Dodam tylko, że dla posiadaczy karty mBanku (chyba Visa Classic, ale być może innych też) jest 30% zniżkiGoscinny pisze:Też ostatnio byłem w Dominium. Pizza smaczna, choć ciasto mogło by być trochę mniej miękkie. Dodatków sporo.
Pizza XXL - największa, którą mają niby na 4-5 osób, a my we trójkę wciągnęliśmy bez problemu.
Dopóki ceny będą promocyjne, czyli za max. 20 największa pizza, to będzie ruch. Jak wycofają się z promocji będzie lipa.
Dominium Pizza
-
- Rhetor
- Kontakt:
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Tyle tylko, że nie można płacić kartą.Jakub Kwaśny pisze:Dodam tylko, że dla posiadaczy karty mBanku (chyba Visa Classic, ale być może innych też) jest 30% zniżkiGoscinny pisze:Też ostatnio byłem w Dominium. Pizza smaczna, choć ciasto mogło by być trochę mniej miękkie. Dodatków sporo.
Pizza XXL - największa, którą mają niby na 4-5 osób, a my we trójkę wciągnęliśmy bez problemu.
Dopóki ceny będą promocyjne, czyli za max. 20 największa pizza, to będzie ruch. Jak wycofają się z promocji będzie lipa.
-
- Rhetor
- Kontakt:
A no to jest wielki minus ;P ale pokazując kartę można się domagać zniżki?marcin.k pisze:Tyle tylko, że nie można płacić kartą.Jakub Kwaśny pisze:Dodam tylko, że dla posiadaczy karty mBanku (chyba Visa Classic, ale być może innych też) jest 30% zniżkiGoscinny pisze:Też ostatnio byłem w Dominium. Pizza smaczna, choć ciasto mogło by być trochę mniej miękkie. Dodatków sporo.
Jak nie to jest wielki minus klops!
Jakub Kwaśny pisze:marcin.k napisał/a:
Jakub Kwaśny napisał/a:
Goscinny napisał/a:
Też ostatnio byłem w Dominium. Pizza smaczna, choć ciasto mogło by być trochę mniej miękkie. Dodatków sporo.
Dodam tylko, że dla posiadaczy karty mBanku (chyba Visa Classic, ale być może innych też) jest 30% zniżki
Tyle tylko, że nie można płacić kartą.
Wydaje mi się,że jest to celowe działanie.
Chodzi o to aby klient przy zapłacie rachunku zostawił napiwek dla kelnerki
Często jest tak,że pracodawca specjalnie daje niską stawkę godzinową.
Wie,że "dorabiają"na napiwkach. Dla mnie trochę to dziwne,bo jak by nie było to liczy na dopłate do niskiej pensji z naszych kieszeni.
Znajoma pracuje w Gdyni i tam w knajpie przy zarobkach ok 1200 "na rękę"
w sezonie drugie tyle właśnie z napiwków zarobi.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Jak widać, że się ktoś stara i wszystko jest na tip top, to czasem aż głupio nic nie zostawić, nawet jak się płaci kartą ...huziu pisze:Tylko że tarnowskie realia są zupełnie inne i z napiwkami w lokalach jest bardzo słabo. O ile jeszcze kilka lat Temu można było coś uzbierać z napiwków, tak teraz jest z tym tragicznie. Wydaje mi się, że po prostu czekają na terminal płatniczy.
Dokładnie, jak do obsługi nie moge sie przyczepić to zwykle staram sie cos wyskrobać dla nich extra. Dobrym zwyczajem w Europie jest napiwek w wysokości 10% od rachunku ale jak sam to przeliczam to przynajmniej u nas w Polsce wychodzi drobnica ktora lepiej nie dawać niż jakby sie mialo obsługe takim napiwkiem poniżyć.
Jakub, Misha: oczywiście nie trudno Wam nie przyznać racji, jednak chcieć a móc, to dwie różne kwestie. Nie twierdzę że nie ma osób co zostawiają napiwki, bo sam czasami to czynię, jednak co raz mniej ludzi stać na zostawianie napiwków i większość osób liczy każdy grosz. Akurat dobrze znam branże "knajpiano-rozrywkową" i wiem jak było kiedyś, a jak jest teraz.
Niestety w Dominium kelnerki jeszcze sporo muszą się nauczyć.Jak na razie są totalnie pogubione, mylą zamówienia, a mi wręczyły na koniec nie mój rachunek. Widać że stawiają pierwsze kroki bo przy tym wszystkim są bardzo miłe. A co do napiwków to niestety często widuję jak kelnerka w knajpie musi skrobać w saszetce, żeby wydać co do złotóweczki jakiemuś klientowi, któremu szkoda nawet tych paru groszy napiwku zostawić. Obciach straszny!!!
A ja dorwałem kiedyś ulotkę i czytam o "znanych napojach gazowanych barwionych" -> 1 litr bodajże za 3,99, czyli jak w sklepie. dobrze, że spytałem zanim zamówiłem, bo okazało się, że to dotyczy dowozu. A oferta -50% jest chyba tylko w lokalu, więc pozostaje "napój z dolewką w KFC po jedzonku". Bo podczas chyba nie wolno spożywać, bo wydaje mi się, że "DP" ma wydzielone granice lokalu, jak nie to chyba można :-)
-
- Rhetor
TomekMKM, a kto ci zabroni wyjść z talerzem do innego stołu?
Jest gdzieś napisane, że nie wolno? To samo dotyczy "napoju z dolewką".
Jest gdzieś napisane, że nie wolno? To samo dotyczy "napoju z dolewką".
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Dla mnie są pewne granice dobrego smaku i zachowania. Tak samo jak nie chodzi się z własnym, czy innym jedzeniem do restauracji. Tak samo tu jest to trochę takie dla mnie za duże naciąganie.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
[quote="Jacu"]Najnowsza promocja 'Dominium' w 'Gemini' jest reklamowana nawet na forum Wisły Kraków... Chociaż pewnie reklama jest ustawiona tak, że widzą ją tylko posiadacze tarnowskich numerów IP... bo jeśli nie, to ciekawe na co liczą. Że ktoś z Krk przyjedzie na pizzę do Tarnowa?:)
Czyżby jakiś kolejny Tajnos Agentos los Reklamos
Czyżby jakiś kolejny Tajnos Agentos los Reklamos