęła się temu w sklepie lub zaraz po wyjściu.
Miała kupić u Szubryta, ale kolejka ją zniechęciła...
Problem w tym, że tej szynki było raptem 5 plasterków, a pod nią dali jakąś zupełnie inną!!!
Szkoda, że nie przyglądnęła się temu w sklepie lub zaraz po wyjściu.
Miała kupić u Szubryta, ale kolejka ją zniechęciła...
Keleos, dlatego właśnie w najbliższe lato buduję wędzarnię W sumie można też wędzarnię zrobić z metalowej beczki, ale ta będzie już murowana, połączona z grillem i (najprawdopodobniej) piecem chlebowym.
Do najfajniejszych polowych wyczynów zaliczam uwarzenie piwa w lesie, na palniku gazowym. Oczywiście fermentacja odbyła się już w 'ludzkich' warunkach
Do najfajniejszych polowych wyczynów zaliczam uwarzenie piwa w lesie, na palniku gazowym. Oczywiście fermentacja odbyła się już w 'ludzkich' warunkach
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
- Kontakt:
ad2222 pisze:Keleos, dlatego właśnie w najbliższe lato buduję wędzarnię W sumie można też wędzarnię zrobić z metalowej beczki, ale ta będzie już murowana, połączona z grillem i (najprawdopodobniej) piecem chlebowym.
Z przyjemnością FGPO przyjdzie na degustacje
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Jakub Kwaśny, No to chyba jasne jest. Najpierw projekt, potem budowa, degustacja na końcu
dafi33, nie szukaj po specjalnych sklepach ze zdrową żywnością, tylko w młynie kup 'mąkę chlebową' (750) i będzie w porządku. Do tego może jakiś własnoręcznie zrobiony zakwas z żytniej mąki, albo pożycz z piekarni na początek, a potem podkarmiaj.
dafi33, nie szukaj po specjalnych sklepach ze zdrową żywnością, tylko w młynie kup 'mąkę chlebową' (750) i będzie w porządku. Do tego może jakiś własnoręcznie zrobiony zakwas z żytniej mąki, albo pożycz z piekarni na początek, a potem podkarmiaj.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Ja robię chleb orkiszowy ponoć najzdrowszy w foremkach na '' grahama'' drożdże ,mleko, kminek można też dodać ugotowanego rozdrobnionego ziemniaka .
Na zakwasie jeszcze nie robiłem może zrobię następnym razem
Co do wędlin to obserwuję z roku na rok coraz gorszy chłam powstaje porównując większość już ''dorównuje'' oczywiście negatywnie zachodnim wyrobom niestety .
Dobra wędlina bez konserwantów i chemii to cena zaczyna się od 30 zł w górę .
Na zakwasie jeszcze nie robiłem może zrobię następnym razem
Co do wędlin to obserwuję z roku na rok coraz gorszy chłam powstaje porównując większość już ''dorównuje'' oczywiście negatywnie zachodnim wyrobom niestety .
Dobra wędlina bez konserwantów i chemii to cena zaczyna się od 30 zł w górę .