Restauracje - Polećcie coś! :)
Re: Restauracje - Polećcie coś! :)
Byłem, bardzo dobra
Restauracja Salina w Bochni.
Ceny wydają się być zabójcze, jeśli ktoś jest nastawiony na zestaw obiadowy za 20 zł.
Natomiast jeśli ktoś chce przeżyć smakową rozkosz i zaspokoić swe kubki smakowe, to zdecydowanie powinien choć raz spróbować jedzenia w Salinie.
Ceny wydają się być zabójcze, jeśli ktoś jest nastawiony na zestaw obiadowy za 20 zł.
Natomiast jeśli ktoś chce przeżyć smakową rozkosz i zaspokoić swe kubki smakowe, to zdecydowanie powinien choć raz spróbować jedzenia w Salinie.
Ktoś z adminów mógłby się zlitować i zedytować mój tytuł wątku? Np.: Restauracje - polećcie coś!
Bo tak to nie wiadomo o co chodzi.
Bo tak to nie wiadomo o co chodzi.
W drodze do Krakowa (do babci) zawsze tam wstępuję choć babcia z obiadem czeka a dobrze gotuje. ;-)figa pisze:Restauracja Salina w Bochni.
Re: Polećcie coś! :)
Jedzenie Ok , ale ceny w stosunku do ilości dania juz chyba nie . Co do dogadania się : mimo azjatyckiego wyglądu i akcentu rozumieją wszystko. Myślę ,że zrobią furorę na kilka miesięcy bo niczym sie nie wyrózniają choć jest smacznie - ale to chyba słabodefekator pisze:Tajski bar na Lwowskiej, tam gdzie dawniej był jakiś pub (niedaleko Lidla, po drugiej stronie ulicy) Całkiem przyzwoita kuchnia w stylu azjatyckim. Ceny też w sam raz, tylko z obsługą nieco ciężko się dogadać Można też zamawiać telefonicznie - niestety nie znalazłem ich strony internetowej.
-
- Rhetor
Re: Polećcie coś! :)
To idź tam w sobotę lub niedzielę. Miejsca brak. Dadzą sobie rade spokojnie.riko pisze:Jedzenie Ok , ale ceny w stosunku do ilości dania juz chyba nie . Co do dogadania się : mimo azjatyckiego wyglądu i akcentu rozumieją wszystko. Myślę ,że zrobią furorę na kilka miesięcy bo niczym sie nie wyrózniają choć jest smacznie - ale to chyba słabodefekator pisze:Tajski bar na Lwowskiej, tam gdzie dawniej był jakiś pub (niedaleko Lidla, po drugiej stronie ulicy) Całkiem przyzwoita kuchnia w stylu azjatyckim. Ceny też w sam raz, tylko z obsługą nieco ciężko się dogadać Można też zamawiać telefonicznie - niestety nie znalazłem ich strony internetowej.
Ceny odpowiednie, zwłaszcza do jakości. Można oczywiście iść do pseudoazjatyckiego baru, gdzie dostaniesz dwie chochle ryżu,pływające w sosie z puszki kawałki mięsa i kiszoną kapustę za 15 złotych, ale szkoda zdrowia...
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
W dni powszednie też tragedii nie ma, zawsze jeden czy dwa stoliki zajęte. Oczywiście nie jest to żadna rewelacja - ot typowy bar z szybką i przyzwoitą "chińszczyzną" - ale jako alternatywa dla oklepanego kebaba czy też pizzy doskonale się nadaje. I nie zgodzę się, że porcje małe - nie zdarzyło mi się jeszcze odejść od stołu z niedosytem. Jak dla mnie ilość jedzenia na talerzu w sam raz.
Korzystając z okazji nadmienię, że Hamski Kebab chyba się znacząco skiepścił. Trzy razy z rzędu miałem tak, że sos dodany do kebaba tworzył z niego mokrą, wilgotną nieapetyczną papkę. Dajcie znać jeżeli coś się poprawi bo czwarty raz szansy im w ciemno nie dam.
Korzystając z okazji nadmienię, że Hamski Kebab chyba się znacząco skiepścił. Trzy razy z rzędu miałem tak, że sos dodany do kebaba tworzył z niego mokrą, wilgotną nieapetyczną papkę. Dajcie znać jeżeli coś się poprawi bo czwarty raz szansy im w ciemno nie dam.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
W Hamskim Kebabie przestałem jadać. Dawniej bardziej mi smakowało.
A ja dziś przypadkiem nadziałem się na budkę z langoszami za 6 złotych pod Świtem (od strony Krakowskiej). Jak ktoś lubi to polecam - naprawdę smaczne. Mają też kurtosze, ale za słodkim nie przepadam, więc nie próbowałem i się nie wypowiem.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Może nie restauracja, ale dzisiaj otworzono na Krakowskiej 14 (mniej więcej w okolicach skrzyżowania z Urszulańską) "Zapiekarnię".
Byłem, jadłem, polecam
Wszystko świeże (w końcu pierwszy dzień ), zapiekanka akurat na jedną, głodną osobę, sosy robione na miejscu, miłe dziewczyny
Jak ktoś będzie przechodził i będzie chciał coś na szybko zjeść, a kebaby mu już zbrzydły to niechaj tam zajrzy.
Byłem, jadłem, polecam
Wszystko świeże (w końcu pierwszy dzień ), zapiekanka akurat na jedną, głodną osobę, sosy robione na miejscu, miłe dziewczyny
Jak ktoś będzie przechodził i będzie chciał coś na szybko zjeść, a kebaby mu już zbrzydły to niechaj tam zajrzy.
Byłem dzisiaj w restauracji "U Młynarzy" ul. Kołłątaja 9. Pizza jedna z lepszych jaką jadłem, pierogi ruskie również smaczne. Wystrój bardzo ładny, obsługa miła. Polecam.
http://umlynarzy.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://umlynarzy.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Faktycznie te zapiekanki na Krakowskiej całkiem dobre i w rozsądnej cenie. Ale lokal słabo oznaczony, przechodziłem dwa razy i nie zauważyłem, dopiero gdy sprawdziłem nr. budynku to udało się trafić.
Dokładnie jak mówi defekator
O Krakowskiej dowiedziałam się od koleżanki tak to sama nigdy nie zauważyłam!
O Krakowskiej dowiedziałam się od koleżanki tak to sama nigdy nie zauważyłam!
"Ożywa duch przedwojennego Tarnowa, w którym krzyżowały się kultury polska i żydowska. Również na płaszczyźnie kulinarnej. Jeszcze w tym tygodniu zostanie otwarta kawiarnia, która będzie serwowała wyłącznie koszerne dania.
- Będziemy oferowali przekąski, kanapki, ciasta, kawę czy lody. Sami będziemy wypiekali chleb oraz ciastka. Wszystko z zachowaniem wymogów koszerności. Z czasem chcemy przyciągnąć do siebie koneserów wina - mówi Anna Aleksa, która dogląda ostatnich przygotowań do otwarcia lokalu. Certyfikaty koszerności na produkty i potrawy wystawili rabini z Wielkiej Brytanii oraz naczelny rabin Polski Michael Schudrich. "Część zysków kawiarni będziemy przekazywali na remont cmentarza żydowskiego w Tarnowie"
Fajnie, że coś takiego unikatowego powstało w Tarnowie.Trzeba się wybrać i ocenić.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosc ... ,13080860/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Będziemy oferowali przekąski, kanapki, ciasta, kawę czy lody. Sami będziemy wypiekali chleb oraz ciastka. Wszystko z zachowaniem wymogów koszerności. Z czasem chcemy przyciągnąć do siebie koneserów wina - mówi Anna Aleksa, która dogląda ostatnich przygotowań do otwarcia lokalu. Certyfikaty koszerności na produkty i potrawy wystawili rabini z Wielkiej Brytanii oraz naczelny rabin Polski Michael Schudrich. "Część zysków kawiarni będziemy przekazywali na remont cmentarza żydowskiego w Tarnowie"
Fajnie, że coś takiego unikatowego powstało w Tarnowie.Trzeba się wybrać i ocenić.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosc ... ,13080860/" onclick="window.open(this.href);return false;
Byłem, jadłem, pogadałem z właścicielem - żydem z Kanady. Bardzo ciekawy człowiek, mieszkał chyba wszędzie - oprócz Polski
Jedzenie genialne - nawet dokładnie nie wiem co to było, bo nas częstował żebyśmy przetestowali kucharza
Polecam wszystkim!
Jedzenie genialne - nawet dokładnie nie wiem co to było, bo nas częstował żebyśmy przetestowali kucharza
Polecam wszystkim!