restauracja Secesja - co się dzieje?
Znalazłem coś takiego:
Jednak to artykuł z 2006 roku więc mogło się coś zmienić.Opłaty pobierane od klientów lokali gastronomicznych za korzystanie z toalet zależą wyłącznie od ich właścicieli. Żadne przepisy prawne tego nie regulują.
Małgorzata Cieloch z biura prasowego Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wyjaśnia - Zdarza się, że korzystanie z toalet przeznaczonych dla klientów nie może podlegać żadnym opłatom na mocy prawa miejscowego.
Według ustawy o wychowaniu w trzeźwości oraz przeciwdziałaniu alkoholizmowi, aby dostać zezwolenie na sprzedaż alkoholu, lokal musi spełniać warunki określone przez powiatowego inspektora sanitarnego. Jednym z wymogów jest posiadanie minimum dwóch toalet: jednej dla personelu i jednej dla konsumentów. Jednak w ustawie nie mówi się nic na temat pobierania opłat za udostępnianie ich gościom.
-
- Rhetor
Restauracja pobiera opłatę za toaletę od klientów???? Musze to puścić w eter.TomekMKM pisze:I z tego co sobie przypominam, na nagłówku paragonu z WC widnieje chyba ten sam tytuł (czytaj: właściciel) co w nagłówku paragonu z Restauracji. Ale głowy nie dam.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
Coś a'la fastfood zaraz za drzwiami po lewej stronie.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
- Kontakt:
Kawiarnia na antresoli nad poczekalnią we wschodniej części Dworca.huziu pisze:Jest na dworcu jakiś inny lokal gastronomiczny?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Re: restauracja Secesja - co się dzieje?
sztula pisze:W restauracje tej dzieją się dziwne rzeczy, wcześniej niespotykane, mianowicie.
Po przyjściu czeka się na kartę ok 15min. przy czym kartka informująca o obsłudze kelnerskiej wisi jak byk! Potem jest już tylko gorzej. Kelnerka obsługuje z wielką łachą, nie zapisuje i też nie pamięta zamówienia. Skutkiem czego dostajesz zupełnie inne danie. Zero estetyki. Panie obsługujące manifestują swoje niezadowolenie skandalicznym zachowaniem. Sprzątają zostawiając miotłę przy stole, wykładają krzesła przy nie zajętych stolikach, realizują zamówienia krzycząc przez salę, TRAGEDIA.
Nie mam pojęcia co się tam dzieje. Obecnie nie polecam.
nie polecam teraz Secesji!!! Jedzenie zimne podawane nieestetycznie na stołach syf!!! kelnerki krzycza!!! Odpyskliwe!!! Raz wróciłam nadziewanego ze śmierdzi a pani kelnerka zabrała go na kuchnie potem wróciła z tym samym jedzeniem i mi powiedziala ze kierowniczka powiedziała ze ma śmierdziec!!!Według niej jest dobry!!! Odniosłam tam gdzie sie zwraca naczynia i wyszłam glodna i niezadowolona!!!NIE POLECAM.
-
- Rhetor
"Secesja" odnaleziona?
Dziś mojej żonie udało się odnaleźć "Secesję" - całkiem przypadkowo.
Okazało się, że jest w podziemiach.... Sądu Okręgowego. Możliwe, że jest tam od dawna, ale jakoś nie mieliśmy okazji bywac w tamtym budynku. Niemniej - jest, nawet nieśmiertelne kartki z menu są
Okazało się, że jest w podziemiach.... Sądu Okręgowego. Możliwe, że jest tam od dawna, ale jakoś nie mieliśmy okazji bywac w tamtym budynku. Niemniej - jest, nawet nieśmiertelne kartki z menu są